România Centenar: CNMR, partener al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale

O delegație a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), condusă de Alexandru Cumpănaşu, a avut astăzi, 9 Martie 2018, o întâlnire de lucru cu o delegație a Ministerului Culturii și Identității Naționale, condusă de ministrul George Ivaşcu.

RomaniaTV.net
09 mart. 2018, 16:56
România Centenar: CNMR, partener al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale

Ministrul Culturii și Identității Naționale și-a afirmat sprijinul față de susținerea unui parteneriat între ministerul pe care îl conduce și societatea civilă, în vederea identificării celor mai bune soluții pentru sărbătorirea a 100 de ani de la MAREA UNIRE. Astfel, CNMR si Ministerul Culturii au stabilit înființarea unui GRUP DE LUCRU mixt pentru CULTURĂ și IDENTITATE NAȚIONALĂ ce se va întâlni periodic și va urmări identificarea celor mai bune soluții pentru problemele pe care le are cultura română, cu precădere pentru identificarea de măsuri ce țin de implementarea la nivel național a unor activități ample care să mențină vie identiatea românească și cultura română.

CNMR este onorat să devină partener al Ministerului Culturii și Identității Naționale și va depune toate eforturile prin intermediul membrilor săi pentru ca fiecare cetățean să poată participa la rememorarea personalităților, organizațiilor și instituțiilor care au pus bazele statului național român.

„Întâlnirea de astăzi reprezintă un mare pas înainte, după ani de zile pierduți prin inconștiență și incompetență în planificarea și implementarea unui plan național de măsuri care să mențină și să sporească identitatea romanească în acest al 100-lea an de la MAREA UNIRE. Ministrul George Ivaşcu este un demnitar al statului român care și-a dovedit nu doar calitatea și performanța în cultură și artă, dar și în management, conducând vreme de mai mulți ani un teatru care astăzi este un adevărat exemplu în acest sens. CNMR susține întru totul deciziile luate recent de ministrul George Ivaşcu și îi va oferi întreaga expertiză în construirea unei viziuni benefice ROMÂNIEI și ROMÂNILOR. Organizațiile CNMR NU VOR CERE Ministerului Culturii, ci VOR DA, în efortul de reconstruire a sentimentului patriotic”, a declarat Alexandru Cumpănaşu, președinte CNMR.

La rândul său, Ministrul Culturii și al Identității Naționale a arătat că „în acest an unic pentru România, îi omagiem pe cei care, acum 100 ani, au reușit să realizeze un vis aparent imposibil: unirea tuturor românilor”. „Miracolul Marii Uniri nu s-a făcut în condiții usoare. La 1918, România era vlăguită de război și epidemie, parțial ocupată de armate străine și departe de aliații săi. Toate nemulțumirile și dezbinările noastre de azi par neînsemnate față de ceea ce au avut de înfruntat înaintașii noștri. Și totuși au reusit, acolo unde toți cei dinaintea lor dădusera greș de nenumărate ori. Au reușit pentru că au acționat împreună. Asfel vă propun să procedăm și noi. Indiferent de tot ce ne desparte, suntem români. Români în primul rând, nu doar în ultimă instanță. Apreciez dorința și inițiativa CNMR, o puternica structură socio-culturală și ideologică din România, de a se alătura Ministerului Culturii în Anul Centenarului Marii Uniri și nu numai”, a punctat ministrul George Ivașcu.