Roata aniversară google. Google împlineşte 19 ani VIDEO

Publicat: Miercuri, 27 Septembrie 2017 09:00 // Actualizat: Miercuri, 27 Septembrie 2017 10:58 // Sursa: romaniatv.net

Roata aniversară google: Motorul de căutare te invită să-ţi încerci norocul, google împlineşte 19 ani.

ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE. Motorul de căutare sărbătorește cu ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE 19 ani de existență

 

ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE. Google celebrează 19 ani de existență cu un GOOGLE DOODLE SPECIAL. ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE. Este vorba de ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE, o imagine extrem de simpatică.

ROATA ANIVERSARĂ GOOGLE Companie fondată cu 100.000 de dolari 


Roata aniversară google

Google împlineşte 19 ani

Nu putem vorbi despre aniversarea Google fără să vorbim despre fondarea companiei.

Povestea începe în ianuarie 1996. Larry Page și Sergey Brin, doctoranzi la Universitatea Stanford, au creat un proiect de cercetare privind motoarele de căutare și indexarea datelor de pe Internet. Acest proiect a pornit din dorința celor doi de a demonstra că sistemul utilizat pentru indexarea datelor la momentul respectiv era inferior celui gândit de ei.

Citeşte şi: Cum îți parcurgi mai eficient istoricul de navigare pe internet
ÎSpre deosebire de alte motoare de căutare din acea vreme, care indexau și clasificau informațiile în funcție de numărul de căutari înregistrat cu un termen, Google indexa și clasifica informația în funcție de relația între termenul căutat și pagina de Internet unde acesta apărea.

Tot când este aniversarea Google învățăm și de unde provine numele companiei. Oficial, afacerea a fost înregistrată pe 4 septembrie 1997, iar sediul principal era într-un garaj. BackRub a fost numele original al motorului de căutare, nume care face referire la sistemul de indexare și clasificare, prin backlink.

Numele final a fost ales cu referire la cuvântul googol, care este denumirea numărului reprezentat de cifra 1 urmată de 100 de zerouri. Voia să însemne că motorul va fi capabil să indexeze o foarte mare cantitate de informații. Toată istoria Google este aici.

 

Roata aniversară google, ANIVERSAREA GOOGLE: Google îşi modifică logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

ANIVERSAREA GOOGLE. Fondat în 1998, de absolvenţii Universităţii Stanford Larry Page şi Sergey Brin, motorul de căutare Google este în prezent o companie activă pe toate marile pieţe globale. Google are sediul central în Silicon Valley şi birouri în America de Nord şi de Sud, Europa şi Asia.

Zi mare pentru titanul internet Google: compania implineste astazi 19 ani. Infiintata de Larry Page si Sergey Brin in anul 1998, Google sarbatoreste aniversarea, ca in fiecare an, printr-un Doodle.

Cateva fapte interesante din istoria firmei si a motorului de căutare Google inventat de aceasta.

1. Fratele lui Larry Page – Karl – în anii ’90 a contribuit la lansarea companei eGroups, care in 2000 a fost cumparata cu o jumătate de miliard de dolari de catre Yahoo. Chiar dacă nu ar fi existat Google, probabil ca Larry Page ar fi lucrat în industria de Internet împreună cu fratele său.

2. Larry Page și Sergey Brin au crezut că rezultatele aplicării în practică a PageRank-ul vor servi ca bază pentru teza lor de doctorat. Până la începutul anului 1997, Paige a dezvoltat un motor de căutare rudimentar numit BackRub, care prelucra link-uri către pagini web.

3. Larry Page și Sergey Brin au fost gata să-și vândă motorul de cautare pentru 1 milion de dolari în 1997. Ei au mers în Silicon Valley unde l-au oferit Yahoo, care insa a respins oferta. În 2002, Yahoo s-a razgandit si a oferit fondatorilor Google 3 miliarde de dolari pentru motorul de cautare dar, de data aceasta, Yahoo a fost trimis la plimbare.

4 . Anual, Google.com genereaza in jur de 1.000 de “doodles” – desene dedicate unui subiect , încorporate în logo-ul companiei. Primul “doodle” a aparut atunci cand fondatorii companiei au plecat la un festival și au anuntat ca nu vor fi în măsură să remedieze rapid orice problema tehnica.

5 . Din 2010 Google cumpara o firma/luna.

6 . Atunci cand compania a ajuns la 40 de angajati, a fost angajat un bucatar propriu.

7 . Gmail poate fi utilizat în peste 50 de limbi.
8 . Aproximativ 1.000 de angajați Google au devenit milionari în 2004, când compania a facut o emisiune de actiuni. Una dintre cei norocosi a fost si maseuza care a lucrat la Google în 1999.

9 . Butonul “Mă simt norocos” costa Google 100 de milioane de dolari anual.

10 . Fondatorii Google, Sergey Brin și Larry Page, detin doar 16% din companie, dar care le oferă o avere combinată de 46 miliarde de dolari.

11 . Compania ar putea avea numele Googol, dacă cineva nu ar fi scris gresitGoogle.

12 . Numele Google este derivat dintr-un un termen matematic “googol”, care exprima un numar compus dintr-o cifra urmata de 100 de zerouri.

13 . Fiecare birou Google are elemente de design ale tarii in care se afla.

14 . Dacă o sa calculam cate video-uri vizualizeaza utilizatorii YouTube într-o lună, va rezulat 450.000 de ani.

15 . Serviciul Gmail a fost lansat pe 1 aprilei 2004, de ziua pacalelilor.

Mutarea celor de la Google pentru a opri ”discriminarea” paginilor rivale de cumpărături. Compania separă serviciul de comercializare propriu pentru a tempera îngrijorările UE

Google va separa serviciul de cumpărături şi va cere noii unităţi să liciteze împotriva companiilor rivale pentru reclamele care apar în prima parte a paginii, încercând, astfel, să tempereze îngrijorările UE legate de afişarea rezultatelor produselor, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Joi este termenul limită până la care Google trebuie să se supună deciziei UE în ceea ce priveşte tratamentul pe care îl aplică motorul de căutare site-urilor de cumpărături cu care se află în competiţie, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Google va introduce un panou pentru reclame în prima parte a ecranului de căutare care va prezenta câteva imagini ale produselor cu linkuri către site-urile web ale comercianţilor. Fiecare fragment din panou va fi licitat public, au explicat sursele menţionate.

Compania Google a fost amendată, la finalul lunii iunie, cu 2,42 miliarde de euro de autorităţile din Uniunea Europeană pentru că a denaturat rezultatele căutărilor în favoarea propriului serviciu de căutare a cumpărăturilor.

Autorităţile au transmis, în iunie, că firma trebuie să îşi revizuiască practicile în 90 de zile. În caz contrar, se va confrunta cu amenzi de până la 5% din media zilnică a cifrei de afaceri globale a Alphabet, compania care deţine Google.

 

Cum au apărut GOOGLE DOODLE

În 1998, fondatorii Google – Larry şi Sergey – au participat la festivalul Burning Man din deşertul Nevada. Pentru că au vrut să-şi anunţe utilizatorii că vor fi plecaţi în acea perioadă, au adăugat emblema festivalului în spatele logoului Google. Primul doodle astfel creat a fost unul relativ simplu, dar ideea de a decora logoul companiei cu ocazia unor evenimente extraordinare a fost neaşteptat de bine primită de utilizatorii Google.

De atunci Google a creat peste 1.000 de logouri pentru paginile de start Google din întreaga lume, sărbătorind personalităţi ca Marie Curie, Mahatma Gandhi şi personaje ca Batman.

Doodle-urile Google au început ca simple ilustraţii, dar în timp acestea au evoluat, ca şi tehnologia.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aniversare Google google Roata aniversară google
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 sep 11:17
Răspunde | Votează email 0 email
Maria
La multi ani!
1
EUR
4.6589
RON
15 Jul
noapte 17 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H