ROBERT TURCESCU, ofiţer acoperit. Fost ministru al Apărării: Parchetul Militar ar trebui să se autosesizeze

Senatorul Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării, a declarat, luni, că Parchetul Militar ar trebui să se autosesizeze în cazul Robert Turcescu şi a arătat că sunt "nişte lucruri stranii" în toată această poveste.

22 sept. 2014, 07:19
ROBERT TURCESCU, ofiţer acoperit. Fost ministru al Apărării: Parchetul Militar ar trebui să se autosesizeze

 „Se va sfârşi la tribunal fără doar şi poate. Ar trebui să se autosesizeze Parchetul Militar pentru că legea e clară şi cu referire la deconspirare şi la divulgarea de secrete militare„, a declarat Corneliu Dobriţoiu, pentru stiripesurse.ro

Fostul ministru consideră că în toată povestea sunt nişte lucruri ciudate.

Sunt niste lucruri stranii acoolo. El ca purtator de livret militar, ceea ce atestă calitatea sa de ofiter în rezervă nu trebuia să încaseze bani pentru asta . Avea voie sa incaseze bani doar dacă era chemat la concentrare, ceea ce atesta faptul că e angrenat într-o muncă„, a mai spus Dobriţoiu.

„Ma îndoiesc ca un acoperit are documente militare de identitate. Ministrul nu are cum sa ii cunoasca pe ofiţerii acoperiţi. Imi pare ca povestea face parte dintr-un joc mai amplu pentru a intretine cald subiectul lansat de presedintele Basescu.”, a conchis fostul ministru.

Robert Turcescu, ofiţer acoperit: Documentele sunt reale. Eu le-am scris. Am fost lt.-colonel sub acoperire

Robert Turcescu a confirmat, la B1 TV, că postarea apărută duminică pe blogul său precum că a fost ofiter acoperit. El a mai spus că „mărturisirea” este scrisa de el, ca documentele sunt reale si ca acum se simte eliberat si fericit. Ministerul Apărării Naţionale sau o altă instituţie abilitată nu au confirmat sau infirmat „spovedania” lui Robert Turcescu.

Este vorba despre o marturisire publica, la care inca reflectez. Sunt dispus oricand voi fi chemat in fata judecatorului sa dispun de aceste documente si sa spun ce stiu despre aceste documente. (…) Sunt documente reale, le am in casa mea. Eu nu vreau sa fac o discutie acum daca documentele sunt reale sau nu, daca au existat in ce context, cum s-au facut pentru ca nu suntem la o judecata publica.

Nu am trait o eliberare mai mare, o sarbatoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase in sufletul meu decat astazi dupa ce m-am eliberat de povara asta. Intr-un fel sau altul mi-am dat seama ca e necinstit, ca nu pot sa va mai mint, ca trebuie sa marturisesc. Eu nu mai pot sa traiesc asa. Astazi va spun, din moment in care m-am decis sa public aceste documente, da eu le-am pus acolo mi le acum si sunt ale mele”, a spus Robert Turcescu.