Români, SCLAVI în Danemarca. CALVARUL unui CUPLU plecat la MUNCĂ

Caz şocant descoperit de autorităţile din Danemarca. Un cuplu de români a fost ţinut în sclavie de patronul care-i angajase. După 3 ani înfiorători, deznodământul este însă fericit: românii au scăpat şi vor primi despăgubiri de aproximativ 70.000 de euro fiecare.

05 dec. 2014, 09:38
Români, SCLAVI în Danemarca. CALVARUL unui CUPLU plecat la MUNCĂ

Un sarb ii tinea inchisi pe romani ca pe niste animale. Pe balcon le-a amenajat un loc in care sa doarma si ii supraveghea permanent. Nu-i lasa nici macar sa se spele in fiecare zi, doar de doua ori pe luna aveau voie sa faca dus. Totul s-a întâmplat în oraşul Helsingor din Danemarca, unde cei doi soţi de 50 de ani au ajuns în anul 2011 printr-o firmă de curăţenie.

Timp de 3 ani cei doi soti au fost obligati sa munceasca si cate 18 ore, dupa un program strict. Ziua faceau curatenie in case si apartamente private, iar noaptea in scoli. Pentru toată truda lor primeau lunar puţin peste 400 de euro. După trei an de chin, ei au fost descoperiţi de autorităţi şi eliberaţi din sclavie.

Dupa ce a fost prins ca practica sclavia, sarbul a fost expulzat din Danemarca. El a fost obligat sa le plateasca daune morale celor doi soti de aproximativ 70.000 de euro.

Şi acum trei ani, poliţia daneză a mai descoperit un caz similar, tot la o firmă de curăţenie cu patron sârb. Şase români erau ţinuţi într-un subsol plin cu şobolani, fără apă, căldură sau curent. Munceau 19 ore pe zi şi primeau salarii de mizerie.