EURO 2018 la handbal feminin, România a debutat cu victorie. Tricolorele s-au instalat pe primul loc în grupă

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat cu 31-28 meciul de debut de la Campionatul European de handbal feminin, care se desfăşoară în Franţa. Fetele noastre au condus în debutul reprizei secunde chiar şi la 9 goluri diferenţă.

01 dec. 2018, 12:03
EURO 2018 la handbal feminin, România a debutat cu victorie. Tricolorele s-au instalat pe primul loc în grupă

ROMANIA – CEHIA 31-28. Tricolorele au fost încurajate şi de numeroşi fani plecaţi din ţară, care nu au uitat de serbarea Centenarului şi au avut şi scandări patriotice în tribune.

Pentru România au marcat Buceschi 9 goluri, Neagu 8, Pintea 5, Udriştoiu 3, Dragut 2, Geiger 1, Florică 1, Băcăoanu 1, Chiper 1, iar de la echipa cehă s-au remarcat Mala şi Luzumova, cu câte 5 reuşite.

Citeşte şi Neagu, opt goluri în jocul cu Cehia, de la EURO 2018. Cristina a urcat pe locul 2 în topul all-time al marcatoarelor de la Euro

Tricolorele au reuşit să îşi ia revanşa după ce echipa Cehiei a eliminat România din optimile de finală ale Campionatului Mondial din 2017.

România a început excelent jocul şi a condus cu 6-1 (min. 9), diferenţa a crescut la şapte goluri, 16-9 (26), la pauză diferenţa fiind de şase goluri, 17-11. Ecartul maxim a fost de opt goluri, 21-13 (37), 22-14 (38) şi 23-15 (39), dar apoi Cehia s-a apropiat tot mai mult pe tabelă, pe fondul unei scăderi în joc din partea jucătoarelor antrenate de Ambros Martin. Astfel, în min. 56, diferenţa era de doar două goluri, 28-26 pentru România, care a gestionat bine finalul, câştigând cu 31-28.

În cealaltă partidă a grupei D, tot sâmbătă, Norvegia – Germania, scor 32-22 (16-15).

Clasamentul grupei D:

1. România F 1 1 0 0 31:28 2
2. Germania F 1 1 0 0 33:32 2
3. Norvegia F 1 0 0 1 32:33 0
4. Cehia F 1 0 0 1 28:31 0

Tricolorele au o revanşă de luat de 1 decembrie. Joacă împotriva Cehiei, naţională care le-a eliminat în optimile Mondialului de anul trecut. Acum, cele două reprezentative se întâlnesc în primul meci al grupei de la Europene.

ROMANIA – CEHIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR

ROMANIA – CEHIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING: Previziune sumbră făcută de Gheorghe Tadici! Pe ce loc va încheia România la EURO. Ce spune despre Cristina Neagu

Gheorghe Tadici, fost selecţioner al naţionalei feminine de handbal, este de părere că reprezentativa ţării noastre va putea încheia Campionatul European din Franţa cel mult pe poziţia a treia.

 

„Eu cred că vom încheia pe locurile 3-8. Nu o spun aiurea. Ce obiectiv e ăsta 1-6? Explicaţi-mi! Problema e că noi la turneele finale nu mai mergem cu obiective clare. Atât am calculat noi calificarea la Jocurile Olimpice la Mondialele de anul trecut încât am uitat că la Olimpiadă poţi ajunge şi de la Euro. Vom vedea ce se va întâmpla. Dar cred că vom încheia pe locurile 3-8”, a spus Gheorghe Tadici, pentru Fanatik.

În ciuda entuziasmului din ţara, fostul selecţioner al naţionalei feminine de handbal nu crede că România va avea viaţă uşoară la CE: „Înainte să mergem la Mondiale şi Europene ne medaliem mereu. Avem un discurs atât de frumos, de optimist. Însă medalia se câştigă pe teren, prin motivaţia de la vestiare. Acolo va fi important. E greu de câştigat o medalie pentru că se joacă pe teren, nu contează declaraţiile pompoase”, a mai spus Tadici.

 

Cristina Neagu este o jucătoare de valoare, dar nu ar trebui să uite că handbalul e un sport de echipă. „Este o jucătoare bună, dar ar trebui să nu uite că handbalul este un sport colectiv, în teren contează doar echipa”.

„E meciul de debut la CE. Întodeauna meciul de debut e cel mai greu şi cel mai important. Ne dorim foarte mult să obţinem o victorie din acest motiv şi, bineînţeles, pentru întreaga ţară. Se joacă de 1 decembrie şi este ziua naţională”, a spus Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii.

ROMANIA – CEHIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING: Iulia Dumanska va apăra poarta României. Jucătoarea născută în Ucraina e pusă pe fapte mari la Campionatul European din Franţa.

„Este visul meu să obţin o medalie cu naţionala de senioare. A fost visul meu de când am venit în România, să joc pentru naţională”, a spus sportiva de la HCM Râmnicu Vâlcea. 

Cehia a eliminat anul trecut România în „optimi”, la Mondiale, 28-27! Un meci de coşmar în care „tricolorele” au condus pe tabelă 57 de minute. Nu a fost de ajuns. 

România face parte din grupa D, alături de Norvegia, Germania şi Cehia, şi va debuta la Euro 2018 sâmbătă, contra Cehiei. Partidele din grupa României vor avea loc la Brest.

Grupa A le are în componenţă pe Danemarca, Serbia, Suedia şi Polonia, iar grupa C pe Ungaria, Spania, Olanda şi Croaţia.

ROMANIA – CEHIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING: Cu mai puţin de 24 de ore înaintea partidei cu Cehia (ora 19:00, TVR), Ambros Martin şi staff-ul său au decis cele 16 jucătoare care vor începe Campionatul European de handbal feminin din Franţa. La Brest au efectuat deplasarea 17 handbaliste, iar Anca Polocoşer (21 de ani), mezina lotului, va începe ca rezervă.

Astfel, România se va baza peste câteva ore pe următoarea echipă: 

Portari: Dumanska, Dedu

Extreme stânga: Ardean-Elisei, Florică

Interi stânga: Neagu, Perianu

Centri: Buceschi, Laslo, Zamfirescu 

Interi dreapta: Geiger, Dragut

Extreme dreapta: Chiper, Udriştioiu

Pivoţi: Pintea, Băcăoanu, Raţiu

ROMANIA – CEHIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING: Competiţia se desfăşoară în patru oraşe – Nantes, Nancy, Montbéliard şi Brest, cu fazele superioare programate la Nantes şi Nancy, respectiv cu finala la Paris AccorHotels Arena, în 16 decembrie. În total, 47 de meciuri.

Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

Rezultatele înregistrate în cele trei partide de vineri sunt următoarele: Serbia – Polonia 33-26 (13-14) şi Danemarca – Suedia 30-29 (15-16), în grupa A, respectiv Muntenegru – Slovenia 36-32 (18-12), în grupa B.

Primul meci din grupa B, cel de deschidere, s-a disputat joi seară, între Franţa – Rusia, scor 23-26 (10-11).

Componenţa grupelor EURO 2018

GRUPA A (Nantes)

Danemarca
Serbia
Suedia
Polonia

GRUPA B (Nancy)

Franţa
Muntenegru
Rusia
Slovenia

GRUPA C (Montbeliard)

Ungaria
Spania
Olanda 
Croaţia

GRUPA D (Brest)

Norvegia
România
Germania
Cehia

Programul meciurilor României din prima fază a grupelor

  • 1 decembrie, 19:00, România – Cehia
  • 3 decembrie, 19:00, Germania – România
  • 5 decembrie, 22:00, Norvegia – România

Sistemul de desfăşurare al Euro 2018

Primele trei formaţii din fiecare grupă vor merge în grupele principale ale Europeanului, unde echipele din grupa A vor fi împerecheate cu cele din grupa B, iar cele din grupa C cu cele din grupa D.

Dacă va trece de prima fază, România va mai juca trei meciuri în grupa principală II, la Nancy, între 7 şi 12 decembrie. Fiecare naţională va porni cu rezultatele obţinute contra celorlalte echipe alături de care se califică din prima fază a grupelor.

Primele două clasate din grupele principale vor merge în semifinale, programate pe 14 decembrie. Finala se va disputa pe 16 decembrie. Penultimul şi ultimul act sunt programate la Paris.

România, a patra favorită la trofeul Euro 2018

România are ca obiectiv clasarea în primele şase locuri la Euro. Casele de pariuri au creditat naţionala lui Ambros Martin cu a patra şansă la câştigarea trofeului, la egalitate cu Rusia. Norvegia este principala favorită, urmată de Franţa şi Olanda.

România va fi reprezentată şi de o brigadă de arbitri la Campionatul European, formată din Cristina Năstase şi Simona Stancu.

Cea mai bună performanţă a „tricolorelor” la Euro este locul 3, ocupat la ediţia din 2010, din Danemarca. România este printre cele 13 naţiuni medaliate la Campionatul European, care a avut 12 ediţii până acum, din 1994 încoace.

Norvegia are şapte titluri continentale, Danemarca trei, iar Ungaria şi Muntenegru câte unul.

România a găzduit ediţia din 2000, încheiată pe locul 4. Titlul european a fost câştigat atunci de Ungaria.