Robert Jitaru şi Paul Andrei Arădoaie, AUR la Europenele Under 22 de BOX de la Brăila

Robert Jitaru a cucerit, marți, medalia de aur la categoria 56 kg, la Campionatele Europene de box Under-22 de la Brăila, după ce l-a învins în finală pe englezul Peter McGrail, la puncte, cu scorul de 3-2. Tot marţi, Paul Andrei Arădoaie a cucerit medalia de aur în limitele categoriei 81 kg, după ce l-a învins la puncte, decizie 3-2, pe rusul Muslim Gadjimagomedov.

21 mart. 2017, 16:31
Robert Jitaru şi Paul Andrei Arădoaie, AUR la Europenele Under 22 de BOX de la Brăila

Robert Jitaru, dublu medaliat cu bronz la Campionatele Europene box pentru tineret, născut la Făurei și legitimat la CSA Steaua București, a câștigat un meci destul de echilibrat, în care a fost mai bun în prima și a treia repriză, în fașa unui adversar cu doi ani mai mare.

Robert Jitaru, antrenat de George Perțea la Brăila și de Valentin Vrînceanu la lotul național, l-a învins în optimi pe georgianul Artiuș Gomțian, în sferturi a trecut de albanezul albanezul Krenar Zeneli, iar în semifinale a câștigat în fața slovacului Viliam Tanko.

Paul Andrei Arădoaie a adus României a doua medalie de aur la Brăila, după cea câștigată de Robert Jitaru (cat. 56 kg). Ieșeanul a câștigat un meci echilibrat, cu multe lovituri puternice, în fața unui pugilist foarte valoros. Românul a forțat pe final, când rusul a resimțit oboseala și a boxat obstrucționist. Gadjimagomedov a dezaprobat decizia arbitrilor, care l-au dat câștigător pe Arădoaie. Gadjimagomedov, campion european de tineret, l-a eliminat în drumul său spre finală pe bulgarul Naidenov, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de Tineret. Andrei Arădoaie a cucerit la rându-i titlul european de tineret în 2014.

În drumul său către medalia de aur, Arădoaie, sportiv legitimat la CS Dinamo, unde este antrenat de Dumitru Dorobanțu, a câștigat în primul tur în fața spaniolului Jacinto Daniel Hormiga Gimenez, care a abandonat în prima rundă, în optimi s-a impus în fața olandezului Artjom Kasparian, în sferturi a dispus de polonezul Mateusz Goinski, iar în semifinale l-a învins pe ucraineanul Stepan Grekul.

România a aliniat la Europenele de la Brăila 10 pugiliști, câte unul la fiecare categorie, doar trei ajungând în sferturi, iar doi cucerind aurul.