Rochia devenită virală pe internet, scoasă la licitaţie. Compania care o produce a creat şi una albă cu auriu

Rochia care a înnebunit internetul va fi vândută la licitaţie, iar compania care o produce a creat şi una albă cu auriu, pentru a-i mulţumi pe cei care au văzut-o în aceste culori.

06 mart. 2015, 07:43

„Negru cu albastru sau alb cu auriu?”. Aceasta a fost întrebarea aflată de la sfârşitul săptămânii trecute pe buzele a sute de milioane de utilizatori de internet. Este vorba de culoarea unei rochii.

„E o mare surpriză pentru noi, pentru că am fabricat o rochie albastru-regal, dar care, dacă o priveşti pe un monitor, apare uneori alb-fildeş cu auriu sau albastru-regal cu negru. Aşa că este fabulos, este o enigmă”, a declarat producătorul.

Însă compania producătoare a vrut să îi mulţumească pe toţi, aşa că a creat şi o variantă alb cu auriu. Mai mult, rochia va fi scoasă la licitaţie. Rochia cu pricina este ceea ce numim o iluzie optică, iar nuanţele ei şi culorile din mediul învecinat derutează creierul, care nu distinge foarte clar, spun specialiștii. Culoarea finală percepută depinde de nuanţele din jur, de unde şi confuzia generală.

După dezbaterea aprinsă din mediul virtual şi nu numai, modelul de rochie s-a epuizat în toate magazinele.