România, în PERICOL. Valul de imigranţi din Europa ameninţă ţara noastră GALERIE FOTO VIDEO

Gardul ridicat de maghiari se termină brusc, în plin câmp, la frontiera dintre ţara noastra, Ungaria şi Serbia. Asta au descoperit jurnaliştii olandezi, care au realizat un reportaj în zonă.

26 aug. 2015, 08:17

Gardul antiimigranţi ridicat de Ungaria la graniţa cu Serbia este pe cât de controversat, pe atât de ineficient. Iar o echipă de la teviziunea naţională olandeză a descoperit de ce. Gardul se termină brusc, la graniţa cu ţara noastră. Jurnaliştii au mers pe jos de-a lungul gardului, iar zona pare complet nesupravegheată. Mai mult, chiar localnicii îi ghidează pe cei care vor către capătul gardului.

Citeşte şi Ungaria şi Austria recurg la armată pentru gestionarea crizei imigranţilor

Astfel că nimic nu stă în calea miilor de refugiaţi, dacă aceştia vor să ajungă în ţara noastră. Mai mult, dacă autorităţile ungare vor reuşi, totuşi, să îi impiedice să intre în ţara lor, cu siguranţă aceştia vor alege România. Cel puţin asta crede unul dintre liderii extremei-drepte maghiare, potrivit România TV.

Citeşte şi Criza refugiaţilor în Europa: Un ministru ceh cere închiderea IMEDIATĂ a frontierei externe din Schengen

„Mulţi imigranţi vor căuta rute noi către Europa … Prin ţările învecinate: Croaţia, Slovenia, România …” a spus unul dintre ziariştii străini.  Potrivit ONU, circa 3.000 de refugiaţi trec zilnic din Grecia în Macedonia, de unde au cale liberă către Uniunea Europeană. În prezent, majoritatea aleg să meargă în Ungaria şi de acolo în vestul sau nordul Europei, în căutarea unei vieţi mai bune.

Citeşte şi Ungaria se izolează în faţa imigranţilor: Închide taberele aflate în zonele urbane

De la începutul anului, în Ungaria au intrat ilegal cel puţin 80.000 de imigranţi. Dintre aceştia, peste 2.000 au trecut graniţa numai luni, un număr record.

Între timp, una dintre cele mai cunoscute organizaţii pentru drepturile omului din lume, Amnesty International, susţine că Grecia scufundă în mod regulat bărcile cu imigranţi, pentru a-i împiedica să ajungă pe teritoriul său. Guvernul de la Atena a negat acuzaţiile.

Potrivit ONU, circa 3.000 de refugiaţi trec zilnic din Grecia în Macedonia, de unde au cale liberă către Uniunea Europeană. Majoritatea aleg să meargă în Ungaria şi de acolo în vestul sau nordul Europei, în căutarea unei vieţi mai bune.