ROMÂNIA-FRANŢA 1-2 la Euro 2016, gol în minutul 89: Frate-frate, dar brânza e pe goluri

ROMÂNIA-FRANŢA 1-2. Campionatul European de Fotbal a început vineri seara, la Paris, onoarea de a deschide cel de-al 15-lea turneu final din istorie avându-l reprezentativa ţării gazdă, Franţa, şi naţionala României. Următorul meci al naţionalei noastre va fi miercuri, cu Elveţia, de la ora 19.00.

10 iun. 2016, 13:33

UPDATE: Anghel Iordănescu, după eşecul cu Franţa de la Euro 2016: „E dureros şi trist să pierzi aşa!”

UPDATE: „Am demonstrat că suntem la nivelul lor. Am avut ocazii mai mari. Printr-o greșeală a arbitrului și un șut de excepție, au obținut victoria. Ne dă încredere acest rezultat atâta timp cât am fost egalii Franței. Cred că meritam să mai marcăm la ce ocazii am avut. A fost puțină tensiune, a fost meciul de deschidere și toți ochii erau pe acest meci. A fost un șut imparabil al lui Payet. Din păcate pentru noi s-a întâmplat în ultimele minute”, a spus Tătărușanu pentru Dolce Sport.

Alte reacţii ale tricolorilor, după meciul cu Franţa, AICI

ROMÂNIA-FRANŢA 1-2. România a început EURO 2016 mai curajos decât se aşteptau cei mai înfocaţi microbişti. Chiar dacă nu ne-a adus niciun punct, deschiderea către fotbal le-a pus probleme francezilor. Anghel Iordănescu a surprins pe toată lumea, schiţând o faţă a naţionalei total diferită de cea arătată în preliminarii.

Tricolorii au atacat poarta gazdelor încă de la fluierul de start al arbitrului Viktor Kassai, iar după nici câteva minute Bogdan Stancu semna prima ratare care avea să facă înconjurul Europei. Nicuşor Stanciu a bătut un corner, Florin Andone a prelungit spre Stancu, dar şutul acestuia din câţiva a fost respins incredibil de portarul lui Tottenham, Hugo Lloris.

Francezii au răspuns cu o bară a lui Griezman, iar la oauză s-a intrat la egalitate atât pe tabelă, cât şi ca număr de ocazii. Startul de repriză secundă a fost copia primului act, cu acelaşi actor, Bogdan Stancu, care nu a nimerit însă ţinta.

În minutul 57, Tătărușanu a fost înger şi demon şi după ce a respins şutul lui Pogba a greşit nepermis la o centrare a lui Payet, ratând întâlnirea cu mingea, care a ajuns pe capul lui Giroud. Atacantul francez a marcat nestingherit, iar Franţa conducea cu 1-0. Intrarea lui Denis Alibec a impulsionat ofensiva noastră, iar atacantul Astrei l-a găsit excelent pe Nicuşor Stanciu în careul Franţei. Stelistul a fost faultat de Patrice Evra, Viktor Kassai a indicat penalty, iar Bogdan Stancu a marcat. Era minutul 65, iar tabela arăta 1-1.

Umătoarele 20 de minute au curs fără evenimente deosebite, România a încercat să conserve egalul, iar meciul chiar părea să se îndrepte spre un 1-1 echitabil, însă o execuţie individuală a făcut diferenţa. Dmitri Payet, cel mai bun jucător de pe teren, a profitat de marcajul prea larg al defensivei noastre şi a trimis un şut extraordinar, de la 22 de metri, mingea oprindu-se în vinclul porţii apărate de Tătăruşanu. Prăbuşiţi psihic, tricolorii n-au putut reveni, iar scorul a rămas până la final 2-1 pentru Franţa.

Pentru România urmează meciul cu Elveţia, miercuri, de la ora 19.00. Până atunci, duminică, tot în grupa noastră se dispută meciul Elveţia – Albania, de la ora 16.00.

Ştire în curs de actualizare.

Click aici pentru a vedea România-Franţa

FRANŢA: Llorris – Evra, Koscielny, Adil Rami, B. Sagna – Matuidi, Kante, Pogba – Payet, Giroud, Griezmann.

ROMÂNIA: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Dr. Grigore, Raț – Pintilii, Hoban – Ad. Popa, N. Stanciu, Stancu – Fl. Andone.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 89 GOL Franţa! Payet îl învinge pe Tătăruşanu cu un super-gol, de la 20 de metri. România-Franţa 1-2! Dmitri Payet a fost clar cel mai bun jucător de pe teren.

Min. 78 Cartonaş galben şi pentru Adi Popa, care s-a urcat practic pe Payet, în încercarea de a-l opri pe francez să înainteze spre poarta noastră.

Min. 67 Experimentatul Patrice Evra a fost cel care l-a faultat pe Nicuşor Stanciu, iar L’Equipe titrează: „Fault stupid al lui Bogdan Stancu”.

Min. 65 GOOOOL România! Bogdan Stancu înscrie din 11 metri! A trimis în stânga lui Lloris, care plecase spre dreapta! Romania-Franta 1-1!


Min. 64 Penalty pentru România, Stanciu este faultat în careu. Alibec, intrat între timp în joc, a fost cel care i-a pasat stelistului.

Min. 62 O nouă ocazie a francezilor! Dragoş Grigore respinge providenţial din faţa lui Paul Pogba, care s-ar fi aflat singur cu mingea în faţa porţii noastre!

Min. 57 GOL Giroud! Payet centrează înalt în careul nostru, Tătăruşanu iese greşit şi ratează întâlnirea cu balonul, iar Giroud reia cu capul în plasa porţii noastre. Franâa-România 1-0! La faza anterioară, Tătăruşanu a apărat extraordinar şutul lui Pogba.


Min. 52 Este rândul Franţei să aibă o ocazie notabilă. Giroud se descurcă bine în careul nostru, dar şutul său este reţinut de Tătăruşanu.

Min. 48 Încă o ocazie uriaşă a lui Bogdan Stancu. Jucătorul nostru este găsit singur în careul advers, la 14 metri de poarta lui Lloris. Preia pe piept şi şutează din cădere, însă mingea se duce mult pe lângă poarta lui Lloris. Soluţia lui Stancu nu a fost cea mai fericită, atacntul putea încerca o finalizare mai simplă.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45+3 Finalul primei reprize.

Min. 45+2 Olivier Giroud ne dă din nou emoţii. Scapă din marcajul lui Chiricheş şi reia puternic cu capul, din 12 metri, însă puţin peste transversală.

Min. 45 Răzvan Raţ este al doilea jucător de la EURO 2016, care primeşte cartonaş galben.

Min. 44 Acţiune în careul nostru, dar Pintilii reuşeşte să-l incomodeze pe Pogba, astfel că jucătorul francez nu a putut relua corect spre poarta noastră.

Min. 36 Ocazie Griezmann. Dmitri Payet, cel mai bunj jucător de pe teren până în acest moment, i-a centrat în viteză, la firul ierbii, lui Griezmann, care a reluat fulgerător, însă la câţiva centimetri de poarta noastră. Pe reluări se vede cum mingea a fost deviată uşor de Dragoş Grigore, dar arbitrul nu a acordat corner.

Min. 32 Vlad Chiricheş primeşte primul cartonaş galben al meciului, pentru o intrare asupra lui Matuidi.

Min. 30 Este în continuare 0-0, dar statisticile indică faptul că s-au tras deja mai multe şuturi la poartă decât în întreaga partidă România-Franţa de la Euro 2008.

Min. 27 Paul Pogba încearcă un şut din afara careului, dar mingea trece peste poarta apărată de Tătăruşanu.

Min. 14 Bară Franţa, prin Griezmann! Chiricheş intervine dezordonat la o minge şi i-o serveşte practic pe cap lui Antoine Griezmann, care reia în bară! Egalitate la numărul de ocazii mari, 1-1, pe tabelă rămâne 0-0.


Min. 10 Prima mare ocazie a francezilor, însă nu de calibrul celei ratate de Stancu. Payet a centrat în careul nostru pentru Giroud, care a reluat cu capul la aproximativ un metru de stâlpul din dreapta lui Tătăruşanu.

Min. 3 Ocazie incredibilă ratată de tricolori, după un corner bătut de Stanciu. Florin Andone a prelungit până la Bogdan Stancu, iar acesta a reluat din câţiva metri în portarul Lloris! Inspiraţie de excepţie a goalkeeper-ului francez, care şi-a salvat echipa de la un gol ca şi făcut.


Min. 1 O primă acţiune la poarta noastră, dar Matuidi nu-i dă emoţii lui Tătăruşanu. Francezul a şutat prost, din vole, iar mingea s-a dus ţopăind uşor spre portarul nostru.

Min. 1 A început Campionatul European de Fotbal.

ora 21.55 Se intonează imnurile, primul este al României.

ora 21.40 Pe Stade de France a început festivitatea de deschidere a celei dea 15-a ediţii a Campionetului European de Fotbal, ce precede meciul Franţa-România.

Click aici pentru a vedea imagini în direct de pe Stade de France

Franţa – Romania:

ora 20.30 Tricolorii inspectează gazonul de pe Stade de France:

Peste 80.000 de oameni vor fi în tribunele Stade de France şi sute de milioane în faţa televizoarelor pentru a urmări vineri seara partida Franţa-România, din deschidere EURO 2016. În urmă cu exact 20 de ani, pe 10 iunie 1996, Franța se impunea cu scorul de 1-0 în fața României, la EURO 1996, iar tricolorii nu au trecut nici de această dată de faza grupelor.

Citeşte şi EURO 2016. Robbie Williams pariază pe scor corect la Franţa-România. Ce scor indică artistul VIDEO

Ultima victorie a tricolorilor a fost consemnată în aprilie 1972, într-un meci amical jucat la Bucureşti, scor 2-0. Prima întâlnire dintre cele două naţionale jucate pe pământ francez s-a consemnat în martie 1967, pe Parc des Princes, când gazdele s-au impus cu 2-1.

Citeşte şi EURO 2016. Leul de mare Watson a făcut prima predicţie. Ce a pronosticat pentru Franţa-România VIDEO

ROMÂNIA-FRANŢA LIVE VIDEO. Patru din ultimele cinci meciuri care au opus Franța și România s-au încheiat la egalitate, dar bilanțul general le este favorabil francezilor, după 16 confruntări: trei victorii ale României, cinci egaluri și opt victorii ale Franței, cu un golaveraj de 15-21.

Citeşte şi ROMÂNIA-FRANŢA EURO 2016. Didier Deschamps: Ne-am pregătit doi ani pentru meciul cu România

Citeşte şi EURO 2016. Programul complet al meciurilor şi al transmisiilor tv. Când joacă România

ROMÂNIA-FRANŢA LIVE VIDEO. Ultimul meci dintre cele două echipe s-a desfășurat pe 6 septembrie 2011, în preliminariile EURO 2012, la inaugurarea Arenei Naționale, și s-a încheiat cu scorul de 0-0. Pe 8 aprilie 1972, România obținea ultima dintre cele trei victorii reușite în fața echipei Franței, 2-0 la București, într-un meci amical, prin golurile marcate de Anghel Iordănescu, actualul selecționer al tricolorilor, și Cornel Dinu.

Citeşte şi Matematicienii ştiu câştigătoarea EURO 2016. Cine va fi campioana Europei, conform calculelor

ROMÂNIA-FRANŢA LIVE VIDEO. Meciul dintre România și Franța va fi arbitrat de o brigadă maghiară, cu Viktor Kassai la centru, arbitri asistenți vor fi Gyorgy Ring și Vencel Toth, arbitri asistenți adiționali au fost desemnați Tamas Bognar și Adam Farkas, iar arbitru de rezervă va fi olandezul Bjorn Kuipers.

Citeşte mai multe despre EURO 2016 pe RomaniaTV.net:

România este penultima, ca valoare. Topul în care depăşim doar Ungaria

EURO 2016. Leul de mare Watson a făcut prima predicţie. Ce a pronosticat pentru Franţa-România VIDEO

ROMÂNIA-FRANŢA LIVE VIDEO. EURO 2016, ziua cea mare. Începe Campionatul European de Fotbal

EURO 2016. Toate glumele cu naţionala de fotbal a României înainte de începerea turneului FOTO şi VIDEO

EURO 2016. Imagini FIERBINŢI cu cele mai frumoase iubite ale fotbaliştilor din Hexagon

EURO 2016 începe cu scandal: Primele bătăi între huligani VIDEO