ROLAND GARROS 2016. Simona Halep, prima declaraţie după calificare: Vreau să fiu cât mai agresivă

ROLAND GARROS 2016. Simona Halep a declarat, luni, după victorie scor 6-2, 6-0, cu Nao Hibino, în primul tur la Roland Garros, că a încercat să fie cât mai agresivă şi să nu lase iniţiativa adversarei.

23 mai 2016, 16:49
ROLAND GARROS 2016. Simona Halep, prima declaraţie după calificare: Vreau să fiu cât mai agresivă

ROLAND GARROS 2016. „Am încredere în joc, am jucat foarte bine la Madrid. Încerc să joc cât de agresiv pot, să închei eu punctul, să nu aştept greşeala adversarei. Fiecare meci e greu, la Grand Slam-uri e mare încărcătură emoţională. E greu pentru fiecare jucătoare să aştepte, să stai în vestiar şi să vezi că plouă, nu e uşor pentru nimeni. Adversara nu prea a lovit mingea tare, a lovit moale, am avut timp să intru să lovesc, serviciul nu a fost atât de puternic, e un pas înainte că pot să intru şi să prind încredere pentru meciurile următoare„, a declarat Simona Halep, la Eurosport, intervievată de Ilie Năstase.

Citeşte şi ROLAND GARROS 2016. Simona Halep a supravieţuit în Cimitirul Elefanţilor. Victorie superbă în primul tur

Simona Halep, locul 6 WTA, s-a calificat în turul al doilea al turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 6-0, în 43 de minute, pe japoneza Nao Hibino, locul 71 WTA.

După o zi în plus de pauză, în urma amânării meciului din cazua ploii care a perturbat programul de la French Open, Halep a debutat cu dreptul pe zgura pariziană. Cu un serviciu puternic, cu o bună rată de fructificare a primului, cu un joc agresiv, cu multe mingi pe marginile terenului, Simona Halep a punctat cu toate loviturile din arsenal şi nu i-a lăsat adversarei nicio şansă.

Citeşte şi ROLAND GARROS 2016. Alexandra Dulgheru, eliminată din primul tur. 1-6, 3-6 cu belgianca Wickmayer

Depăşită clar de valoarea româncei, Hibino a reuşit un ghem la debut, apoi un rebreak de 2-4. În rest nu a existat decât o jucătoare pe teren, Simona Halep.

În faza următoare, Halep o va întâlni pe învingătoarea dintre Zarina Dias din Kazahstan, locul 90 WTA, şi germana Carina Whitthoeft, locul 100 WTA.