Robert Cazanciuc: Nu pot exista agenţi sub acoperire printre magistraţi

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat marţi, că orice suspiciune trebuie verificată și că nu se poate lăsa să planeze asupra magistraților suspiciuni că ar exista printre ei agenți sub acoperire.

RomaniaTV.net
26 mai 2015, 13:03
Robert Cazanciuc: Nu pot exista agenţi sub acoperire printre magistraţi

Întrebat dacă se poate vorbi despre agenți sub acoperire în rândul magistraților, ministrul Justiției a spus că din punct de vedere legal nu poate exista așa ceva, informează Agerpres.

„Din acest punct de vedere legea este foarte clară: nu poate exista așa ceva”, a explicat Cazanciuc.

Cazanciuc a vorbit și despre propunerea judecătorului Horațiu Dumbravă de a îl folosi pe Klaus Iohannis ca mediator în scandalul acoperiților în justiție, spunând că nu contestă buna intenție a judecătorului.

Judecătorul Horațius Dumbravă a propus marți plenului CSM să fie invitat președintele Klaus Iohannis la o viitoare ședință a Consiliului Superior al Magistraturii, în calitatea de mediator.

Pe de altă parte, Cazanciuc a arătat că, în cadrul ședinței Plenului CSM, nu s-a dat o explicație noțiunii de „câmp tactic”, folosită de șeful Direcției juridice a SRI, Dumitru Dumbravă, iar la acest lucru trebuie să răspundă Inspecția Judiciară.

„E o întrebare la care probabil va răspunde Inspecția Judiciară. Noi, în cadrul CSM, nu am înțeles foarte bine această noțiune de câmp tactic. Nu contest buna credință a domnului Dumbravă, dar sunt niște lucruri pe care inspecția va trebui să le clarifice în perioada imediat următoare”, a afirmat Cazanciuc, la plecarea de la CSM, scrie Agerpres.

El a spus că nu cunoaște în detaliu declarația lui Dumitru Dumbravă și că speră ca Inspecția Judiciară să lămurească toate afirmațiile acestuia.

Despre posibilitatea existenței de agenți sub acoperire în rândul magistraților, ministrul a subliniat că legea este foarte clară și nu permite acest lucru.

Cazanciuc a afirmat totodată că orice suspiciune trebuie verificată, referitor la sesizarea CSAT pentru verificări în legătură cu posibili agenți acoperiți în rândul magistraților.

„Dacă sunt suspiciuni, trebuie verificate. Nu putem lăsa să planeze asupra magistraților asemenea tipuri de suspiciuni”, a punctat el.

În cazul afirmațiilor fostului șef al statului Traian Băsescu, ministrul a susținut că, din păcate, în ultimul timp, sunt din ce în ce mai multe declarații și de fiecare dată CSM a constatat încălcarea independenței.