ROMÂNIA-GERMANIA FED CUP. Meciul România-Germania din Fed Cup se va juca la Cluj-Napoca

ROMÂNIA-GERMANIA FED CUP. Meciul România - Germania, din barajul pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup, se va juca în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pe zgură, în zilele de 16 și 17 aprilie, a anunțat președintele Federației Române de Tenis, George Cosac.

11 feb. 2016, 09:13
ROMÂNIA-GERMANIA FED CUP. Meciul România-Germania din Fed Cup se va juca la Cluj-Napoca

ROMÂNIA-GERMANIA FED CUP. „Meciul cu Cehia de la Cluj-Napoca a fost foarte bine organizat, atmosfera a fost incredibilă, iar fetele s-au simțit atât de bine încât am decis să ne întoarcem acolo pentru acest important meci cu Germania. Alina Tecșor, căpitanul nejucător al echipei României, a discutat cu jucătoarele și de comun acord au decis ca meciul să se joace în Sala Polivalentă, dar, de data aceasta, pe zgură”, a spus George Cosac.

ROMÂNIA-GERMANIA FED CUP. România și Germania s-au mai întâlnit o singură dată, în 1974, la Napoli, când RFG s-a impus cu 3-0 în faza sferturilor de finală ale Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl a dispus cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus și Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.

ROMÂNIA-GERMANIA FED CUP. România a fost învinsă de Cehia, deținătoarea trofeului, cu 3-2, în weekend, la Cluj-Napoca, în primul tur al competiției, în timp ce Germania a pierdut cu 2-3 în fața Elveției, la Leipzig.

ROMÂNIA-GERMANIA FED CUP. Germania are nu mai puțin de zece jucătoare în prima sută a clasamentului WTA: Angelique Kerber (câștigătoarea turneului Australian Open anul acesta) — 2, Andrea Petkovic — 23, Sabine Lisicki — 32, Annika Beck — 39, Mona Barthel — 45, Anna-Lena Friedsam — 52, Juklia Goerges — 53, Carina Witthoeft — 76, Laura Siegemund — 87, Tatjana Maria — 90. La dublu cele mai bine clasare sunt Goerges — 24, Anna-Lena Groenefeld — 25, Siegemund — 41.

ROMÂNIA-GERMANIA FED CUP. România are doar patru jucătoare în prima sută, Simona Halep — 3, Irina Begu — 34, Monica Niculescu — 37, Alexandra Dulgheru — 54, și trei în top 50 la dublu, Monica Niculescu — 32, Irina Begu — 34, Raluca Olaru — 45. De menționat că Simona Halep are avantajul meciurilor direct cu cele mai bune trei reprezentante ale Germaniei, 3-0 cu Kerber, 5-1 cu Petkovic, 4-1 cu Lisicki.

ROMÂNIA-GERMANIA FED CUP. Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, dat publicității luni, iar România se află pe 9.