Români arestaţi în Ungaria şi Austria, suspectaţi de trafic cu imigranţi UPDATE

Mai mulți cetăţeni români suspectaţi de trafic de persoane au fost reţinuţi şi audiaţi de autorităţile ungare, iar alţii sunt arestaţi în Austria, unde s-a descoperit, joi, un camion frigorific în care erau mai multe zeci de cadavre în descompunere ale unor presupui imigranţi.

28 aug. 2015, 06:13
Români arestaţi în Ungaria şi Austria, suspectaţi de trafic cu imigranţi UPDATE

UPDATE 13:12 Șeful poliției din landul austriac Burgenland, Hans Peter Doskozil, a confirmat vineri că trei persoane au fost arestate în Ungaria sub bănuiala că ar fi implicate în tragedia produsă joi, când 71 de imigranți au fost găsiți morți într-un camion abandonat pe marginea unei autostrăzi din Austria.

Mai mulți români au fost arestaţi în Ungaria şi Austria pentru trafic de imigranţi în Ungaria. Alţii au fost reţinuţi în Austria, tot pentru suspiciuni de trafic cu imigranţi şi chiar ucidere.

„Ambasada României la Budapesta a fost informată astăzi, 27 august 2015, de către poliţia ungară, că 12 cetăţeni români suspectaţi de trafic de persoane au fost reţinuţi şi audiaţi de autorităţile ungare, cu propunerea de arestare preventivă”, a fost răspunsul de joi seară, Ministerul Afacerilor Externe, informează voceatransilvaniei.ro.

Sursa citată a menţionat că, până în acest moment, niciunul dintre cei 12 cetăţeni români nu a cerut asistenţă consulară din partea misiunii de la Budapesta.

Citeşte şi Români arestaţi în Ungaria, implicaţi în facilitarea imigraţiei clandestine

„Ambasada României la Budapesta monitorizează cazul, menţine legătura cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor legale”, a mai informat  MAE.

Legat de cazul camionului frigorific plin cu cadavre de imigranţi afgani şi irakieni, abandonat pe o autostradă din Austria, tot cetăţeni români sunt suspectaţi că ar fi la originea acestei fapte abominabile. Cinci români au fost arestaţi, fiind prinşi joi, de poliţie, pe autostrada A4 în Austria.