Robert Vişoiu, debut excelent în GP2 Series. S-a clasat în Top 5

Robert Vișoiu (19 ani) a obținut un remarcabil loc 5 sâmbătă, la debutul oficial în în GP2 Series, categoria premergătoare Formulei 1, alături de echipa italiană Rapax.

18 apr. 2015, 14:35

GP2 Series, platforma de pe care se lansează viitoarele vedete ale competiției regine a sportului cu motor, a avut prima cursă a sezonului pe circuitul Sakhir din Bahrein.

După o sesiune bună de antrenamente, în care a fost la doar două zecimi în spatele rusului Serghei Sirotkin, mai experimentatul său coechipier, Robert Vişoiu s-a calificat pe poziția a 14-a. Rezultatul din calificări a fost unul mulțumitor pentru debut, cursa principală din Seria GP2 fiind una în care strategia joacă un rol foarte important.

Pornit pe anvelopele principale, mai dure, Vișoiu a făcut o cursă strategică foarte bună, a profitat de incidentele de cursă din fața sa și a reușit depășiri spectaculoase pentru a avansa treptat între primii. Schimbul de anvelope s-a produs cu 10 tururi înainte de final. Românul a folosit anvelopele opționale, mai moi, pentru a avansa până pe poziția a cincea. Ecartul pe care Vișoiu l-a gestionat față de urmăritori i-a permis să încheie cursa pe poziția a cincea în ciuda unei penalizări de 5 secunde primită pentru depășirea limitei de viteză pe linia boxelor la schimbul de anvelope, unde aparatul radar îl surprinsese cu 61 de km/h, cu unul mai mult decât limita regulamentară.

Sunt foarte fericit! Acest debut este încununarea muncii pe care am depus-o pentru a fi pregătit pentru sezonul 2015! Am fost foarte concentrat, m-am simțit excelent în monopostul pus la dispoziție de Rapax, iar echipa mi-a oferit toate ingredientele pentru acest rezultat. Mâine voi lupta pentru primele locuri și sper să reușesc o clasare cât mai bună!„, a declarat Vişoiu, citat de Agerpres.

Citeşte şi Pilotul român Robert Vişoiu, locul 12 la final de sezon în campionatul GP3

El are deja 10 puncte în clasamentul general și va lua startul de pe poziția a patra în cursa de sprint. Aceasta va avea loc duminică de la ora 14,15, chiar înaintea MP de Formula 1, și va fi compusă din 23 de tururi (45 de minute). Cursa va putea fi urmărită în direct pe postul Dolce Sport 2.