Românca numită ministrul Sportului în Franţa, PRIMELE DECLARAŢII. Ce spune despre România

Roxana Mărăcineanu, fosta campioană mondială de înot, care a emigrat la 9 ani din România, a mulțumit Franței pentru încredere, după ce a ajuns ministrul Sportului.

05 sept. 2018, 13:39
Românca numită ministrul Sportului în Franţa, PRIMELE DECLARAŢII. Ce spune despre România

Roxana Mărăcineanu, plecată din România în 1984 la vârsta de 9 ani, alături de familia sa, este noul ministru al Sportului în Franța. La 43 de ani, fosta vicecampioană olimpică de la Sydney în proba de 200 metri spate i-a luat locul Laurei Flessel, fostă campioană olimpică la scrimă.

În discursul său de ministru al Sportului, primele cuvinte ale Roxanei Mărăcineanu au fost: „Mulțumesc, Franța!”. Apoi a detaliat: „Nu există o modalitate mai bună de a da Franței ceea ce ea mi-a oferit când am ajuns aici, în 1984. Părinții mei erau prea bătrâni când am sosit, nu vorbeau franceza și nici nu cunoșteau pe nimeni aici”.

„Nu am crezut că voi ajunge atât de departe, mai ales că am început într-un centru de integrare a refugiaților, în Bretania. Vă mulțumesc că am avut șansa, eu și fratele meu, să trăim o viață liberă”, a declarat Roxana Mărăcineanu.

O româncă, ministrul Sporturilor din Franţa. Roxana Mărăcineanu a fost numită marţi în funcţie

Roxana Mărăcineanu a fost întrebată de jurnaliștii francezi și despre obiectivul anunțat de predecesoarea ei, Laura Flessel, care promisese 80 de medalii la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024: „Crezul meu a fost dintotdeauna de a deveni cel mai bun. Ceea ce mă interesează cel mai mult este modul prin care vom asigura condiții sportivilor ca să obțină rezultate”.