România participă în premieră la Campionatul European de Golf. Echipa noastră e compusă din patru jucători

România alături de alte 11 țări europene participă la campionatul European masculin de amatori de golf – European Men’s Team Shield Championship care va avea loc între 31 iulie și 3 august la Vilnius, în Lituania.

31 iul. 2019, 13:35

Campionatul este găzduit de terenul V Golf Club, din Vilnius, unul dintre cele mai provocatoare terenuri de golf de competiție din statele baltice.

Echipa României este formată din jucătorii Dinu Pescariu, Nicolae Kovacs, Bogdan Jigman și Adrian Sătmărel. O altă premieră în cadrul competiției este deschiderea României cu privire la golful feminin prin numirea unei doamne în rolul căpitanului non-jucător, anume Cătălina Jigman.

Suntem foarte bucuroși și în același timp emoționați să luăm parte la această competiție de talie europeană. Terenul nu este ușor, este extrem de tehnic cu multă pădure și apă în jurul fiecărui parcurs, iar meciurile cu siguranță vor fi provocatoare având în vedere că noi concurăm cu țări care au o istorie mai îndelungată în golf. Povestea noastră de-abia începe, dar simt că va fi un început promițător„, a declarat Nicolae Kovacs, președinte executiv al Federației Române de Golf.

Unsprezece echipe de câte patru jucători vor concura în cadrul campionatului masculin și nouă în cadrul campionatului feminin (la care România nu participă) din țări precum Armenia, Cipru, Georgia, Grecia, Ungaria, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxembourg, Malta, Republica Macedonia de Nord și Ucraina.

Campionatul cuprinde două etape. În prima etapă, ce va avea loc în prima zi a competiției, toți jucătorii vor juca o rundă de stroke play individual în care cele mai bune trei scoruri ale jucătorilor vor determina scorul total al echipei. Toți jucătorii vor încerca să se califice cât mai sus pentru etapa a doua de joc, cea de match play, dar numai primele 8 echipe din clasament se vor lupta mai departe pentru medalii în a doua etapă. În această a doua etapă, toate echipele vor juca match play-uri în trei runde, unul pe echipe, iar celelalte individuale.

The V Golf Club este unul dintre cele mai bune terenuri de golf de competiție din statele baltice. Par 72 cu design semnat de Bob Hunt, terenul combină elemente ale stilului scoțian cu arhitectura terenului de golf american. Înainte de rundele competiționale jucătorii au avut o rundă inițială de antrenament în care au avut ocazia să facă cunoștință cu terenul.

Participarea echipei României este susținută de Romanian Golf Association, City Insurance, Kia Romauto și Sarto care a creat costumele federale sur mesure.

Leaderboardul poate fi urmărit aici: http://www.ega-golf.ch/event/2019-european-mens-team-shield-championship. Primul campionat European Team Shield a avut loc în 2016, iar România participă pentru prima oară în competiția pentru scut.