România – Portugalia 1-1: Tricolorii mici speră să se califice la Euro, rămân liderii grupei

Reprezentativa U21 a României a remizat vineri seara, scor 1-1, cu selecționata similară a Portugaliei, în cea de-a cincea partidă a calificărilor pentru Campionatul European – Italia și San Marino 2019.

10 nov. 2017, 18:54
România – Portugalia 1-1: Tricolorii mici speră să se califice la Euro, rămân liderii grupei

UPDATE: Selecţionerul U21, Daniel Isăilă, a spus că e mulţumit de jocul elevilor săi, nu doar de egalul cu Portugalia. Tehnicianul a mai spus că Răzvan Marin va pleca la prima reprezentativă, pentru jocul cu Olanda, iar Dulca şi Nedelcu ar putea juca în Ţara Galilor.

CLASAMENT GRUPA 8

  1. ROMÂNIA 11p (5j)
  2. Bosnia 9p (5j)
  3. Elveția 7p (5j)
  4. Țara Galilor 6p (4j)
  5. Portugalia 4p (3j)
  6. Liechtenstein 0p (4j)

„Băieţii au făcut un efort fantastic, jos pălăria! Mă mulţumeşte jocul, nu doar rezultatul. Am dominat, ne-am creat ocazii. Şi ei au avut şansele lor. Una peste alta este un rezultat pozitiv.

La pauză le-am spus că am jucat foarte bine, mai puţin în ultimele 15 minute, când am jucat cu frică. Portughezii au fost periculoşi pe contraatac. Cu mai multă atenţie puteam să câştigăm. Dar, cred că este un rezultat echitabil. Pe final am suferit din punct de vedere fizic. Trebuie să ne refacem până la meciul cu Ţara Galilor. O să fie o deplasare grea. Zburăm până la Liverpool şi de acolo mai mergem trei ore cu autocarul.

Răzvan Marin va merge la naţionala mare, îşi doreşte să joace acolo. Dulca se simte mai bine. E posibil să revină şi Nedelcearu. Nu contează cine marchează.

Mă bucur că am ocazia să lucrez cu aceşti copii talentaţi. Mulţi sunt ’98, mai pot juca încă o campanie la U21. Rămân echilibrat, mai sunt multe puncte în joc. Este o grupă nebună. Sunt cinci echipe ce se bat pe primele două locuri”, a spus Isăilă, la microfonul Digi Sport.

Portugalia a început mai bine partida de la Ovidiu, cu centrări peste centrări în careul lui Ionuţ Radu. Defensiva noastră s-a prezentat impecabil. România a început să se instaleze în jumătatea adversă, dar Gonçalves a deschis scorul în minutul 16. Decarul Carvalho a pasat în marginea careului, iar Gonçalves a şutat la colţul lung, fără şansă pentru Radu. Până la pauză am dominat categoric, dar fără să egalăm. Hagi a fost aproape de un gol superb, dar Fereira a respins în extremis. Diogo Jota ne-a iertat în câteva rânduri, şutând în diagonală pe lângă poarta apărată de Radu.

În partea secundă n-am mai avut acelaşi entuziasm. Hagi Jr a fost cel mai activ tricolor, dar a abuzat de „floricele”, fiind înlocuit în cele din urmă cu Adi Petre. Elevii lui Isăilă au fost răsplătiţi în ultima jumătate de oră. Florinel Coman a schimbat partea cu Dennis Man, care a şutat pe jos pe centrul porţii. Ferreira a deviat balonul la colţul scurt, iar Pereira n-a mai putut interveni. În aceleaşi timp, Bosnia a deschis scorul în Ţara Galilor, prin Gojak.
Man putea reuşi dubla după alte zece minute. În urma unei combinaţii succesive cu Puşcaş, jucătorul FCSB-ului a ajuns în faţa porţii, dar a mai făcut un dribling în plus şi a pierdut controlul balonului.

Rămânem lideri după cinci jocuri disputate, cu 11 puncte. Bosnia se află pe locul secund, cu nouă puncte după tot cinci meciuri. Portugalia are numai patru puncte, dar două meciuri în minus. Lusitanii trebuie să înfrunte Ţara Galilor şi Liechtenstein. Pentru noi urmează partida de la Cardiff, iar cu o victorie suntem foarte aproape de calificare.

În urma acestui rezultat, tricolorii rămân liderii grupei a 8-a, indiferent de rezultatul care se va înregistra în partida dintre Țara Galilor și Bosnia&Herțegovina.

Clasamentul Grupei a VIII-a:

1. România 5 3 2 0 9-3 11 puncte;

2. Elveţia 5 2 1 2 4-6 7;

3. Bosnia-Herţegovina 4 2 0 2 10-5 6;

4. Ţara Galilor 3 2 0 1 6-3 6;

5. Portugalia 3 1 1 1 4-4 4;

6. Liechtenstein 4 0 0 4 1-13 0.

Tot vineri se dispută meciul Ţara Galilor – Bosnia Herţegovina.

România va juca următorul meci la 14 noiembrie, în deplasare, cu Ţara Galilor.

Duminică, 12 noiembrie, naționala U21 se va deplasa la Bangor, unde va juca împotriva selecționatei similare din Țara Galilor, partidă programată pe 14 noiembrie.

Min 66. GOOOOOOL România! Dennis Man restabilește egalitatea pe tabelă după ce înscrie cu un șut puternic din marginea careului

Min 45. S-a fluierat finalul primei reprize!

Min 27. Cartonaș galben pentru jucătorul Portugaliei, Eustaquio, după o intrare dură asupra lui Florinel Coman

Min 16. GOL PORTUGALIA! Diogo Goncalves deschide scorul din pasa lui Carvalho 

 

UPDATE 17:55 | Echipa de start a României

1. I. Radu (C) – 6. Cr. Manea, 5. Nedelcearu, 4. Pașcanu, 3. A. Radu – 22. Cicâldău, 18. R. Marin – 8. Man, 10. Hagi (Petre 65′), 7. Coman (Balaure 90′)- 9. Pușcaș(Dobre 84′). Antrenor: Daniel Isăilă

Rezerve: 12. Cabuz, 2. Ghiță, 11. A. Petre, 14. Balaure, 17. Dobre, 20. Olteanu, 21. Dulca 

Echipa Portugaliei: 1.Pereira – 16. Ribeiro, 4. Ferreira, 3. Dias, 13. Dalot – 18. Delgado, 17. Rodrigues, 7. Eustaquio – 20. Goncalves (Leao 59′), 10. Carvalho (Joao Felix 52′), 9. Jota © (Dias 86′). Antrenor: Rui Jorge

UPDATE 17:35 | Tricolorii U21 vor juca în această seară în noul echipament al echipei naționale