ROMANIA-GRECIA: Scandal URIAŞ înaintea barajului CM 2014

ROMANIA-GRECIA. Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, vineri seară, cu scorul de 3-1 (2-1), de selecţionata similară a Greciei, în meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contând pentru barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, din 2014. Returul, ROMANIA-GRECIA, este marţi pe Arena Naţionala, LIVE TEXT pe ROMÂNIATV.NET.

18 nov. 2013, 10:36
ROMANIA-GRECIA: Scandal URIAŞ înaintea barajului CM 2014

ROMANIA-GRECIA: Adrian Mutu (34 de ani) a oferit la Dolce Sport prima reacție după scandalul provocat de postarea pe Facebook a unei caricaturi în care Victor Pițurcă era ironizat.

„Nu am inventat eu caricatura, am primit-o si eu. Mi s-a parut simpatica si am postat-o. Atata tot. Nimic mai mult. Bineinteles ca sunt alaturi de echipa nationala. In afara de poza asta, care mi s-a parut simpatica si menita sa destinda atmosfera, ca era prea incordata, vorbind serios, chiar cred in sansele nationalei. Daca marcam in primul sfert de ora, cred ca putem intoarce rezultatul” , a spus Mutu la Dolce Sport. Apoi a continuat: „Nu m-a sunat nimeni de la nationala de mult timp. Degeaba am sperat eu ca voi chemat, era o decizie luata de mult de domnul Piturca. Sunt alte lucruri pe care nu vrea sa le recunoasca. Atat timp cat este Piturca, portile nationalei au fost inchise, nu poza asta a contribuit. Nu ma retrag de la nationala. Normal, ma retrag fortat cat timp este…».

ROMÂNIA-GRECIA. Adrian Mutu a postat, sâmbătă, un mesaj de încurajare, în care a scris că ROMANIA poate câştiga la Bucureşti meciul cu Grecia pentru a se califica la CM 2014. În urmă cu câteva ore, internaţionalul român a revenit însă cu o postare care îl va enerva cu siguranţă pe Piţurcă. Fotografia i-a cucerit însă pe fani, care au postat sute de comentarii, imaginea adunând şi peste 2000 de share-uri. Fotografia îl reprezintă pe Victor Piţurcă prelucrat în Photoshop cu faţa lui Mr. Bean şi mesajul ironic „Ne calificăm sigur!”.

Atacantul Adrian Mutu scrisese, sâmbătă, pe Twitter, că pentru naţionala României va fi dificil, dar nu imposibil să treacă de Grecia în barajul pentru calificarea la Cupa Mondială din 2014. „O să fie greu dar nu imposibil!!HAI ROMÂNIA!!”, este mesajul lui Mutu.

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, vineri seară, cu scorul de 3-1 (2-1), de selecţionata similară a Greciei, în meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contând pentru barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, din 2014. Pentru România a marcat Stancu ’19, iar pentru Grecia au înscris Mitroglou ’14, ’66 şi Salpingidis ’20. Meciul retur, ROMÂNIA-GRECIA, va avea loc, marţi, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti.

ROMANIA-GRECIA: Cu zona închizătorilor pe avarie, în condiţiile în care Bourceanu şi Lazăr sînt suspendaţi, şi dezamăgit de prestaţiile din tur ale lui Torje şi Tănase, aproape inexistenţi ofensiv şi ineficienţi defensiv, Piţurcă va schimba masiv pentru returul cu Grecia.

Piţurcă nu e tentat să-l folosească la închidere, alături de Cociş, pe Hoban: lipsa de experienţă la acest nivel şi alături de „tricolori” va ţine petrolistul pe bancă. Gardoş e urcat la mijloc, în vreme ce în spatele lui Marica va activa o tripletă reformată.Din experienţa ateniană rămîne doar Stancu, însă mutat în flancul stîng, unde a jucat bine în 1-0 cu Turcia, la Istanbul. Principalul plus ar trebui să fie unul de dinamism şi inventivitate pe faza ofensivă, a scris gsp.ro.

ROMANIA-GRECIA: Pițurcă are şi două motive de bucurie: Tătăruşanu s-a refăcut după durerile la spate, Chiricheş e apt şi va fi titular! Cum ar putea arăta naționala la meciul retur cu Grecia: Tatarusanu – Matel, Goian, Chiriches, Rat – Cocis, Gardos – Nicoliță, Maxim, Stancu – Marica.

ROMANIA-GRECIA: Sfaturile lui Hizo pentru Piţurcă

Viorel Hizo (66 de ani) a intrat prin telefon in cadrul emisiunii Morning Sport, acolo unde a vorbit despre returul Romania – Grecia
„Trebuie sa avem alt mod de abordare a jocului. Trebuie sa incurajam echipa nationala, care trebuie sa dea absolut totul. Trebuie sa se traga concluziile si sa nu facem greselile pe care le-am facut in primul loc, de acolo trebuie sa plecam. Putem sa scoatem in evidenta un lucru care este cert. Nu le suntem inferiori grecilor, asta e parerea mea.

Faptul ca n-am stiut sa rezolvam fazele fixe, faptul ca n-am stiut sa gestionam acele faze foarte bine. Trebuie sa consturim sa marcam, noi nu am ajuns la Atena in fata portii. Piturca va trimite in teren efectiv cea mai buna echipa. Si el este constient unde a riscat si nu a iesit. Nu trebuie sa mai riste cu niste jucatori care au fost experiente nefericite”, a spus Viorel Hizo pentru Dolce Sport.

ROMANIA – GRECIA. Atacantul Dimitris Salpingidis a declarat, luni, că naţionala Greciei trebuie să facă la Bucureşti un meci la fel de bun ca la Pireu şi astfel să se califice la Cupa Mondială din Brazilia, informează presa elenă, citată de Mediafax.

Teoretic, acum avem prima şansă de calificare, doar am câştigat cu 3-1 în tur, dar sunt convins că vom avea un joc foarte dificil la Bucureşti şi trebuie să fim atenţi. Trebuie să jucăm la fel de bine ca în primul meci şi să ne calificăm. Depinde de noi„, a afirmat Salpingidis.

La rândul său, atacantul grec Kostas Mitroglou a declarat că jucătorii eleni visează să joace la Cupa Mondială din Brazilia şi vor da totul pentru a reuşi acest lucru după meciul cu România, din returul barajului de calificare la CM-2014.

Visăm să participăm la Cupa Mondială din Brazilia şi vom da totul pe teren la Bucureşti„, a afirmat atacantul formaţiei Olympiakos Pireu.

Mijlocaşul Kostas Katsouranis a declarat echipa Greciei va juca la Bucureşti ca şi cum în tur scorul a fost 0-0: „Ţelul nostru este să câştigăm din nou. Ne aşteptăm ca românii să pună presiune chiar din start, să încerce să marcheze şi mai au şi sprijinul fanilor. Îi respectăm, dar nu ne temem„, a declarat Katsouranis.

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, vineri seară, cu scorul de 3-1 (2-1), de selecţionata similară a Greciei, în meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contând pentru barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, din 2014. Pentru România a marcat Stancu ’19, iar pentru Grecia au înscris Mitroglou ’14, ’66 şi Salpingidis ’20. Meciul retur va avea loc, marţi, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti. Pentru a fi sigură de calificarea la CM, România are nevoie de o victorie cu scorul de 2-0 sau la o diferenţă de trei goluri.