Români bătuţi de poliţie în Italia după ce au participat la o grevă: Trei bărbaţi au ajuns la spital

Zeci de angajaţi ai firmei italiene Mondo Convenienza au fost agresaţi de poliţie în timp ce luau parte la un protest. Trei români şi un poliţist au ajuns la spital ca urmare a confruntărilor violente din Florenţa. Situaţia se află acum şi în vizorul autorităţilor române, mai precis a noului ministru pentru românii de pretutindeni.

06 mart. 2014, 11:24
Români bătuţi de poliţie în Italia după ce au participat la o grevă: Trei bărbaţi au ajuns la spital

Trei români au ajuns la spital după ce au fost bătuţi de poliţie în Italia, unde luau parte la un protest. Zeci de angajaţi ai unei firme italiene, majoritatea români, care sunt în grevă, au fost agresaţi de forţele de ordine care au vrut să disperseze mulţimea. Situaţia românilor se află şi în atenţia autorităţilor române, potrivit România TV.

Citeşte şi Fapte ÎNFIORĂTOARE ale unor români în Italia. Bărbaţii furau lucruri de valoare din sicrie VIDEO

Circa 60 de români au semnat pe 25 februarie un document prin care îşi cereau drepturile de angajaţi la firma unde lucrau. După ce au înaintat documentul prin care cereau al 13-lea salariu, concedii plătite, asigurare sanitară, au fost daţi afară şi nu au mai putut reveni la muncă. De atunci, grupul de români a protestat paşnic în faţa depozitului firmei. Ieri au fost însă agresaţi de poliţişti.

Citeşte şi Şapte români, arestaţi în Italia pentru trafic cu câini

Situaţia se află şi în atenţia autorităţilor de la Bucureşti. Compania a adus deja alţi lucrători, în majoritate tot români, în locul greviştilor.