ROMANIA BOSNIA U21. Drama teribilă a eroului din Portugalia. Portarul Ionuţ Radu poartă pe sub tricou poza surorii decedate

ROMANIA BOSNIA U21. Echipa naţională under 21 a României mai are nevoie de șapte puncte din ultimele trei meciuri din grupă, cu Bosnia, Țara Galilor și Liechtenstein, pentru a merge la turneul final al CE de anul viitor. Meciul decisiv este marţi, de la ora 19:00, în direct la Pro X: ROMANIA - BOSNIA.

11 sept. 2018, 10:10
ROMANIA BOSNIA U21. Drama teribilă a eroului din Portugalia. Portarul Ionuţ Radu poartă pe sub tricou poza surorii decedate

ROMANIA BOSNIA U21. Ionuț Andrei Radu se anunță urmașul lui Ciprian Tătărușanu în poarta primei reprezentative. Căpitanul naționalei sub 21 de ani a fost eroul selecționatei de tineret în partida cu Portugalia, câștigată eroic, vineri, scor 2-1, când a apărat un penalty în ultima secundă de joc.

ROMANIA BOSNIA U21. Ionuț Andrei Radu ascunde în sufletul său o mare durere. În 2006, pe cînd avea 9 ani, şi-a pierdut sora mai mare decedată prematur la 14 ani din cauza unei bolii de imunitate. Acveasta era fostă campioană naţională la dans sportiv la categoria 6-9 ani. „Andrei simte că Ema este îngerul lui păzitor. Se roagă mereu pentru ea, iar pe sub echipamentul de joc poartă întotdeauna un tricou imprimat cu poza ei: Ema e Sus şi mă veghează!”, a povestit mama portarului pentru GSP. Portarul tricolor mai are o soră mai mică, Anastasia, 10 ani.

ROMANIA BOSNIA U21. Ionuț Andrei Radu a început fotbalul la Viitorul Bucureşti, la 8 ani, dar a fost șlefuit la Steaua de Ion Gabriel. Steaua l-a ochit la 11 ani şi a plătit 12.000 de euro în 2005 pentru a-l transfera. În 2012,  talentatul portar a ajuns la Dinamo liber de contract, nemulţumit de condiţiile de antrenament oferite juniorilor în Ghencea. În 2013 a fost cooptat la juniorii lui Inter Milano, pentru care a debutat în Serie A, înainte de fi cedat la Genoa.