România a învins echipa Statelor Unite la baseball în meciul eveniment de la Constanţa

România a învins, sâmbătă, din nou, la un meci-eveniment jucat pe Stadionul Portul din Constanţa, echipa Statelor Unite la baseball, reprezentată de militarii americani de la baza de la Mihail Kogălniceanu.

RomaniaTV.net
12 mai 2018, 12:00
România a învins echipa Statelor Unite la baseball în meciul eveniment de la Constanţa

Câteva sute de persoane au asistat la meciul-eveniment de baseball între echipa Statelor Unite, reprezentată de militarii americani de la baza de la Mihail Kogălniceanu, şi echipa naţională de baseball a României, partidă ce s-a disputat pe Stadionul Portul din Constanţa şi care a fost câştigată de gazde.

Jocul, organizat de Ambasada SUA, Federaţia Română de Baseball şi Softball şi Primăria Municipiului Constanţa, a celebrat 71 de ani de când, pe 15 aprilie 1947, legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale.

Jackie Robinson a debutat pentru echipa Brooklyn Dodgers în 1947. A fost remarcat ca un jucător cu calităţi excepţionale şi a activat în cadrul ligii americane de baseball (Major League Baseball), purtând numărul 42. Ulterior, acest număr a fost retras, nicio echipă din Major League nemaialocând acest număr, în semn de respect. Jackie Robinson a devenit un nume de referinţă pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar şi pentru promovarea diversităţii şi toleranţei.

În deschidere, un elev din Constanţa a intonat imnurile României şi Statelor Unite ale Americii, iar Cercetaşi Marini au purtat cele două drapeluri.

Lovitura de începere a fost dată de regele fotbalului românesc, Gheorghe Hagi, iar printre invitaţi s-au aflat numeroase oficialităţi locale şi centrale, între care primarul Constanţei, Decebal Făgădău, şi ambasadorul S.U.A. în România, E.S. Hans Klemm.

Cele câteva sute de spectatori au avut parte de o atmosferă de sărbătoare tipic americană, cu muzică, răcoritoare, multă bună dispoziţie şi surprize.

La final, echipa României s-a impus cu scorul de 7 la 2, scor identic cu cel înregistrat la primul meci, desfăşurat anul trecut.