Român despăgubit cu peste 1 MILION EURO şi PENSIE PE VIAŢĂ după un accident în Italia

Un român a primit despăgubiri de peste un milion de euro după ce a fost rănit într-un accident petrecut în Italia în urmă cu 5 ani. Bărbatul a traversat strada printr-un loc nepermis, aflându-se în stare avansată de ebrietate.

11 dec. 2017, 18:39
Român despăgubit cu peste 1 MILION EURO şi PENSIE PE VIAŢĂ după un accident în Italia

Despăgubiri record, de peste un milion de euro, decise de un tribunal italian în cazul unui bârlădean de 38 de ani, care a fost rănit, în urma unui accident rutier produs în urmă cu cinci ani. Cazul a fost făcut public în gazetaromaneasca.com, fiind unul de notorietate, datorită despăgubirilor mari acordate.

Deși bârlădeanul se afla pe stradă, conform declarațiilor date de carabinieri și potrivit analizelor, în comă alcoolică, judecătorul a stabilit că vinovat de accident este șoferul mașinii. Este o sumă uriașă obținută de avocatul românului, Gianluca Trabalza din Foligno, ținând cont că nici în cazul accidentelor soldate cu persoane decedate nu s-au mai obținut asemenea sume.

Potrivit b1.ro, bărlădeanul care a obținut despăgubirile record se ferește să dea declarații, fiindcă simte și acum consecințele accidentului, dar în special pentru că îi este frică că va fi… jefuit, scrie Vremea Nouă!

Accidentul a avut loc în data de 23 ianuarie 2012, în jurul orei 22.30, pe teritoriul localitătii Sant-Angelo Romano, pe via Tiburtina, la km 21 – 200. Bârlădeanul C.T., în vârstă de 38 de ani la acea dată, se angajase să treacă strada prin loc nemarcat. A fost lovit de o masină Renault, condusă de o femeie, D.S., care l-a luat în plin pe parbriz, apoi l-a aruncat pe asfalt. Femeia a chemat imediat ambulanța și poliția, dând și primul ajutor accidentatului.

Bărbatul a ajuns la spital cu leziuni foarte grave care au cauzat invaliditate permanentă (70%) pentru 360 de zile. Pentru aceasta, avocatul italian a reușit să obțină nu numai despăgubirea record dar și o pensie permanentă de 800 euro.

Contactat de jurnaliști, omul care a primit despăgubirile record nu a dorit să ofere prea multe detalii, dând în același timp impresia că este în continuare afectat neurologic: „Sunt bani mulți în joc și putere. Sunteți cam insistenți și cam mici față de mine”.