Român împuşcat mortal în timp ce jefuia un bar dintr-un orăşel din nordul Italiei

Un român a fost împuşcat mortal într-un orăşel din nordul Italiei în timp ce voia sa jefuiască un bar. Bărbatul de 28 de ani intrat în local împreună cu doi prieteni.

12 mart. 2017, 06:34
Român împuşcat mortal în timp ce jefuia un bar dintr-un orăşel din nordul Italiei

În timp ce dădeau jaful au declanşat alarma, informează România TV. Aceasta l-a alertat pe proprietarul care locuia la etaj. Omul a coborât însoţit de fiul său să vadă ce se întâmplă şi a luat cu el şi puşca de vânătoare pe care o deţinea legal, notează presa italiană.

Citeşte şi Un şofer român a fost arestat în Spania, după ce în camionul frigorific pe care îl conducea au fost găsiţi opt irakieni

Proprietarul, Mario Cattaneo de 67 de ani susţine că între el şi hoţi a avut loc o încăierare iar unul dintre ei a tras de ţeava puştii şi a descărcat-o accidental. Declaraţiile lui Cattaneo au fost însă contrazise de fiul său. Propietarul localului a fost arestat sub acuzaţia de crimă.

Citeşte şi Criminalul periculos, care a evadat de la Penitenciarul Rahova, a fost prins de poliţişti

Incidentul a născut vii dezbateri în Italia unde mulţi oameni de rând şi chiar politicieni îi dau dreptate proprietarului. Fostul premier Silvio Berlusconi susţine că statul italian este incapabil să-şi protejeze cetăţenii. Mai mult acesta a declarat că partidul său vrea să schimbe legislaţia în ce priveşte legitima apărare.