Robert Mugabe va primi 10 milioane de dolari din partea statului Zimbabwe şi salariu pe viaţă

Robert Mugabe, care a demisionat, marţi, de la preşedinţia statului Zimbabwe, a negociat o înţelegere înainte de a renunţa la funcţie, acord conform căruia va încasa cel puţin 10 milioane de dolari, susţine un oficial al partidului Zanu-PF, conform The Guardian.

RomaniaTV.net
26 nov. 2017, 09:30
Robert Mugabe va primi 10 milioane de dolari din partea statului Zimbabwe şi salariu pe viaţă

Robert Mugabe a primit imunitate in fata oricarei punere sub acuzare si garantii ca nu va fi luata nicio masura impotriva numeroaselor interese de afaceri ale familiei si va primi „o plata cash de 5 milioane de dolari” imediat, urmand ca alti bani sa fie acordati in urmatoarele luni, mai spune oficialul citat de Guardian.

În plus, Robert Mugabe, acum in varsta de 93 de ani, va primi pana la sfarsitul vietii un salariu lunar de 150.000 de dolari. Sotia sa, Grace, în vârstă de 52 de ani, criticata pentru lacomia si extravagantele ei, va primi pe viata un salariu de 75.000 de dolari.

Cuplul va putea ramane in luxosul conac din Harare, în valoare de 8 milioane de euro, iar guvernul din Zimbabwe le va plati cheltuielile medicale, cheltuielile de personal şi calatoriile in strainatate.

Preşedintele zimbabwian Robert Mugabe a demisionat, marţi, după 37 de ani la putere.