Robert Cazanciuc, despre abuzul în serviciu: PSD nu are un punct de vedere clar. E foarte multă emoţie

Fostul ministru al Justiţiei senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat, miercuri, că PSD nu depus niciun amendament privind abuzul în serviciu pentru că nu şi-a conturat un punct de vedere clar, afirmând că “este foarte multă emoţie” în jurul acestui subiect.

01 nov. 2017, 11:56
Robert Cazanciuc, despre abuzul în serviciu: PSD nu are un punct de vedere clar. E foarte multă emoţie

„Sunt mai multe variante depuse pâna în momentul de faţă de către asociaţii, profesori, de mai mulţi actori în acest domeniu. Nu s-a decis o formulă, o să vedem la dezbateri, când va fi o dezbatere. La PSD dacă nu s-a distribuit până acum înseamnă că nu s-a conturat un punct de vedere foarte clar pe această chestiune”, a declarat fostul ministru al Justiţiei senatorul PSD Robert Cazanciuc, întrebat de ce PSD nu a depus niciun amendament privind abuzul în serviciu, la Comisia specială privind stabilitatea în justiţie.

Robert Cazanciuc a refuzat să precizeze dacă PSD ia în calcul posibilitatea redefinirii abuzului în serviciu astfel încât acesta să fie incriminat doar în cazul în care se oferă sau se primeşte mită.

“Abuz în serviciu în concordanţă cu Decizia CCR. (…) O să vedem la momentul dezbaterii, în cadrul comisie, care va fi varianta cea mai bună, acceptabilă de cât mai mulţi oameni implicate în sistemul judiciar, acceptabilă din perspectiva deciziei CCR şi, evident, a practicii europene”, a răspuns Cazanciuc, conform Mediafax.

Senatorul PSD a afirmat că nu este uşor să conturezi o propunere privind redefinirea abuzului în serviciu.

“Nu e uşor de conturat în momentul de faţă raportat la Decizia Curţii, la practica europeană. (…) Este foarte multă emoţie în jurul acestei chestiuni”, a spus social-democratul.

Întrebat dacă abuzul în serviciu este prea drastic reglementat în România, Cazanciuc a spus că trebuie văzut cum este reglementat în Europa şi apoi trebuie trasă o concluzie.