Risc de avalanşă şi vânt puternic, în minivacanţă. Cum va fi vremea de Crăciun

Meteorologii averizează că următoarele două nopţo vor fi cele mai reci de până acum. Temperaturile vor scădea sub -10 grade, potrivit meteorologului Florinela Georgescu, care a făcut o prognoză pentru următoarele zile, la România TV.

RomaniaTV.net
21 dec. 2017, 21:32
Risc de avalanşă şi vânt puternic, în minivacanţă. Cum va fi vremea de Crăciun

Pentru mulți români vacanța începe chiar de vineri, de aceea trebuie să fim atenți pentru că în această noapte (n.r joi spre vineri) și vineri vor fi cele mai reci nopți din această perioadă. Pe parcursul nopții vom avea valori sub -10 grade. Vineri va fi mai rece. Se va simți peste tot chiar și la București.

Trebuie să fim atenți din punct de vedere la precipitațiilor și al vântului. Nu sunt precipitaţii însemnate cantitativ, însă ele pot form polei. Această perioadă cu precipitații mixte poate declanşa avalanșe în zonele de munte. Stratul de zapadă este instabil, aşadar mare atenție dacă vrem să facem drumeţi pentru că pe lângă pericolul de avalsanşe trebuie să avem grijă la vânt, care va sufla în zona de munte cu viteze de până la 80/90 km/oră. Din punct de vedere termic, după ziua de vineri, vremea se va încazi. Vom avea un Crăciun cald, cu 15-16 grade. Vor fi 16 grade la București„, a declatrat meteorologul Florinela Georgescu, pentru România TV.