Robert Turcescu: „Nu mi-e frică de ce se va întâmpla. Vreau să ajung în faţa unui judecător” VIDEO

Robert Turcescu a făcut, miercuri, la România TV, primele declaraţii după autodenunţul privind faptul că a fost locotenent-colonel sub acoperire. Jurnalistul a subliniat că îşi doreşte să ajungă în faţa unui judecător şi ca acesta să fie unul care să judece corect faptele sale.

RomaniaTV.net
24 sept. 2014, 14:37
Robert Turcescu: „Nu mi-e frică de ce se va întâmpla. Vreau să ajung în faţa unui judecător” VIDEO

Eu nu ma judec in momentul de fata. Daca tie ti se pare ca Robert Turcescu a afectat viata altor oameni, e punctul tau de vedere. Daca altii vor consideră că prin ce am făcut ca ziarist nu am afectat viaţa altor oameni, este punctul lor de vedere. Nu ma pot pune in situatia de a judeca opinia publica, nu ii judec nici pe cei care sunt de partea sau impotriva mea. Toata lumea are pareri, si eu mi-am exprimat parerile, uneori poate am gresit, poate din prostie, poate din alte motive. Mai mult de atat… nu vreau sa intru in momentul de fata in niciun fel de dezbatere. Nu am ce sa spun in fata opiniei publice, de aici judeca Dumnezeu„, a declarat Robert Turcescu, la România TV.

„E nevoie de judecatori drepti. In ce masura se va intampla lucrul acesta, numai Dumnezeu stie. Nu mi-e frica de ce se va intampla. Sunt un om care a facut, a spus partea lui de adevar, n-am nimic de ascuns„, a menţionat Robert Turcescu.

 

EXCLUSIV. Robert Turcescu, primele declaraţii după deconspirare: NU FUG de nimic. NU VREAU să mă justific

Jurnalistul a precizat că în ultimele zile nu s-a uitat la televizor, pentru a vedea cum a fost comentată dezvăluirea sa şi a precizat că a discutat cu prietenii săi despre cele întâmplate: „La uşa mea au bătut prieteni. E dreptul lor sa imi reproseze, sa spuna absolut orice, iar eu le respect judecata, nu ii pot invinui. Ceea ce am pus pe blogul meu sunt lucrurile pe care le detin. Daca unii vor sa vada chemandu-ma la judecator, voi face acest lucru. Din nou, cer un judecator drept. Ceea ce spun in fata unui judecator, prin juramant, e cu totul altceva. Explicatiile pe care trebuie sa le dau, le voi da in fata unui judecator”.

Robert Turcescu a răspuns evaziv atunci când reporterul România TV l-a întrebat de ce nu a spus niciodată în faţa camerelor, cu subiect şi predicat, „sunt sau am fost ofiţer acoperit”: „Eu vreau sa existe o judecata in legatura cu acest lucru„.

„Eu, Robert Turcescu, ma vad in situatia in care vreau sa ajung in fata unui judecator drept”, a mai spus jurnalistul.

Intrebat dacă a favorizat sau nu vreun candidat la dezbaterea prezidentiala din 2009, Turcescu a răspuns: „Judecati voi in momentul de fata orice situatie de genul asta. Exista inregistrari, judecati voi daca am favorizat sau nu pe cineva. Inainte de orice, faceti si voi o judecata dreapta. Daca voi considerati ca l-am favorizat, spuneti asta. Daca nu, nu considerti. Daca veti ajunge la o concluzie, eu nu va voi blama”.

Robert Turcescu a declarat, în exclusivitate pentru România TV, că după ce a dezvăluit că a fost locotenent-colonel sub acoperire nu a simţit nevoia să mai dea explicaţii suplimentare în faţa nimănui şi că o va face doar în faţa autorităţilor competente, atunci când acestea îi vor cere.

Robert Turcescu, locotenent sub acoperire. Pe blogul jurnalistului Robert Turcescu a aparut duminica o postare intitulata „Marturisire si spovedanie”, in care acesta scrie ca a fost „lt.-colonel sub acoperire”.

Citeşte şi ROBERT TURCESCU, ofiţer acoperit. Fost ministru al Apărării: Parchetul Militar ar trebui să se autosesizeze

„Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos citeva dintre statele de plata, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. Refuz sa fiu Iuda in fata lui Christos, chiar daca astazi, celor ce vor citi si vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se intimpla.

Robert Turcescu, primul gest după două zile de tăcere

Rugati-va pentru mine si cu mine sa fim iertati si izbaviti. Sint pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor”, era mesajul postat pe blogul jurnalistului Robert Turcescu.

Robert Turcescu, decizie RADICALĂ după deconspirare. ANUNŢUL făcut pe Facebook

Ulterior, Robert Turcescu a confirmat, la B1 TV, că postarea apărută duminică pe blogul său, precum că a fost ofiter acoperit, îi aparţine. El a mai spus că „mărturisirea” este scrisa de el, ca documentele sunt reale si ca acum se simte eliberat si fericit. Ministerul Apărării Naţionale sau o altă instituţie abilitată nu au confirmat sau infirmat „spovedania” lui Robert Turcescu.

Robert Turcescu riscă închisoarea după autodenunţ. Deputat, fost ofiţer MApN: Pe mine nu m-a convins