Rochia ministerială care a luat lumea prin surprindere GALERIE FOTO

Ministrul Culturii şi Sportului din Israel a şocat prin prezenţa sa inedită la Festivalul de Film de la Cannes, unde a apărut într-o rochie foarte elegantă, dar cu un puternic mesaj politic.

28 mai 2017, 06:28

Miri Regev, ministrul Culturii şi Sportului, a şocat asistenţa de la Cannes când a apărut îmbrăcată cu o rochie lungă, foarte elegantă şi … unică prin mesajul pe care îl conţinea.

Nimic neobişnuit la prima vedere. Coafată impecabil ca pentru o asemea ocazie, cu un colier sclipitor în jurul decolteului, Miri Regev a pozat pentru fotografii care nu mai conteneau să o imortalizeze în ţinuta ei surprinzătoare.

Ceea ce era cu totul ieşit din comun, cel puţin de la genunchi în jos, era un desen imprimat pe poalele rochiei pe care o purta şi care înfăţişa Oraşul Vechi din Ierusalim. Miri Regev a ales această „temă vestimentară” care înfăţişează Oraşul Vechi, în semn de onoare adusă celei de-a „50-a aniversare a eliberării şi unificării”, după cum a explicat ea.

Internetul a reacţionat prompt la această „provocare”, internauţii întrecându-se, care mai de care, să facă variaţiuni pe aceeaşi temă, schiţând mai multe variante tematice a rochiei lui Miri Regev.

După imaginaţia fiecăruia, internauţii au pictat „tematic” poalele fabuloasei rochii a ministrului.

Unul dintre aceste modele înfăţişează rochia pictată cu sânge şi foc – sugerând conflictul cu palestinienii.

O altă variantă o înfăţişează pe Miri Regev reprezentînd  „Moartea”, având pictat pe o rochie albă un avion militar israelian care aruncă bombe asupra oraşului şi ucide oameni.

Încă o versiune sugerează bariera dintre palestinieni şi israelieni, iar alta, un incendiu imens în oraş, făcând astfel referinţă la violenţele din regiune. O variaţiune a aceluiaş „spectacol” înfăţişează nori de fum gros deasupra oraşului, după explozii teroriste.

Dar nu toate variantele au tematică politică. De pildă, într-una dintre acestea, ministrul Culturii apare cu un desen pe poale care sugerează o invazie extraterestră în Ierusalim, ca în „Independence Day”.

Shoshke Engelmayer, alter ego-ul de ficţiune al faimosului caricaturist israelian Zeev Engelmayer, s-a „autofotoshopat” fiind îmbrăcat într-o rochie care înfăţişează o scenă din Tel Aviv. 

Nu în ultimul rând, un colaj ingenios îl înfăţişează pe premierul Benjamin Netanyahu cu o parte din oraş pus în jurul capului fără calotă craniană, ca o coroană.