ROMANIA – FRANTA LIVE VIDEO 1-2: Cum vezi online meciurile de la Euro 2016 UPDATE

Reprezentativa României a fost învinsă de selecţionata Franţei, scor 2-1 (0-0), în primul meci al Campionatului European, disputat, vineri, pe Stade de France.

09 iun. 2016, 15:31

ROMANIA – FRANTA LIVE VIDEO: Cum vezi online meciurile de la Euro

ROMANIA – FRANTA LIVE VIDEO 1-2, final de meci

Min. 89: Payet reuşeşte un SUPERGOL, din păcate 2-1 pentru Franţa.

Min. 65: Bogdan Stancu aduce egalarea, 1-1, din lovitură de la 11 m, Romania – Franţa 1-1.

Min. 58: După o intervenţie ca la handbal, Tătăruşanu gafează la o centrare şi Franţa deschide scorul prin Giroud, Romania – Franţa 0-1.

Min. 48 Încă o ocazie uriaşă a lui Bogdan Stancu. Jucătorul nostru este găsit singur în careul advers, la 14 metri de poarta lui Lloris. Preia pe piept şi şutează din cădere, însă mingea se duce mult pe lângă poarta lui Lloris.

MIN. 45: ROMANIA – FRANŢA 0-0 LA PAUZĂ

UPDATE 22:48 – Pauză pe Stade de France. Franţa – România 0-0 la finalul primei reprize

Reprezentativele României şi Franţei se află la egalitate, scor 0-0, după 45 de minute disputate din meciul contând pentru grupa A a Campionatului European.

România a avut o ocazie importantă în minutul 3, când Bogdan Stancu a şutat în portarul Lloris din 3 metri.Min. 37: Săpunaru ne salvează de la primirea unui gol, după o nouă gafă a lui Raţ.

Min. 35: Meci echilibrat, cu uşoară presiune a francezilor.

Fundaşul Vlad Chiricheş a primit un cartonaş galben în mintul 32 al meciului României cu Franţa, acesta fiind primul avertisment acordat la actuala ediţie a Euro-2016.

Min. 10 Prima mare ocazie a francezilor. Payet a centrat în careul nostru pentru Giroud, care a reluat cu capul la aproximativ un metru de stâlpul din dreapta lui Tătăruşanu.

Min. 3: Lloris respinge ca la handbal, ocazie URIASA pentru Romania.

Echipele de start:

Franța: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Kante, Matuidi, Pogba – Griezmann, Giroud, Payet

România: Tătărușanu – Săpunaru, Grigore, Chiricheș, Raț – Hoban, Pintilii – Ad. Popa, Stanciu, B. Stancu – Fl. Andone.

ora 21.40 Pe Stade de France a început festivitatea de deschidere a celei dea 15-a ediţii a Campionetului European de Fotbal, ce precede meciul Franţa-România.

UPDATE ORA 22.55

„Bienvenue en France” (Bun venit în Franța) a fost tema ceremoniei, inspirată din simbolurile culturii populare franceze. Evenimentul a inclus 150 de dansatoare de french cancan, precum și o demonstrație de acrobație aviatică executată „Patrouille de France” deasupra stadionului, înaintea imnurilor naționale, interpretate de Garda Republicată și Corul Radio France.

Terenul de joc a fost prezentat ca o uriașă ”Grădină franceză”, unde dansatorii au performat în jurul unui superb carusel, pe ritmurile unor celebre melodii tradiționale franțuzești și ale unor ritmuri contemporane. Nu a lipsit un banner uriaș reprezentând Turnul Eiffel (36 m înălțime, 15,5 m lățime).

La spectacol au luat parte în total 600 de persoane, fiind implicați și spectatorii, care au transmis un mesaj de bun venit tuturor echipelor naționale participante prin intermediul unor cartoane colorate.

Celebrul DJ francez David Guetta a interpretat imnul oficial al competiției, pe o scenă instalată pe gazon, alături pe cântăreața și compozitoarea suedeză Zara Larsson.

Înaintea ceremoniei, atmosfera a fost întreținută cu melodiile celor două echipe, imnul suporterilor români, ”Să înceapă gălăgia, fiind interpretat de VH2, Anda Adam, What’s Up & Alina Eremia.

 

 

Click aici pentru a vedea imagini în direct de pe Stade de France

Foaia de joc a meciului Franţa – România:

ROMÂNIA-FRANŢA LIVE VIDEO

Click aici pentru a vedea România-Franţa

EURO 2016.  UPDATE, ora 21.10: Mesajul lui Klaus Iohannis: Sunt alături de echipa națională de fotbal, care debutează în această seară la Euro 2016. Sper din tot sufletul ca în această competiție ambiția, profesionalismul și fairplay-ul să primeze, iar Tricolorii să facă o figură cât mai frumoasă. Hai, România!

EURO 2016.  UPDATE, ora 20.25: Naţionala României, pregătită de Anghel Iordănescu, a sosit la Stade de France pentru meciul cu reprezentativa Franţei, cu aproximativ două ore înainte de începerea jocului din deschiderea Campionatului European.

ROMANIA – FRANTA, LIVE ONLINE EURO 2016. Romania deschide balul fotbalului european. Meciul FRANTA – ROMANAI, care deschide EURO 2016, poate fi urmarit de la ora 10 seara la Pro TV si in format Live Text pe RomaniaTV.net. Sarbatoarea fotbalului european tine pana pe 10 iulie 2016. Meciul ROMANIA – FRANTA se joaca pe Stade de France din Saint-Denis. Turneul final al EURO 2016 se va desfasura in perioada 10 iunie – 10 iulie 2016, in Franta, pe zece stadioane, cu participarea a 24 de echipe. Romania joaca in grupa A, urmatorul meci al tricolorilor fiind cu Elvetia pe 15 iunie. 

ROMANIA – FRANTA LIVE VIDEO: Cum vezi online meciurile de la Euro  


ROMANIA – FRANTA, LIVE VIDEO ONLINE EURO 2016. Toata tara va fi alaturi de echipa nationala, in marile orase si in Bucuresti fiind amenajate ecrane speciale care sa transmita din emotia de pe Stade de France. Romanii isi doresc victoria echipei nationale, insa nu uita ca Franta este principala favorita sa castige trofeul Campionatului Mondial de Fotbal. Chiar si asa, sa ne bucuram de fotbal, mai ales ca Romania revine la EURO dupa 8 ani de pauza. Meciul Franta – Romania este Live de la ora 22.00.

ROMANIA – FRANTA, LIVE VIDEO ONLINE EURO 2016. UPDATE ora 18.00: Masuri extreme de securitate la Paris, pe fiecare cladire se afla lunetisti care au rolul de a apara deschiderea EURO 2016 de un eventual atentat terorist. De apreciat este faptulc a in fiecare statie de metrou din Paris sunt difuzate mesaje bilingve. In limba romana li s-a urat suporterilor tricolori: „Un meci extraordinar!”.

  • Echipa probabilă a Franţei: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Matuidi, Kante, Pogba – Griezmann, Giroud, Payet
  • Echipa de start a României: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ – Pintilii, Hoban – Popa, N. Stanciu, B. Stancu – Fl. Andone 

ROMANIA – FRANTA LIVE VIDEO: Cum vezi online meciurile de la Euro  

UPDATE #tv# vă prezintă SONDAJ IRES, ÎNAINTE DE ROMANIA – FRANTA

Ce cred românii despre şansele Naţionalei la Campionatul European de fotbal care începe vineri, 10 iunie, în Franţa? 

UPDATE: Aproape jumătate dintre participanţii la un studiu IRES cu privire la percepţiile şi reprezentările românilor legate de participarea României la EURO2016 şi care se declară interesaţi de această competiţie cred că echipa naţională de fotbal a României va ajunge în optimi. Peste o treime dintre ei sunt chiar mai optimişti şi cred că echipa va depăşi faza optimilor: 18% apreciază că Naţionala va ajunge în sferturile de finală, 10% cred că va ajunge  în semifinală, 5% estimează că România va fi finalistă, iar 3% cred chiar că echipa noastră va câştiga această competiţie. 

Cât priveşte performanţa României în grupa A, 6 din 10 respondenţi sunt de părere că Naţionala se va clasa pe locul 2, un sfert avansează locul 3, în timp ce 8% spun că tricolorii se vor clasa pe primul loc. 

Potrivit studiului,  un sfert (24%) dintre cei chestionaţi și care se declară interesați de Campionatul European de Fotbal EURO2016 cred că scorul partidei inaugurale a EURO2016, dintre România și Franța, va fi 1-1. Aproximativ 20% dintre acești respondenți anticipează o victorie a României, în timp ce 37% cred că victoria va fi aparține echipei Franței, avansând diferite scoruri în acest sens. Peste jumătate dintre respondenții din același eșantion spun că nu știu cine este căpitanul Naționalei României prezente la Euro2016, 30% îl indică în mod corect pe Vlad Chiricheș, în timp ce 10% cred că acesta este Răzvan Raț. Printre jucătorii preferați din lotul echipei naționale se numără: Nicușor Stanciu (9%), Gabriel Torje (8%), Vlad Chiricheș (8), în timp ce 17% dintre cei chestionați susțin că nu au un jucător preferat, iar 24% nu știu pe cine să indice în acest sens. 

În timp ce 7 din 10 respondenți (70%) știu că Anghel Iordănescu este selecționarul Naționalei României la EURO 2016, aproape un sfert dintre respondenții care se declară interesați de această competiție spun că nu cunsoc numele antrenorului principal. 

Franța este indicată de 35% dintre participanții la studiu ca fiind echipa cu cele mai mari șanse de a ajunge în finala EURO2016, urmată fiind de Germania și apoi de Spania. Germania este însă cotată de participanții la acest studii ca fiind echipa cu cele mai mari șanse de a câștiga EURO2016, fiind urmată de Franța și Spania. Dintre echipele participante la EURO2016, în topul preferințelor suporterilor români se află tot Spania, Germania și Franța. 

Aproape jumătate dintre respondenții interesați de EURO2016 declară că vor urmări doar meciurile mai interesante din această competiție, 18% optează doar pentru meciurile susținute de reprezentativa României și doar 8% spun că vor urmări toate partidele. Acasă, în compania familiei – este mediul indicat de cei mai mulți dintre respondenți ca fiind cel în care vor urmări partidele din cadrul EURO2016.  60% dintre respondenți indică PRO TV ca fiind postul la care vor urmări meciurile din turneul final. 

Caracteristicile studiului: 

Volumul eșantionului: 1.057 indivizi de 18 ani și peste 

Tipul eșantionului: multi-stratificat, probabilist, reprezentativ la nivel național. 

Reprezentativitate: eroare maximă tolerată de ± 3,1%


Fostul arbitru FIFA Ion Crăciunescu nu dă şanse României în meciul din această seară: Nu ne-am prezentat aşa de slab cam niciodată 

ROMÂNIA-FRANŢA LIVE VIDEO

Click aici pentru a vedea România-Franţa

Peste 80.000 de oameni vor fi în tribunele Stade de France şi sute de milioane în faţa televizoarelor pentru a urmări vineri seara partida Franţa-România, din deschidere EURO 2016. În urmă cu exact 20 de ani, pe 10 iunie 1996, Franța se impunea cu scorul de 1-0 în fața României, la EURO 1996, iar tricolorii nu au trecut nici de această dată de faza grupelor.

Citeşte şi EURO 2016. Robbie Williams pariază pe scor corect la Franţa-România. Ce scor indică artistul VIDEO

Citeşte şi EURO 2016. Leul de mare Watson a făcut prima predicţie. Ce a pronosticat pentru Franţa-România VIDEO

ROMÂNIA-FRANŢA LIVE VIDEOPatru din ultimele cinci meciuri care au opus Franța și România s-au încheiat la egalitate, dar bilanțul general le este favorabil francezilor, după 16 confruntări: trei victorii ale României, cinci egaluri și opt victorii ale Franței, cu un golaveraj de 15-21.

Citeşte şi ROMÂNIA-FRANŢA EURO 2016. Didier Deschamps: Ne-am pregătit doi ani pentru meciul cu România

Citeşte şi EURO 2016. Programul complet al meciurilor şi al transmisiilor tv. Când joacă România

ROMÂNIA-FRANŢA LIVE VIDEO. Ultimul meci dintre cele două echipe s-a desfășurat pe 6 septembrie 2011, în preliminariile EURO 2012, la inaugurarea Arenei Naționale, și s-a încheiat cu scorul de 0-0. Pe 8 aprilie 1972, România obținea ultima dintre cele trei victorii reușite în fața echipei Franței, 2-0 la București, într-un meci amical, prin golurile marcate de Anghel Iordănescu, actualul selecționer al tricolorilor, și Cornel Dinu.

Citeşte şi Matematicienii ştiu câştigătoarea EURO 2016. Cine va fi campioana Europei, conform calculelor

ROMÂNIA-FRANŢA LIVE VIDEO. Meciul dintre România și Franța va fi arbitrat de o brigadă maghiară, cu Viktor Kassai la centru, arbitri asistenți vor fi Gyorgy Ring și Vencel Toth, arbitri asistenți adiționali au fost desemnați Tamas Bognar și Adam Farkas, iar arbitru de rezervă va fi olandezul Bjorn Kuipers.

Citeşte mai multe despre EURO 2016 pe RomaniaTV.net:

România este penultima, ca valoare. Topul în care depăşim doar Ungaria

EURO 2016. Leul de mare Watson a făcut prima predicţie. Ce a pronosticat pentru Franţa-România VIDEO

ROMÂNIA-FRANŢA LIVE VIDEO. EURO 2016, ziua cea mare. Începe Campionatul European de Fotbal

EURO 2016. Toate glumele cu naţionala de fotbal a României înainte de începerea turneului FOTO şi VIDEO

EURO 2016. Imagini FIERBINŢI cu cele mai frumoase iubite ale fotbaliştilor din Hexagon

EURO 2016 începe cu scandal: Primele bătăi între huligani VIDEO


UpdateVeşti bune de la UEFA, chiar înaintea meciului de deschidere al EURO 2016, Franţa – România. Forul Continental a desemnat un român în funcţia de director al turneului final.

Fericitul este Ionuţ Lupescu. Fostul internaţional va ocupa funcţia de director al observatorilor tehnici ai forului european, la competiţia din Hexagon.Din 2011, Lupescu este director tehnic al UEFA. România va juca în această seară contra Franţei, de la ora 22:00, pe „Stade de Frace”, în meciul de deschdere al EURO 2016. Cele două reprezentative fac parte din Grupa A a turneului final, alături de Elveţia şi de Albania.

Statistica ne dă fiori înaintea partidei din această seară: România nu a mai învins Franța de 44 de ani, iar bilanțul general ne este clar defavorabil: avem trei victorii, cinci partide s-au terminat la egalitate și de opt ori a învins Franța. De asemenea, golaverajul nu ne avantajează: 15-21.

Prima victorie a României s-a consemnat pe 12 iunie 1932, 6-3, într-o partidă amicală disputată la București.

Ultima victorie a României a avut loc pe pe 8 aprilie 1972, 2-0 la București, într-un meci amical. 

Ultimul meci direct a avut loc pe 6 septembrie 2011, în preliminariile EURO 2012, scor 0-0. Atunci s-a inaugurat Arena Națională.

Declarații înaintea partidei:

Anghel Iordanescu: „Nu dorim sa jucam defensiv, dorim sa avem un joc echilibrat, sa punem probleme francezilor. Cunosc si faptul ca Franta are o sumedenie de puncte inca nerezolvate in defensiva”

Vlad Chiriches: „Cu siguranta este meciul carierei de pana acum. Ne dorim foarte mult sa incepem cu bine acest turneu european, sa avem o atitudine buna si sa facem jocuri bune”
,
Mihai Pintilii: „Personal, cred ca e cea mai mare satisfactie sa ajungi la un Campionat European. In legatura cu securitatea nu cred ca vor fi probleme. Suntem paziti foarte bine, acum nu depinde doar de noi”.

Ciprian Tatarusanu: „Este un meci important, dar nu mai important decat celalalte doua din grupa. Avand in vedere ca e meciul de deschidere, asta il face mai special si pot spune ca pana in acest moment e meciul carierei”

Didier Deschamps: „Cel mai important lucru e să marcăm încă din primele minute. România nu este o echipă ultra-defensivă, are oameni foarte buni în atac, care te pot forţa să greşeşti. Sunt jucători rapizi, Stancu, Stanciu, Torje, Andone, Popa”

Hugo Lloris: „Ştim la ce să ne aşteptăm, românii vor încerca să contraatace şi să ajungă repede la poarta noastră. Sunt generoşi în efort, pot presa sus. Este o echipă de înalt nivel, o respectăm, dar avem dorinţă mare să începem cu o victorie”.

ROMANIA – FRANTA LIVE VIDEO: Cum vezi online meciurile de la Euro

Didier Deschamps, selecţionerul naţionalei Franţei, consideră că echipa României nu este o naţională defensivă, chiar dacă a primit doar două goluri în campania de calificare şi are jucători care pot face diferenţa. 

„Pentru noi şi pentru ei cel mai important lucru e să marcăm încă din primele minute. România nu este o echipă ultra-defensivă, are oameni foarte buni în atac, care te pot forţa să greşeşti. Sunt jucători rapizi, Stancu, Stanciu, Torje, Andone sau Popa. Ei sunt bine disciplinaţi colectiv. Nu e o echipă care rămâne în 16 metri când are mingea. Face tranziţia bine din apărare în atac”, a comentat selecţionerul Franţei.

Didier Deschamps a tras un semnal de alarmă către elevii săi, spunând că meciul cu România nu este unul facil. „Faptul că e primul meci, cel de deschidere, este un lucru important, dar nu trebuie să facem un caz din asta. Trebuie să ne păstrăm luciditatea. Nu trebuie să banalizăm acest meci. Nu trebuie să aibă o influenţă prea mare asupra jocului faptul că este cel de deschidere. Nu trebuie să pierdem energie înainte de start, doar gândindu-ne la această partidă”, a mai spus selecţionerul Franţei.

UEFA estimează că Euro 2016 îi va aduce cele mai mari încasări realizate vreodată

Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) se așteaptă ca Euro 2016 să îi aducă venituri de două miliarde de euro, în creștere cu peste 40% față de cele 1,4 miliarde de euro generate de precedentul campionat european găzduit de Polonia și Ucraina, a declarat, vineri, pentru Bloomberg, directorul de marketing de la UEFA, Guy-Laurent Epstein.

Euro 2016 începe vineri în Franța, cu mai multe echipe, mai multe partide de fotbal și mai multe orașe gazdă, ceea ce înseamnă mai mulți bani pentru UEFA. Guy-Laurent Epstein se așteaptă ca drepturile de televizare să genereze 1,05 miliarde de euro, în creștere cu 25% comparativ cu ediția din 2012. Sponsorizările au crescut cu 40%, până la 450 de milioane de euro, adaugă Guy-Laurent Epstein, iar vânzările de bilete vor fi responsabile de restul până la două miliarde de euro.

Din punct de vedere economic, campionatul european depășește cu mult alte campionate regionale. De exemplu, drepturile de televizare pentru ediția din acest an a Copa America Centenario au fost adjudecate pentru 112,5 milioane de dolari. În cazul Asiei, drepturile de televizare pentru deceniul ce se încheie în 2020, perioadă care include două ediții ale campionatului regional, au fost vândute pentru un miliard de dolari.

În spatele veniturilor de miliarde de euro generate de Euro 2016 stă audiența formată din 130 de milioane de spectatori la fiecare partidă, subliniază Epstein. Audiența ar urma să crească până la 300 de milioane de spectatori la finala din 10 iulie de pe Stade de France. În contrast, finala Super Bowl 50 din februarie a avut doar 110 milioane de spectatori.

„Vom avea 51 de Super Bowl-uri în decurs de o lună”, susține Guy-Laurent Epstein.

Aproximativ trei sferturi din veniturile din televizare vor veni din zona euro, chiar dacă unele țări, precum Italia și Spania, au fost nemulțumite de prețul mare cerut pentru a putea difuza partidele de la Euro 2016. Cu toate acestea, Epstein a adăugat că au crescut și veniturile realizate în SUA, Brazilia și Orientul Mijlociu.

De asemenea, cele 2,5 milioane de bilete disponibile la vânzare pentru ediția din acest an, cu un milion mai multe decât în 2012, vor fi responsabile pentru restul veniturilor generate de Euro 2016. Epstein a declarat că UEFA se așteaptă ca toate biletele să fie vândute, inclusiv o parte dintre biletele rezervate de companii pentru clienții lor, care vor fi puse și ele la dispoziția publicului.

„Este mai dificil pentru companii să invite oaspeți, din cauza înăspririi reglementărilor”, susține Epstein, adăugând că spectrul terorismului și grevele care au loc în Franța nu ajută la îmbunătățirea situației.

În schimb, pentru Franța, țara gazdă, impactul Euro 2016 va fi limitat. Cercetătorii de la Centre for the Law and Economics of Sport din Limoges au estimat că turneul va avea un impact economic de 1,3 miliarde de euro, în principal de pe urma cheltuielilor fanilor, în timp ce alte 1,7 miliarde de euro au fost cheltuite pentru stadioanele care vor găzdui partidele de la Euro 2016.

ROMANIA – FRANTA LIVE VIDEO: Cum vezi online meciurile de la Euro

Meciul dintre Franța și România de diseară, de la ora 22:00, va deschide Campionatul European de anul acesta.

Reprezentativa noastră însă nu are deloc un palmares prea bun într-o zi de 10 iunie. România a jucat 4 meciuri pe această dată și a obținut o singură victorie, fiind învinsă în alte trei rânduri.

10.06.1923, Romania-Iugoslavia 1-2
10.06.1937, Romania-Belgia 2-1
10.06.1970, Romania-Brazilia 2-3 (CM)
10.06.1996, ROMANIA- FRANTA 0-1 (CE)

România vs naţionalele gazde la turneele finale europene şi mondiale: 1 victorie – 1 înfrângere
CM 1930, Uruguay – România 4-0
CM 1994, SUA – România 0-1 

MECIURILE ROMÂNIEI:

Vineri, 10 iunie
ora 22:00 (Paris): Franța – România – Grupa A

Miercuri, 15 iunie
ora 19:00 (Paris): România – Elveţia – Grupa A

Duminică, 19 iunie
ora 22.00 (Lyon): România – Albania – Grupa A

Doi jurnaliști francezi au încercat să spioneze ultimul antrenament al echipei naționale de azi înainte de meciul de debut de la EURO din această seară dintre Franța și România.

„Cu siguranță erau jurnaliști francezi, pentru că ne-au și înjurat în franceză. Dacă erau români îi duceau imediat la secție, dar ei fiind conaționali n-au pățit nimic. UEFA a fost deja sunată și atenționată în ceea ce privește acest subiect”, a explicat Anda Maxim, reporter Dolcesport.

ROMANIA – FRANTA LIVE VIDEO: Cum vezi online meciurile de la Euro

Oamenii din staff-ul naționalei i-au observat pe jurnaliștii francezi și au ieșit imediat să-i împiedice să filmeze ședința de pregătire a lui Iordănescu. 

La antrenamentul oficial, derulat joi după-amiază, Claudiu Keșeru a suferit o ușoară accidentare la nas, în urma unei coliziuni cu un coleg, dar aceasta nu este gravă, astfel că atacantul lui Ludogorets va face, cel mai probabil, parte din lot.

Iată, așadar, echipa pe care Iordănescu vrea să o trimită pe teren.

UPDATE După ce joi seară informațiile din anturajul echipei naționale duceau către ideea că Florin Andone va fi ales vârf împins, iată că noaptea dinaintea marelui meci cu Franța pare că l-a făcut pe selecționerul Iordănescu să regândească formula de start de diseară.

Astfel, Keșeru a ieșit din schemă și a intrat Chipciu, numai că stelistul va fi trimis în banda stângă, în timp ce Stancu va avea rolul atacantului de careu.

 / Ministerul Afacerilor Interne este alături de jucătorii echipei noastre naționale și au postat pe pagina oficială de Facebook un clip în care angajați din structurile MAI apar alături de steagul României.

12:00 / Cele mai importante ziare de sport din Spania, Marca și AS au ieșit pe piață cu o poză cu Paul Pogba, care și-a etalat la antrenamentul de ieri seară o nouă coafură. Acesta a decis să-și vopseasă pe păr cocoșul galic.

ziare

11:50 / ANIMAȚIE DOLCE SPORT. Cum arată echipa României pe care Anghel Iordănescu o va trimite pe teren cu Franța: Tătărușanu – Săpunaru, Grigore, Chiricheș, Raț – Hoban, Pintilii – Ad. Popa, Stanciu, B. Stancu – Fl. Andone

11:40 / Dolce Sport vă prezintă cele mai importante informații din presa internațională înaintea partidei dintre Franța și România. Descoperă scenariul presei franceze, dar și poreclele pe care jurnaliști le-au pus fotbaliștilor. Gazdele se laudă și cu valoarea „naționalei” care s-a dublat în ultimii ani.

11:35 / Curca Nelson crede că România va câștiga meciul din această seară cu Franța! Așa să fie 🙂

11:30 / Startul Campionatului European este așteptat cu aceeași nerăbdare și de francezii din România, în frunte cu ambasadorul Francois Saint-Paul. 

„Comunitatea franceză din România este foarte mare. Noi vom avea un loc unde se pot urmări partidele de către comunitatea franceză, dar şi prietenii noştri români au fost invitaţi. Nu toată lumea se află în Franţa, la Paris, aşa că putem vedea partidele chiar aici, în România.  Echipa României este o echipă bună. Eu cred înt-adevăr că acest meci este un meci important pentru ambele ţări”, a spus ambasadorul Franței la București.

11:20 / Oficialii Federației Franceze de Fotbal au publicat în această dimineață pe pagina oficială de Twitter un clip dedicat meciului din această seară, partidă ce deschide Campionatul European.

11:15 / Patrice Evra și Răzvan Raț au amândoi 35 de ani, primul e născut pe 15 mai, în timp ce Raț pe 26 mai, deci îi despart numai 11 zile. Au împreună cu CV impresionant la care orice fotbalist visează, adunând împreună 39 de trofee.

„Este adevărat că toată atenția va fi asupra gazdei dar și presiunea va fi mult mai mare pe ei decât pe noi, deoarece ei sunt obligați să câștige partida din debutul turneului. Este adevărat că și noi trebuie să avem un start bun și să încercăm să scoatem un rezultat cât mai bun. Obiectivul echipei este să treacă de faza grupelor”, a spus Raț.

România nu a mai participat la un turneu final major din 2008, când nu trecea de faza grupelor la Europeanul din Elveția și Austria, după un 0-0 la debut cu Franța (9 iunie).

În urmă cu exact 20 de ani, pe 10 iunie 1996, Franța se impunea cu scorul de 1-0 în fața României, la EURO 1996, iar tricolorii nu au trecut nici de această dată de faza grupelor.

Franța se anunță a fi una dintre favoritele turneului, alături de campioana en titre Spania și de campioana mondială Germania. În luptă se pot insinua și talentata formație a Belgiei, dar și Anglia.

Patru din ultimele cinci meciuri care au opus Franța și România s-au încheiat la egalitate, dar bilanțul general le este favorabil francezilor, după 16 confruntări: trei victorii ale României, cinci egaluri și opt victorii ale Franței, cu un golaveraj de 15-21. Ultimul meci dintre cele două echipe s-a desfășurat pe 6 septembrie 2011, în preliminariile EURO 2012, la inaugurarea Arenei Naționale, și s-a încheiat cu scorul de 0-0. Pe 8 aprilie 1972, România obținea ultima dintre cele trei victorii reușite în fața echipei Franței, 2-0 la București, într-un meci amical, prin golurile marcate de Anghel Iordănescu, actualul selecționer al tricolorilor, și Cornel Dinu.

În ultimele zece partide (toate amicale), ”Les Bleus” au înregistrat nouă victorii și un eșec. România are doar trei victorii, șase egaluri și o înfrângere în ultimele zece meciuri (amicale și oficiale).

România va mai juca în Grupa A contra Elveției (15 iunie, Parc des Princes — Paris) și împotriva Albaniei (19 iunie, la Lyon).

Meciul dintre România și Franța va fi arbitrat de o brigadă maghiară, cu Viktor Kassai la centru, arbitri asistenți vor fi Gyorgy Ring și Vencel Toth, arbitri asistenți adiționali au fost desemnați Tamas Bognar și Adam Farkas, iar arbitru de rezervă va fi olandezul Bjorn Kuipers,

Kassai, 40 de ani, arbitru FIFA din 2003, a condus meciuri de la Cupa Mondială 2010 (inclusiv semifinala Spania — Germania) și EURO 2012, precum și finala Ligii Campionilor din 2011, câștigată de Barcelona în fața lui Manchester United.

Viktor Kassai a arbitrat o dată naționala României, pe 29 februarie 2012, într-un meci amical cu Uruguayul la București (1-1), și de două ori reprezentativa Franței, ambele oficiale, 2-0 cu Lituania în preliminariile EURO 2008 și 0-1 cu Spania în preliminariile CM 2014.

Echipele probabile
Franța: Lloris — Sagna, Rami, Koscielny, Évra — Pogba, Kanté, Matuidi — Griezmann, Giroud, Payet. 
România: Tătărușanu — Săpunaru, Chiricheș, D. Grigore, Raț — Hoban, Pintilii — Ad. Popa, N. Stanciu, B. Stancu — Andone (Keșeru).

La meci va asista și prim-ministrul României, Dacian Cioloș

Campionatul European a ajuns la ediția cu numărul 15 și revine în Franța, țara unde a debutat în 1960 sub denumirea de Cupa Europei pe Națiuni. Va fi prima ediție cu 24 de participante.

Mascota EURO 2016 este Super Victor, un simpatic băiețel pasionat de fotbal.

Trofeul pe care îl primește câștigătoarea Campionatului European mai poartă și numele de Cupa Henri Delaunay, în cinstea francezului care a avut ideea organizării competiției. Confecționată în 1958 de către aurarul Chobillon, înainte de a fi cumpărată de către bijutierul Arthus Bertrand, Cupa Henri Delaunay a rămas neschimbată timp de 50 de ani. UEFA a decis înaintea ediției din 2008 să refacă trofeul. Fabricat din argint și păstrând nota clasică, noul trofeu a crescut în înălțime cu 18 centimetri și în greutate cu două kilograme, având o înălțime de 60 de centimetri și o greutate de opt kilograme.

Meciurile de la EURO 2016 (10 iunie și 10 iulie) se vor desfășura pe zece stadioane. Meciul de deschidere și finala Campionatului European se vor juca pe Stade de France (Saint-Denis). Semifinalele se vor juca la Marsilia și Lyon, stadionul Velodrome găzduind și unul dintre cele patru sferturi de finală alături de arenele din Bordeaux, Lille și Saint-Denis. Ca număr de meciuri, la Lens, Nice, Saint-Etienne și Toulouse se vor disputa câte patru, la Bordeaux și Paris (Parc des Princes) câte cinci, la Lille, Lyon și Marsilia câte șase, în timp ce pe Stade de France se vor juca șapte meciuri ale turneului final.

Turneul fin Franța se desfășoare și sub spectrul grevelor, dar și al temerilor legate de securitate, riscul unor atentate determinând autoritățile să interzică vizionarea meciurilor la terase în Hexagon.

ROMANIA – FRANTA LIVE VIDEO: Cum vezi online meciurile de la Euro

Astăzi, de la ora 22, în direct pe PRO TV şi Dolcesport 1, echipa naţională de fotbal a României deschide oficial Campionatul European din Franţa, în compania ţării gazdă, într-un meci extrem de dificil. Tricolorii lui Anghel Iordănescu vor încerca să pornească cu dreptul în turneul final, în faţa a 90.000 de spectatori, pe stadionul Stade de France, unde presiunea exercitată de aceştia va fi imensă.

„România nu a mai jucat la un meci de deschidere şi cred că e cel mai greu meci, împotriva celui mai greu adversar din grupă. Presiunea este mare, jucăm în meci de deschidere, împotriva ţării gazdă”, a declarat Răzvan Raţ, într-o conferinţă de presă susţinută în cantonamentul tricolorilor înaintea debutului la Campionatul European. Fundaşul lui Rayo Vallecano este unul din cei trei jucători care au mai simţit pe propria piele presiunea unui turneu final, alături de Cosmin Moţi şi Cristian Săpunaru, jucători care au fost în lot la ultima reprezentaţie a României la Euro 2008. 

România (antrenor Anghel Iordănescu) Tătăruşanu – Săpunaru, D. Grigore, Chiricheş, Raţ – Hoban, Pintilii – Ad. Popa, Stanciu, B. Stancu – Andone.

ROMANIA – FRANTA LIVE VIDEO: Cum vezi online meciurile de la Euro

Statistica ne dă fiori înaintea partidei din această seară: România nu a mai învins Franța de 44 de ani, iar bilanțul general ne este clar defavorabil: avem trei victorii, cinci partide s-au terminat la egalitate și de opt ori a învins Franța. De asemenea, golaverajul nu ne avantajează: 15-21.

Prima victorie a României s-a consemnat pe 12 iunie 1932, 6-3, într-o partidă amicală disputată la București.

Ultima victorie a României a avut loc pe pe 8 aprilie 1972, 2-0 la București, într-un meci amical. 

Ultimul meci direct a avut loc pe 6 septembrie 2011, în preliminariile EURO 2012, scor 0-0. Atunci s-a inaugurat Arena Națională.

ROMANIA – FRANTA LIVE VIDEO: 

Declarații înaintea partidei:

Anghel Iordanescu: „Nu dorim sa jucam defensiv, dorim sa avem un joc echilibrat, sa punem probleme francezilor. Cunosc si faptul ca Franta are o sumedenie de puncte inca nerezolvate in defensiva”

Vlad Chiriches: „Cu siguranta este meciul carierei de pana acum. Ne dorim foarte mult sa incepem cu bine acest turneu european, sa avem o atitudine buna si sa facem jocuri bune”
,
Mihai Pintilii: „Personal, cred ca e cea mai mare satisfactie sa ajungi la un Campionat European. In legatura cu securitatea nu cred ca vor fi probleme. Suntem paziti foarte bine, acum nu depinde doar de noi”.

Ciprian Tatarusanu: „Este un meci important, dar nu mai important decat celalalte doua din grupa. Avand in vedere ca e meciul de deschidere, asta il face mai special si pot spune ca pana in acest moment e meciul carierei”

Didier Deschamps: „Cel mai important lucru e să marcăm încă din primele minute. România nu este o echipă ultra-defensivă, are oameni foarte buni în atac, care te pot forţa să greşeşti. Sunt jucători rapizi, Stancu, Stanciu, Torje, Andone, Popa”

Hugo Lloris: „Ştim la ce să ne aşteptăm, românii vor încerca să contraatace şi să ajungă repede la poarta noastră. Sunt generoşi în efort, pot presa sus. Este o echipă de înalt nivel, o respectăm, dar avem dorinţă mare să începem cu o victorie”2016 Programul grupei A la EURO 2016 (toate orele sunt ora României)

10 iunie (ora 22.00) Franța — România (Stade de France, Saint-Denis) 
11 iunie (ora 16.00) Albania — Elveția (Stade Félix-Bollaert, Lens) 
15 iunie (ora 19.00) România — Elveția (Parc des Princes, Paris) 
15 iunie (ora 22.00) Franța — Albania (Stade Vélodrome, Marseille) 
19 iunie (ora 22.00) România — Albania (Stade des Lumieres, Lyon) 
19 iunie (ora 22.00) Elveția — Franța (Stade Pierre-Mauroy, Villeneuve-d’Ascq)

Clasament grupa României

Loc Echipă MJ  V  E   Î   Golaveraj  Puncte
1 Albania  0  0  0  0     0 – 0     0
2 Franța  0  0  0  0     0 – 0     0
3 România  0  0  0  0     0 – 0     0
4 Elveția  0  0  0  0     0 – 0     0

ROMANIA – FRANTA LIVE VIDEO: 

Componența Grupelor

Grupa A: Franța, România, Albania, Elveția 
Grupa B: Anglia, Rusia, Țara Galilor, Slovacia 
Grupa C: Germania, Ucraina, Polonia, Irlanda de Nord 
Grupa D: Spania, Turcia, Cehia, Croația 
Grupa E: Belgia, Italia, Irlanda, Suedia 
Grupa F: Portugalia, Islanda, Austria, Ungaria

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016Costi Mocanu, Felix Drăghici, Mihai Mironică și Ion Alexandru vor asigura comentariul meciurilor de la Euro 2016 la Pro TV, post care va transmite alături de Dolce Sport meciurile de la Euro 2016. „PRO TV va fi în Franța, la fața locului, în inima acestui fenomen fotbalistic uriaș, pentru a transmite telespectatorilor bucuria, emoția și restul trăirilor frumoase ale fotbalului european. Bucurați-vă de fotbal!”, a declarat Costi Mocanu.

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016. Dolce Sport va avea o echipă completă în Franța, locul de desfășurare al EURO 2016, dar şi mulţi realizatori în Bucureşti pentru a acoperi cele 51 de partide ale Europeanului. Vlad Enachescu și Emil Grădinescu vor comenta împreună la meciurile României, de pe 10, 15 şi 19 iunie, și din faza sferturilor de finală. Celelalte meciuri din grupe și din optimi vor fi comentate de câte o personă, alături de cei deja amintiţi se mai află Bogdan Cosmescu, Cosmin Băleanu şi Costin Cavași. Sferturile, semifinalele și finala vor fi comentate în tandem.

ROMANIA – FRANTA LIVE VIDEO: 

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016. Singura televiziune care are drepturile integrale de transmisie LIVE VIDEO în România pentru EURO 2016 este DOLCE SPORT. În schimb, 23 de meciuri de la EURO 2016 vor fi transmise LIVE VIDEO şi de PRO TVPRO TV va transmite LIVE VIDEO meciurile României, cel mai bun meci al zilei din faza grupelor şi a optimilor, toate meciurile din sferturile de finală, semifinalele şi finala.

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016. Pentru cei ce nu sunt abonaţi la Telekom există şi posibilitatea vizualizării meciurilor LIVE VIDEO pe calculator, tableta sau smartphone. DOLCE SPORT este transmis şi online, contracost, pe telekomtv.ro. În cazul celor ce nu au abonament de telefonie / internet la Telekom, un abonament pe o lună costă 15 lei, în timp ce preţul scade la 6 lei pentru cei ce au abonamente de telefonie / internet.

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016. Programul complet al meciurilor şi al transmisiilor TV. Când joacă România

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016. Este prima ediţie din istorie în care la EURO vor fi prezente 24 de echipe, iar în fazele eliminatorii se vor califica, pe lângă primele două clasate din fiecare grupa, şi cele mai bune patru locuri trei.

EURO 2016. Unde vezi LIVE VIDEO la TV şi ONLINE meciurile de la EURO 2016. Toate meciurile de la EURO 2016 vor fi transmise LIVE VIDEO ONLINE pe RomaniaTV.net.

LIVE VIDEO ONLINE PRO TV ROMANIA FRANTA EURO 2016ROMANIA – FRANTA, primul meci de la EURO 2016, este cel mai important din istoria recentă a”tricolorilor” şi poate fi urmărit LIVE VIDEO la PRO TV şi ONLINEpe RomaniaTV.net. Partida ROMANIA – FRANTA va fi precedată, evident, de festivitatea de deschidere a EURO 2016, care va fi, de asemenea, LIVE VIDEO la PRO TV şi ONLINE pe RomaniaTV.net. David Guetta va interpreta imnul competiției, „This one’s for you”. Imnurile celor două ţări, ROMANIA şi FRANTA, vor fi cântate de corul Radio France, respectiv Garda Republicană.

ROMANIA – FRANTA de la EURO 2016 este LIVE VIDEO aiciaicişi aici.

LIVE VIDEO ONLINE PRO TV ROMANIA FRANTA EURO 2016ROMANIA nu a mai participat la un turneu final major din 2008, când nu trecea de faza grupelor la EURO din Elveția și Austria, după un 0-0 la debut cu FRANTA (9 iunie). În urmă cu exact 20 de ani, pe 10 iunie 1996, FRANTA se impunea cu scorul de 1-0 în meciul cu ROMANIA, la EURO.

LIVE VIDEO ONLINE PRO TV ROMANIA FRANTA EURO 2016. Patru din ultimele cinci meciuri care au opus FRANTA şi ROMANIA s-au încheiat la egalitate, dar bilanțul general le este favorabil „cocoşilor”, după 16 confruntări: trei victorii ale României, cinci egaluri și opt victorii ale Franței, cu un golaveraj de 15-21. Ultimul meci dintre cele două echipe s-a desfășurat pe 6 septembrie 2011, în preliminariile EURO 2012, la inaugurarea Arenei Naționale, și s-a încheiat cu scorul de 0-0. Pe 8 aprilie 1972, România obținea ultima dintre cele trei victorii reușite în fața echipei Franței, 2-0 la București, într-un meci amical, prin golurile marcate de Anghel Iordănescu, actualul selecționer al tricolorilor, și Cornel Dinu. În ultimele zece partide (toate amicale), FRANTA înregistrat nouă victorii și un eșec. ROMANIA are doar trei victorii, șase egaluri și o înfrângere în ultimele zece meciuri (amicale și oficiale).

LIVE VIDEO ONLINE PRO TV ROMANIA FRANTA EURO 2016. Anghel Iordănescu a declarat că ROMANIA nu se va apara 90 de minute in meciul cu FRANTA.”Cunoaștem FRANTA și forța ei ofensivă. Cunoaștem și individualitățile din lotul de 23. Suntem optimiști și sperăm să facem o impresie bună. Personal, consider că un joc cu FRANTA este un special. Știm exact ce vor arăta francezii și trebuie să recunosc că am avut câteva ședințe video. Noi dorim să ne facem jocul pe care ni l-am propus. Vrem să ne ridicăm la nivelul Franței. Vrem să facem ce știm și să mizăm pe calitățile jucătorilor noștri. Nu vrem să jucăm defensiv. Vrem un joc echilibrat și să punem probleme Franței. În defensivă, francezii au probleme nerezolvate”, a spus Anghel Iordănescu, înainte de meciulROMANIA – FRANTA de la EURO 2016, care va fi LIVE VIDEO la PRO TV şiONLINE pe RomaniaTV.net.

LIVE VIDEO ONLINE PRO TV ROMANIA FRANTA EURO 2016. Didier Deschamps consideră că meciul de deschidere al EURO 2016, cu ROMANIA, este foarte important, dar nu decisiv. „Obiectivul a fost întotdeauna acest 10 iunie. De doi ani mă gândesc la meciul de deschidere ROMANIA – FRANTA. Acest meci nu este decisiv, dar este foarte important. Am încredere deplină în toți cei 23 de jucători care sunt aici, iar ei știu acest lucru”, a spus Didier Deschamps despre meciul ROMANIA – FRANTA.

LIVE VIDEO ONLINE PRO TV ROMANIA FRANTA EURO 2016. Meciul ROMANIA – FRANTA de la EURO 2016 va fi arbitrat de o brigadă maghiară, cu Viktor Kassai la centru, arbitri asistenți vor fi Gyorgy Ring și Vencel Toth, arbitri asistenți adiționali au fost desemnați Tamas Bognar și Adam Farkas, iar arbitru de rezervă va fi olandezul Bjorn Kuipers. MeciulROMANIA – FRANTA este LIVE VIDEO la PRO TV şi ONLINE peRomaniaTV.net.

LIVE VIDEO ONLINE PRO TV ROMANIA FRANTA EURO 2016. Echipele probabile

ROMANIA: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, D. Grigore, Raț – Hoban, Pintilii – Ad. Popa, Stanciu, Stancu – Fl. Andone. Selecţioner: Anghel Iordănescu.

FRANTA: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Pogba, Kante, Matuidi – Griezmann, Giroud, Payet. Selecţioner: Didier Deschamps.

LIVE VIDEO ONLINE PRO TV ROMANIA FRANTA EURO 2016. ROMANIA – FRANTA, meciul de deschidere de la EURO 2016, se joacă, sâmbătă, de la ora 22:00, pe Stade de France din St. Denis (Paris), LIVE VIDEO la PRO TV şi ONLINE pe RomaniaTV.net.