Robert Turcescu, decizie RADICALĂ după deconspirare. ANUNŢUL făcut pe Facebook

Robert Turcescu a decis să-şi blocheze reţelele sociale şi să renunţe la blogul www.turcescu.ro, pe care a făcut mărturisirile în legătură cu faptul că a fost ofiţer acoperit al MApN.

22 sept. 2014, 07:54
Robert Turcescu, decizie RADICALĂ după deconspirare. ANUNŢUL făcut pe Facebook

Robert Turcescu a cutremurat duminică presa autohtonă, când a dezvăluit că ar fi fost ofițer acoperit. Autodenunțul făcut duminică l-ar putea costa chiar ani de libertate pe jurnalist, pentru că legea prevede sancțiuni dure pentru persoanele care divulgă informații secrete sau nepublice.

Robert Turcescu ofiter acoperit – Jurnalistul Robert Turcescu a recunoscut că a fost locotenent-colonel sub acoperire. El a făcut această “mărturisire şi spovedanie”, pe blogul său, iar duminică seara, la B1 TV, în emisiunea Sorinei Matei, a subliniat că acum venit momentul să recunoască. Robert Turcescu a explicat în direct, în platou la B1 TV, postarea de pe blog referitoare la mărturisirea sa că a fost ofițer acoperit. El a confirmat că este scrisă de el, că documentele sunt reale și că acum se simte eliberat și fericit. Jurnalistul a mai spus că “de mâine” nu va mai face emisiune.

”Nu sunt niște așa-zise documente. Eu le-am pus astăzi pe blogul personal. E o mărturisire publică. În ceea ce privește documentele, sunt dispus, oricând voi fi chemat de judecători, să spun adevărul despre ceea ce știu eu despre aceste lucruri. Nu sunt postate de altcineva. Sunt lucruri pe care mi le asum: eu le-am urcat pe blog, eu am scris lucrurile acelea. Sunt documente reale. Anunț un singur lucru care e foarte important pentru mine: nu am trăit o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât astăzi după ce m-am eliberat de povara asta. Mi-am dat seama că e necinstit față de Dumnezeu, de mine, de familia mea, de voi toți, e necinstit, nu pot să vă mai mint, trebuie să spun, să mărturisesc, indiferent ce m-ar consta asta. Din momentul în care m-am decis să public aceste documente, mi le asum. Astăzi sunt împăcat, am o stare de fericire, de bucurie. Am scris acolo că cer iertare. Le cer iertare tuturor celor pe care această povară a mea îi încurcă. Le spun să mă judece drept, dar dacă le-am greșit, le cer iertare. De mâine (n.r. luni) nu voi mai face această emisiune. Știu că, în contextul actual, până ce un judecător va spune dacă am greșit sau nu, nu am tăria să mă mai înfățișez public. Le doresc tuturor să trăiască un astfel de moment de eliberare, să trăiască sentimentul acesta, al faptului că făcând așa, asta este calea cea dreaptă. Am trecut prin clipe chinuitoare, în momtul acela mă dădeam de ceasul morții pentru că nu mai puteam să vin să discutăm de ofițerul acoperit. Eram în fața voastră un nimeni, un ins care mințea. De asta am decis să mă eliberez. Fiecare are o cale în a face lucrurile”, a declarat Robert Turcescu la B1 TV.