Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost numit preşedintele consiliului de administraţie al Nuclearelectrica

Consiliul de administraţie al producătorului de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) l-a numit pe secretarul de stat în Ministerul Energiei Iulian-Robert Tudorache în funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al companiei, cu un mandat provizoriu.

04 mai 2017, 07:41
Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost numit preşedintele consiliului de administraţie al Nuclearelectrica

„Iulian-Robert Tudorache urmează să ocupe funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie pe o perioadă de patru luni de zile, perioadă aferentă mandatului provizoriu deţinut în cadrul consiliului de administraţie al SNN, în conformitate cu Hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor nr. 2/24.04.2017”, arată un comunicat al companiei.

Tudorache este şef al ALDE Piteşti şi fost consilier al fostului ministru al Energiei, Andrei Gerea.

Ministerul Energiei, care controlează toate deciziile în adunarea generală a acţionarilor Nuclearelectrica, a impus luna trecută un nou consiliu de administraţie provizoriu, din care nu fac parte Bogdan Stănescu şi Daniela Lulache, actualul directorul general al societăţii, pe care ministrul Toma Petcu nu i-a mai dorit în conducerea companiei.

Daniela Lulache ocupă postul de director general al Nuclearelectrica din aprilie 2013, arată News.ro.

Astfel, noul consiliul de administraţie este format din Eva-Georgeta Andreaş, Cristian Romulus Anton, Cristian Gentea, Ionuţ Mişa, Florin Tătar, Iulian Robert Tudorache şi Sebastian Tcaciuc.

Tcaciuc a fost numit în AGA din 23 decembrie 2013, mandatul său urmând să expire în 23 decembrie 2017.

Iniţial, din partea unui acţionar minoritar, au fost propuşi pentru posturile de membri provizorii în consiliul de administraţie al Nuclearelectrica şi actualul director general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, şi Bogdan Stănescu.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, s-a declarat nemulţumit de conducerea producătorului de energie, după ce a reziliat în urmă cu mai bine de un an contractul cu Compania Naţională a Uraniului (CNU).

Ministerul Energiei a declarat luna trecută pentru News.ro că propunerea lui Bogdan Stănescu şi a Danielei Lulache pentru reînnoirea funcţiilor de administrator al Nuclearelectrica nu aparţine Ministerului Energiei, ci unui acţionar minoritar.

Agenţia de presă News.ro a relatat, la sfârşitul lunii martie, că Nuclearelectrica urmează să numească şase membri în consiliul de administraţie, pe o perioadă de patru ani, începând cu data de 26 aprilie 2017, ca urmare a încetării mandatului administratorilor în 25 aprilie.

Nuclearelectrica a realizat anul trecut o producţie netă de energie în scădere la 10.388 GWh, de la 10.709 GWh în anul 2015. Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

Nuclearelectrica este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 2 miliarde lei (444,4 milioane euro).