Robert Negoiţă cere RETRAGEREA PSD de la guvernare: Victor Ponta să-şi depună mandatul VIDEO

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Robert Negoiţă, vicepreşedinte PSD, a declarat, luni, că social-democraţii ar trebui să se retragă de la guvernare, iar Victor Ponta să-şi depună mandatul. 

17 nov. 2014, 09:57
Robert Negoiţă cere RETRAGEREA PSD de la guvernare: Victor Ponta să-şi depună mandatul VIDEO

Robert Negoiţă cere retragerea PSD de la guvernare după ce Klaus Iohannis, candidatul susţinut de ACL, l-a învins pe Victor Ponta, candidatul susţinut de PSD-UNPR-PC.

„Poporul nu greseste niciodată. Poporul a ales intr-o proporţie covarsitoare. Cred ca e o lectie pentru noi şi ar trebui sa facem un pas in lateral, daca nu chiar in spate. De prea multe ori am simţit nevoie de altfel de politică. Cred că după acest vot ar trebui sa dam ocazia echipei domnului Iohannis sa vina sa guverneze. Eu sper sincer ca ne va demonstra cum anume se poate o altfel de politica, de unde să învăţăm cu toţii. În consecinţă, cred că nu mai trebuie sa tinem de aceasta guvernare, ci dimpotriva„, a declarat vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă.

Întrebat dacă ar trebui Victor Ponta să-şi depuna mandatul, Robert Negoiţă a răspuns: „Eu va spun parerea mea. În urma acestui vot, parerea mea e ca ar trebui sa respectam voinţa românilor”.

Liderii PSD se reunesc luni în şedinţă de urgenţă la sediul din Kiseleff. Reuniunea are ca scop analizarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale. Întâlnirea vine în contextul în care PSD se pregăteşte de organizarea unui congres. Victor Ponta a recunoscut victoria lui Klaus Iohannis şi a anunţat că l-a sunat pe contracandidatul său pentru a-l felicita.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, la Antena 3, că respinge categoric ideea demisiei din fruntea Guvernului cât timp colegii nu îi cer acest lucru.

„Eu nu am ajuns prim-ministru de capul meu, aşa singur. Poţi să te muţi dintr-un apartament când vrei tu sau poţi să pleci în vacanţă. Eu am ajuns prim-ministru sprijinit de oameni, de forţe politice, şi dacă la un moment dat, acum nu se pune problema – la anul, peste doi ani acele forţe politice care m-au susţinut îmi vor cere (demisia n.r.), nu voi ezita să fac pasul înapoi, dar nu s-a întâmplat acest lucru şi nu cred că e nevoie acum de aşa ceva. Resping categoric că îmi dau demisia atâta timp cât nimeni dintre colegii mei nu mi-a cerut acest lucru”, a spus Ponta. 

VICTOR PONTA a declarat, duminică seara, după exit-poll-uri, că l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria în alegeri, după numărarea paralelă realizată de PSD şi după rezultatele exit-poll-urilor.

„L-am sunat pe domnul Klaus Iohannis şi l-am felicitat pentru victorie. Cât timp voi fi în funcţii publice, eu îmi voi face datoria faţă de ţară şi îmi doresc un singur lucru: să înţelgem că suntem o ţară democratică. Aşa cum eu accept rezultatul să-l înţeleagă şi cei care vor să protesteze şi să înţeleagă că nu au de ce să prtesteze. Vreau să le mulţumesc tuturor românilor care au ieşit la vot şi să spun că poporul are întotdeauna dreptate„, a declarat Victor Ponta.