România, obligată de CEDO să amenajeze camere pentru sex în arestul poliţiei

România trebuie să schimbe regulamentul de aplicare a măsurilor dispuse de organele judiciare după ce a fost condamnată la CEDO pentru că unui arestat preventiv nu i-au fost acceptate vizitele conjugale. Astfel, în arestul poliţiei vor trebui să apară camere pentru sex, unde cei arestaţi preventiv să primească vizite conjugale.

27 iun. 2015, 06:28
România, obligată de CEDO să amenajeze camere pentru sex în arestul poliţiei

Clujeanul Costel Gaciu a reclamat România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului după ce, pe durata arestului preventiv, i-au fost refuzate două cereri în care solicita permisiunea de a primi vizite conjugale, în condiţiile în care se afla în arest de mai bine de un an, potrivit ziarulring.ro.

CEDO s-a pronunţat, în această săptpmână, cu privire la reclamaţia lui clujeanului şi a condamnat România pentru discriminare şi încălcare a dreptului la respectarea vieţii familiale, stabilind că autorităţile din ţara noastră i-au aplicat lui Costel Gaciu un tratament diferenţiat atunci când i-au refuzat cererea de a beneficia de vizite conjugale din partea soţiei cât timp a fost arestat preventiv. Prin urmare, statul roman are obligatia de a schimba Regulamentul de aplicare a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor și a măsurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, astfel incat persoanele arestate preventiv sa beneficieze de acelasi drept la vizite conjugale acordat persoanelor condamnate definitiv.