ROMANIA-DANEMARCA 2-0. DUBLĂ KEŞERU! Naţionala, o singură înfrângere în 2014

ROMANIA - DANEMARCA 2-0. România a câştigat meciul amical cu Danemarca, scor 2-0, după o "dublă" a lui Claudiu Keşeru.

18 nov. 2014, 13:41
ROMANIA-DANEMARCA 2-0. DUBLĂ KEŞERU! Naţionala, o singură înfrângere în 2014

Naţionala de fotbal a României a învins formaţia Danemarcei cu scorul de 2-0, într-un meci amical desfăşurat marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti. 

Ambele goluri au fost marcate de Claudiu Keşeru, în min. 53, din pasa senzaţională a lui Alex Chipciu, şi în min. 58, cu un şut din marginea careului. 

Selecţionerul Anghel Iordănescu a operat nu mai puţin de şapte schimbări în formula de start faţă de partida cu Irlanda de Nord, însă a obţinut a doua sa victorie consecutivă cu 2-0, care va duce echipa României în primele 20 din clasamentul FIFA. 

Danezii, care au început cu trei debutanţi, Anders Christiansen, Nicolaj Thomsen şi Lucas Andersen, au controlat debutul jocului, dar nu au reuşit să îşi creeze ocazii clare de gol. În minutul 3, Kvist a reluat cu capul peste poartă, după un corner. Apoi, Lucas Andersen (8) a tras pe lângă poartă, din careu, după o pasă a lui Vibe. 

Tricolorii au avut un gol anulat (11), pentru un fault în atac comis de Keşeru la Bjelland, după centrarea din lovitură liberă a lui Maxim. Echipa României a echilibrat jocul, dar nu a reuşit să se apropie de poarta oaspeţilor. Papp (22) a trimis un şut de la distanţă, însă peste poarta lui Andersen. Sânmărtean a reuşit o acţiune superbă (23), oprită după ce l-a accidentat pe Lucas Andersen, care s-a ales cu un dinte spart şi a trebuit schimbat. 

Sânmărtean a mai încercat câteva acţiuni pe cont propriu, dar a fost blocat şi la pauză scorul era egal, 0-0. 

Prima situaţie a părţii secunde a fost ratată de vedeta Bendtner (50), care a tras din colţul careului, însă Pantilimon a fost la post. 

România a reuşit să deschidă scorul în minutul 53, prin Claudiu Keşeru, găsit excelent în careu de Chipciu, cu o pasă de senzaţie: 1-0. 

Maxim a ieşit apoi la rampă şi a irosit o şansă uriaşă de gol, trimiţând alături de poartă după ce a scăpat singur cu portarul Andersen (54). O nouă acţiune a lui Maxim (58) s-a încheiat cu şut respins de Andersen. 

România s-a desprins pe tabela de marcaj în minutul 58, când Keşeru a prins un şut de senzaţie cu stângul, din marginea careului, şi a trimis balonul în vinclul porţii daneze: 2-0. Este demn de remarcat procentajul deosebit pe care îl are Keşeru la naţională, trei goluri în trei meciuri. 

Oaspeţii au încercat să revină în joc, dar cele mai mari ocazii au aparţinut tot echipe noastre. Popa (69) a scăpat singur spre poartă, însă Andersen a fost mai rapid şi a respins in extremis. 

Echipa lui Morten Olsen a avut o ocazie notabilă în min. 73, când Vibe a pătruns bine pe partea stângă, dar şutul a fost modest, la colţul scurt, şi Pantilimon a respins. 

Prepeliţă a avut o acţiune personală, care se putea încheia cu gol, dar balonul a ocolit ţinta (80). Keşeru (84) a trimis şi el alături de poartă, cu piciorul drept, iar ultima fază a partidei a aparţinut oaspeţilor, însă Bendtner a tras în zid din lovitură liberă (90+2). 

Iordănescu şi-a luat astfel revanşa după partidele cu echipa lui Morten Olsen din preliminariile EURO 2004, când Danemarca se impunea cu 5-2 la Bucureşti şi partida retur se încheia cu 2-2, după un gol înscris de danezi în al cincilea minut al prelungirilor, în urma căruia tricolorii ratau calificarea la baraj. 

Selecţionerul i-a oferit şansa debutului în acest meci lui Bicfalvi, dar George Puşcaş, Bogdan Mitrea şi Mihai Roman vor trebui să mai aştepte pentru a primul joc sub tricolor. 

Meciul cu Danemarca a încheiat un an 2014 foarte bun pentru naţionala României, care a înregistrat un singur eşec, 1-2 cu Algeria, într-un meci amical. 

1-0: Chipciu i-a pasat lui Keşeru, care l-a driblat pe Andersen şi a marcat în poarta goală.

2-0: Keşeru a primit o pasă de la Raţ şi a marcat cu un şut la vinclu de la circa 20 de metri.

România: Pantilimon – Papp (Luchin ’80), Chiricheş (Moţi ’70), Gardoş, Raţ – Hoban, Prepeliţă (Pintilii ’84) – Enache (Ad. Popa ’46), Maxim (Bicfalvi ’64), Sânmărtean (Chipciu ’46) – Keşeru. Selecţioner: Anghel Iordănescu.

Danemarca: S. Andersen – Jacobsen, Kjaer (Vestergaard ’46), Bjelland, Boilesen (S. Poulsen ’79) – Christiansen (Bech ’46), Jorgensen (Hansen ’70), Thomsen – Vibe (Y. Poulsen ’73), Bendtner, L. Andersen (Wurtz ’28). Selecţioner: Morten Olsen.

Cartonaş galben: Papp ’61.

Partida a fost condusă de o brigadă din Slovenia, avându-l la centru pe Slavko Vincici, ajutat la cele două linii de Matej Zunici şi Bojan Ui. Arbitru de rezervă a fost desemnat Alexandru Tudor.

Mijlocaşul Eric Bicfalvi a debutat în acest meci la naţionala României. Cosmin Moţi a fost fluierat de suporteri în momentul în care a intrat în locul lui Chiricheş. Suporterii de la una dintre peluze au scandat injurii la adresa FRF şi au purtat tricouri pe care era scris: „Stop abuzurilor”.

Acesta a fost ultimul meci al naţionalei României în acest an.