ROMÂNIA – GRECIA. Grecii au venit la Bucureşti să câştige. Avertismentul lui Fernando Santos

ROMÂNIA - GRECIA. România are nevoie de o victorie cu 2-0 sau de una la trei goluri diferenţă pentru a se califica la Cupa Mondială din 2013, după ce a pierdut cu 1-3 meciul tur cu Grecia, de la Pireu. Deşi au un avantaj aparent confortabil, elenii au venit, însă, la Bucureşti, cu gândul la victorie, după cum a anunţat selecţionerul Fernando Santos.

RomaniaTV.net
18 nov. 2013, 18:02
ROMÂNIA – GRECIA. Grecii au venit la Bucureşti să câştige. Avertismentul lui Fernando Santos

ROMÂNIA – GRECIA. Selecţionerul portughez al Greciei, Fernando Santos, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că barajul cu România pentru calificarea la Cupa Mondială nu este jucat, chiar dacă echipa sa a câştigat meciul tur cu scorul de 3-1. „Este un meci deschis. Avem avantajul că am câştigat în Grecia, dar am venit aici cu dorinţa de a câştiga şi aici. România va trebui să recupereze diferenţa, va avea suporterii de partea ei, iar noi vom încerca să ne fructificăm avantajul. Nu am venit aici să păstrăm avantajul din tur, ci să şi jucăm, să ne facem jocul nostru şi să câştigăm„, a spus Santos.

ROMANIA – GRECIA. Speculă cu bilete, sub nasul poliţiei. Preţurile la negru sunt de trei ori mai mari VIDEO

Fernando Santos a afirmat că nu crede că meciul va ajunge la loviturile de departajare: „Trebuie să avem meciul sub control, să ţinem de minge şi să marcăm. Nu cred că meciul va ajunge la lovituri de departajare. Cred că se va termina în 90 de minute. Sunt convins că România va intra foarte determinată în meci şi va juca foarte bine. Noi vom face tot ce ţine de noi ca să câştigăm”.

ROMANIA – GRECIA. Victor Piţurcă: Băieţii şi-au revenit psihic, erau dărâmaţi după jocul din Grecia

El a menţionat că absenţa lui Kostas Katsouranis din cauza cumulului de cartonaşe galbene nu se va simţi la meciul retur. „Nicio o echipă nu trebuie să se bazeze pe un singur jucător. Katsouranis este un jucător foarte important, dar noi ne vom face jocul în continuare. O să găsim un alt înlocuitor pentru el”, a explicat Santos.

ROMANIA – GRECIA. Tricolorii exersează penalty-urile. Vezi cine a ratat la 11 metri

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, vineri seară, cu scorul de 3-1 (2-1), de selecţionata similară a Greciei, în meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contând pentru barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, din 2014. Pentru România a marcat Stancu ’19, iar pentru Grecia au înscris Mitroglou ’14, ’66 şi Salpingidis ’20.

Meciul retur va avea loc, marţi, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Pentru a fi sigură de calificarea la CM, România are nevoie de o victorie cu scorul de 2-0 sau la o diferenţă de trei goluri. În cazul în care România va câştiga cu scorul de 3-1, meciul va intra în prelungiri, iar dacă scorul se menţine şi după 30 de minute, se va trece la executarea loviturilor de departajare.