Românca expulzată din Italia pentru legături cu ISIS s-a stabilit în Austria. Este sub atentă supraveghere

Românca expulzată din Italia pe motiv că are legături cu medii islamice s-a stabilit în apropiere de oraşul austriac Innsbruck, unde locuieşte alături de soţul său şi de cei doi copii.

07 dec. 2015, 16:43
Românca expulzată din Italia pentru legături cu ISIS s-a stabilit în Austria. Este sub atentă supraveghere

Diana Ramona Medan a postat de mai multe ori pe Facebook mesaje în care aprobă atentatul terorist de la redacția Charlie Hebdo, din Paris, răspândea propaganda ISIS, se autopropunea ca martir și voia să se alăture mujahedinilor.

Citeşte şi Cine este ROMÂNCA adeptă a Statului Islamic care a fost arestată în Italia

În luna august, femeia în vârstă de 36 de ani a fost reținută în portul Genova, la întoarcerea dintr-o vacanţă din Tunisia. Considerată ca fiind o amenințare pentru siguranța națională, autoritățile italiene i-au adus la cunoștință acuzațiile și au expulzat-o în România, iar soțul ei tunisian şi cei doi copii au fost lăsați să meargă acasă, în localitatea Klobenstein am Ritten, din regiunea autonomă Tirolul de Sud, care aparține de Italia. Femeia nu a petrecut prea mult timp la București și a plecat spre Tirolul de Nord, în apropierea orașului austriac Innsbruck.

Citeşte şi Românca bănuită de terorism în Italia, liberă în Cluj-Napoca

Comandamentul pentru Apărarea Constituției și Combaterea Terorismului din Austria ştie de prezența româncei acuzată în Italia pentru legături cu teroriștii. „Doamna ne este cunoscută și o avem sub strictă supraveghere”, a anunțat purtătorul de cuvânt Marlies Zoglauer, care a confirmat că soțul și cei doi copii se află alături de româncă. „Copiii merg la școală și sunt susținuți privat„, a mai adăugat acesta. Româna susține că nu este vinovată de nimic și că autoritățile italiene s-au pripit, cerând să se întoarcă la familiei din Tirolul de Sud.