Români condamnaţi la închisoare de un tribunal german pentru trafic cu solicitanţi de azil în UE

Doi români au fost condamnaţi la închisoare de un tribunal german pentru că au transportat, în 2015, în timpul crizei migraţiei, în condiţii periculoase, peste 220 de solicitanţi de azil în Germania. 

18 oct. 2017, 07:47
Români condamnaţi la închisoare de un tribunal german pentru trafic cu solicitanţi de azil în UE

Un tribunal din Passau, Bavaria (sud-est), i-a condamnat marti pe cei doi barbati, in varsta de 28 si 27 de ani, la sase ani si noua luni si la trei ani si trei luni de inchisoare pentru că au transportat în 2015, in plină criză a migratiei, către Germania, în condiţii periculoase, peste 220 de solicitanţi de azil , potrivit unei purtîtoare de cuvant a tribunalului.

Fiecare migrant a platit 500 de euro pentru a fi dus in Germania. Barbatul mai in varsta pentru ca a transportat in sase randuri zeci de solicitanti de azil catre Germania, iar complicele sau din cauza a doua traversari.

Potrivit acuzarii, fiecare candidat la azil trebuia sa plateasca suma de 500 de euro pentru a se imbarca la Budapesta catre Germania.

Citeşte şi 15 migranţi, găsiţi de poliţiştii lângă un pasaj din Timişoara, la care se fac lucrări de modernizare

Cei doi au fost arestati in august 2016 in Romania, iar ulterior au fost predati autoritatilor germane. Au fost gasiti vinovati ca au transportat din Ungaria in Germania 223 de migranti, inclusiv copii, inghesuiti in camionete sau dube.