România, pe locul 2 în UE la creşterea preţurilor producţiei industriale, în octombrie

Bulgaria, România şi Suedia au fost singurele state din Uniunea Europeană care au înregistrat în octombrie o creştere a preţurilor producţiei industriale, comparativ cu perioada similară din 2013, în condiţiile în care indicatorul a scăzut cu 1,3% în zona euro şi cu 1,5% în Uniunea Europeană, arată datele publicate, marţi, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

02 dec. 2014, 12:23
România, pe locul 2 în UE la creşterea preţurilor producţiei industriale, în octombrie

Singurele creşteri de preţuri la producţia industrială au fost înregistrate în Bulgaria (0,8%), România (0,5%) şi Suedia (0,1%), iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Lituania (5,2%), Danemarca (4,5%) şi Slovacia (4%), scrie Agerpres.

Preţurile producţiei industriale au scăzut în octombrie cu 0,5% în Uniunea Europeană (UE28) şi cu 0,4% în zona euro (EA18), comparativ cu luna precedentă.

Singurele creşteri de preţuri la producţia industrială au fost înregistrate în Bulgaria (1,3%), Belgia (0,5%) şi Suedia (0,3%), cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Danemarca (2,3%), Estonia, Grecia şi Marea Britanie (toate cu 1,4%) şi Olanda (1,2%).

Preţurile au rămas stabile în Cipru, Malta şi Slovenia.

România a înregistrat în octombrie o scădere de 0,1% a preţurilor producţiei industriale.

Citeşte şi Preţurile producţiei industriale au scăzut pe total cu 0,4%, în octombrie