România, CALIFICARE DRAMATICĂ la Campionatul European de handbal feminin. Victorie COLOSALĂ în Austria

Echipa naționala de handbal feminin a României s-a calificat la Campionatul European de handbal din 2018, după victoria obținută în fața Austriei, scor 28-25.

31 mai 2018, 20:01
România, CALIFICARE DRAMATICĂ la Campionatul European de handbal feminin. Victorie COLOSALĂ în Austria

România a intrat mai greu în ritmul partidei. Austriecele au condus în prima parte chiar și cu două puncte, 5-3. România a revenit și a intrat la pauză cu un avantaj de două goluri.

Austria a demonstrat că victoria obținută în sala proprie contra Rusiei, scor 27-25, nu a fost o întâmplare și a ținut aproape de tricolore. Cu 3 minute înaintea finalului au reușit chiar să egaleze. Româncele au avut nervii mai tari și s-au impus în final, scor 28-25.

România are nevoie de o victorie în ultimul meci din grupă, contra Portugaliei, pentru a-și asigura primul loc în grupă. România ar fi astfel cap de serie la tragerea la sorți a Campionatului European de anul acesta, din Franța.

Clasament

1. România 8 puncte
2. Rusia  6 puncte 
3. Austria 6 puncte 
4. Portugalia  0 puncte

Lotul României

  • Portari: Yulyia Dumanska (SCM Craiova), Denisa Dedu (Siofok), Paula Vişan (HC Zalău)
  • Extreme stânga: Valentina Ardean Elisei (SCM Craiova), Cristina Florica (HCM Rm Vâlcea)
  • Interi stânga:Cristina Neagu(CSM Bucureşti), Larisa Tamaş (HC Zalău)
  • Centri: Eliza Buceschi (ASC Corona 2010 Braşov), Cristina Laslo (Buducnost), Laura Pristaviţa (CSM Bistriţa), Ana Maria Ţicu (SCM Craiova)
  • Pivoţi: Crina Pintea (HC Issy Paris), Raluca Băcăoanu (HCM Rm Vâlcea), Andreea Adespii Molnar (HCM Rm. Vâlcea), Daniela Raţiu (CSM Bistriţa)
  • Interi dreapta: Melinda Geiger (Sifok), Ana Maria Drăguţ (HC Zalău), Laura Popa (ASC Corona 2010 Braşov)
  • Extreme dreapta: Laura Chiper (ASC Corona Braşov), Aneta Udriştioiu (CSM Bucureşti), Antrenori: Martin Ambros şi Horaţiu Paşca