ROMÂNI alături de palestinieni şi chinezi, pe şantierele de construcţii din Israel

Israelul va permite unui număr suplimentar de 5.000 de muncitori palestinieni să intre în Israel din Cisiordania, în scopul de a susţine sectorul construcţiilor rezidenţiale. Ministerul israelian al locuinţelor şi construcţiilor are în vedere şi aducerea de lucrători străini din China şi România, informează luni The Times of Israel.

15 sept. 2014, 15:17
ROMÂNI alături de palestinieni şi chinezi, pe şantierele de construcţii din Israel

 Autorităţile israeliene vor mai mulţi lucrători palestinieni, dar şi din China şi România în sectorul construcţiilor. ‘Venirea a 5.000 de lucrători palestinieni în sectorul construcţiilor din Israel este necesară pentru a creşte oferta de locuinţe. Antreprenorii au nevoie de acest lucru’, a declarat ministrul locuinţelor şi construcţiilor, Uri Ariel.

Ministrul israelian a făcut acest anunţ în cadrul unui plan vizând reducerea costurilor locuinţelor.

El a explicat că ministerul are în vedere, de asemenea, atragerea de lucrători străini provenind din China şi România ca ‘multiplicator de forţă’ pentru a creşte numărul de şantiere pe o piaţă unde cererea este de aşteptat să crească, drept urmare a adoptării unei legi privind o cotă zero de TVA pentru cumpărători.

Citeşte şi ANL va finaliza, în 2014, 1.200 de locuinţe destinate tinerilor

Majoritatea construcţiilor din Israel se realizează cu ajutorul lucrătorilor străini sau al palestinienilor din Cisiordania. Autorităţile israeliene au eliberat deja alte 32.500 de permise de muncă pentru palestinieni din Cisiordania, în sectoarele construcţiilor, agriculturii, industriei şi serviciilor.