Români arestaţi pentru fraudă de 1,4 milioane de dolari în SUA

Şapte persoane, dintre care trei români au fost arestaţi în statul american Louisiana, pentru înşelăciune în valoare de 1,4 milioane de dolari. Alţi doi români care locuiesc în Statele Unite sunt căutaţi încă.

15 oct. 2014, 12:07
Români arestaţi pentru fraudă de 1,4 milioane de dolari în SUA

Trei români au fost arestaţi în statul american Louisiana, pentru înşelăciune în valoare de peste 1 milion de dolari, împreună cu alte şapte persoane de altă naţionalitate. Alţi doi români care locuiesc în Statele Unite sunt căutaţi încă.

Cei nouă suspecţi, care au legături cu o reţea de crimă organizată din România, sunt acuzaţi că au furat 1,4 milioane de dolari de la aproximativ 500 de oameni.

Mai exact, ei au publicat anunţuri de vânzare a mai multor bunuri, printre care maşini. Cumpărătorii interesaţi găseau anunţurile pe internet şi contactau falşii vânzători pe mail. Aceştia le trimiteau înapoi un link care părea să ducă pe site-ul Ebay, unde ar fi fost pus produsul la vânzare. Însă, când cumpărătorul accesa linkul, era redirecţionat către o pagină falsă, care imita exact celebrul site Ebay. Apoi, cumpărătorul era rugat să trimită un avans prin servicii de transfer precum Western Union şi MoneyGram. După ce primeau banii, falşii vânzători pur şi simplu dispăreau.

Autorităţile au avertizat că astfel de cazuri sunt extrem de dese.

Potrivit procurorilor însărcinaţi cu dosarul, fiecare dintre acuzaţi riscă peste 50 de ani de închisoare.