ROMANIA – RUSIA 20-28. Handbalistele tricolore luptă pentru bronz la Euro 2018

Tricolorele vor disputa finala mică, sâmbătă, pentru medaliile de bronz, cu învinsa din cealaltă semifinală.

14 dec. 2018, 10:02
ROMANIA – RUSIA 20-28. Handbalistele tricolore luptă pentru bronz la Euro 2018

România nu a făcut față campioanei olimpice, Rusia, în semifinalele Campionatului European de Handbal, din Franța! A fost 28-22 pentru rusoiace. La Paris, tricolorele, fără Cristina Neagu, accidentată, au făcut o primă repriză bună, în care au condus aproape tot timpul. Mai mult, româncele au avut și un avantaj de 3 goluri. Însă, la pauză, Rusia a intrat în avantaj, 16-15.

În repriza a doua, campioanele olimpice au făcut legea pe teren. România a marcat primul gol al reprizei abia după 8 minute. România a marcat, în 20 de minute, doar 4 goluri, și un total de 7 goluri în toată repriza.

Citește și: Olguța, dezvăluire de proporții! De cine a fost blocată legea pensiilor

România poate pleca cu o medalie din Franța. Tricolorele vor disputa finala mică, sâmbătă, pentru medaliile de bronz, cu învinsa din cealaltă semifinală, care e disputată de campioana europeană, Franța, și Olanda.

Rusia joacă pentru titlul european cu învingătoarea dintre Franța și Olanda.


ROMANIA – RUSIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat, după opt ani, în semifinalele Campionatului European din Franţa, de pe locul al doilea în grupa a II-a, şi va întâlni campioana olimpică Rusia, vineri, la Paris. În cealaltă semifinală se vor duela Franţa şi Olanda

UPDATE: România a condus și la 3 goluri în prima repriză cu Rusia, în semifinale Europeanului de Handbal feminin, dar a terminat cu un gol în minus primul act. Rusoiacele au 16-15.

Formaţiile de pe locurile 3, adică Suedia – Norvegia vor juca, vineri, pentru locurile 5-6 (ora 15.00).

Tot vineri vor avea loc şi semifinalele, de la orele 18.30, România – Rusia, şi de la 22.00, Franţa – Olanda, pentru ca finalele pentru medalii să se dispute, duminică, de la ora 15.00 (medalia de bronz) şi 18.30 (aur), toate la Paris.

La CE din Franţa, România a obţinut până acum următoarele rezultate: România – Cehia 31-28 (17-11), România – Germania 29-24 (14-11), Norvegia – România 23-31 (12-18), în grupa preliminară D, România – Olanda 24-29 (10-11),  România – Spania 27-25 (10-12) şi România – Ungaria 31-29 (17-17), în grupa principală II.

Obiectivul echipei României la CE2018 este clasarea pe unul din locurile 1-6 şi a fost deja atins.

Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

ROMANIA – RUSIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. 

Titlul european a fost câştigat în 2016 de Norvegia.

ROMANIA – RUSIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: A PATRA DISPUTĂ MAJORĂ

În istoria confruntărilor, România şi Rusia s-au mai întâlnit în ultimii ani de trei ori, în meciuri care s-au jucat cu medaliile pe masă.

Evgheni Trefilov a fost, de fiecare dată, pe banca Rusiei. Prima în finala mică la Euro 2000, la Bucureşti, când Rusia a învins cu 21-16. Apoi, în finala Campionatului Mondial, de la Sankt Petersburg, trupa lui Trefilov a câştigat 28-23. A urmat semifinala Campionatului Mondial din 2007. În aceeaşi sală, ca şi azi, în aceeaşi fază a competiţiei, Rusia a spulberat România, 30-20.

ROMANIA – RUSIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Cristina Neagu: Rămân alături de fete până la final şi visul meu continuă prin ele

Handbalista Cristina Neagu a postat, joi, un mesaj pe Facebook, după ce a suferit o accidentare gravă în meciul cu Ungaria, în care afirmă că visul său de a câştiga Campioantul European continuă prin coechipierele ei din naţionala României.

„Dragilor, vă mulţumesc pentru mesaje şi susţinere! Din păcate, veştile nu sunt deloc bune. De ce mă temeam, nu am scăpat: ruptură de ligament încrucişat anterior. Mă încearcă multe gânduri şi sentimente, dar tot ce pot să fac e să merg înainte. Rămân alături de fete până la final şi visul meu continuă prin ele”, a scris Neagu.

Căpitanul naţionalei feminine Cristina Neagu a suferit o ruptură de ligament încrucişat anterior şi va fi indisponibilă o lungă perioadă, astfel că nu va mai evolua la Campionatul European din Franţa. Ea va fi înlocuită de Bianca Bazaliu de la CSM Bucureşti.

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat, după opt ani, în semifinalele Campionatului European din Franţa, de pe locul al doilea în grupa a II-a, şi va întâlni campioana olimpică Rusia, vineri, la Paris. În cealaltă semifinală se vor duela Franţa şi Olanda.

România a pierdut, cu 29-31, meciul de miercuri, cu Ungaria, dar a obţinut calificarea după rezultatul Olanda – Germania, scor 27-21.

ROMANIA – RUSIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. De ce se teme Trefilov

Selecționerul Rusiei la handbal, Evgheni Trefilov, se teme înainte de meciul România – Rusia, din semifinalele Campionatului European de handbal feminin.

”România a pierdut-o pe Cristina Neagu? Te rog nu continua. Vreți să înotăm, înotăm. Mi-e teamă că ne bucurăm prea devreme. O echipă națională e compusă din jucătoare de la diferite cluburi, iar nivelul de pregătire este, de asemenea, diferit. Nu știu cum va răspunde echipa la această pierdere. Mi-e frică să nu ne sufocăm”, a declarat antrenorul Rusiei la conferința de presă.

„Sunt nerăbdător, ca un elefant bătrân care nu stă jos de teamă că n-o să se mai ridice. După meciul cu Suedia m-am pus în pat cu gândul că o să jucăm în semifinale cu Norvegia. Apoi, am primit un telefon de la Krasnodar și mi s-a spus că vom juca împotriva României. Nu-mi venea să cred”, a mai spus selecționeru.

ROMANIA – RUSIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR. Bazaliu, convocată în locul Cristinei Neagu, în lotul României de la CE

Handablista Bianca Bazaliu a fost convocată de staful echipei naţionale a României pentru ultimele meciuri din cadrul Campionatului European din Franţa, după accidentarea suferită de Cristina Neagu.

„Staful tehnic al naţionalei de handbal a luat decizia de a o convoca la lot pe Bianca Bazaliu pentru faza următoare a EHF Euro 2018. Interul stânga al CSM Bucuresti se va alătura tricolorelor la Paris în această după-amiază”, a anunţat FR Handbal.

Căpitanul naţionalei feminine Cristina Neagu a suferit o ruptură de ligament încrucişat anterior şi va fi indisponibilă o lungă perioadă, astfel că nu va mai evolua la Campionatul European din Franţa.

„Din păcate, diagnosticul Cristinei a fost confirmat: ligament încrucişat anterior rupt. Căpitanul echipei naţionale va continua să fie alături de echipă la Paris, iar stafful medical analizează toate opţiunile pentru o recuperare cât mai rapidă”, a precizat, joi, Federaţia Română de Handbal.

Miercuri, în minutul 52 al meciului România – Ungaria, la scorul 26-27, Cristina Neagu, 9 goluri până în acel moment, a fost faultată dur de unguroaica Szimonetta Planeta şi i-a „fugit” genunchiul drept, fiind scoasă pe targă din teren şi transportată la spital.

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat, după opt ani, în semifinalele Campionatului European din Franţa, de pe locul al doilea în grupa a II-a, şi va întâlni campioana olimpică Rusia, vineri, la Paris. În cealaltă semifinală se vor duela Franţa şi Olanda.

România a pierdut, cu 29-31, meciul de miercuri, cu Ungaria, dar a obţinut calificarea după rezultatul Olanda – Germania, scor 27-21.

ROMANIA – RUSIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR.Mesaje de susţinere pentru Neagu. Gheorghe Popescu: Cristina, doar campionii au puterea să se ridice. Locul 1 este al tău şi te aşteaptă

Foşti şi actuali sportivi au postat pe reţelele de socializare mesaje de susţinere pentru Cristina Neagu, după ce handbalista a suferit o ruptură de ligament încrucişat anterior la Campionatul European din Franţa.

“Ca de la un fost căpitan al naţionalei la altul: Cristina, doar campionii au puterea să se ridice. Locul 1 e al tău şi te aşteaptă indiferent cât vei lipsi! Îţi doresc multă sănătate şi vreau să treacă repede lunile până când te vom vedea din nou în teren. Sper din suflet ca fetele să-ţi facă o mare bucurie în finalul Campionatului European”, a notat pe Facebook fostul fotbalist Gheorghe Popescu.

Cătălina Ponor a scris că este alături de Neagu, menţionând că în sport “drumul performanţei este presărat cu riscuri enorme”. “O zi tristă pentru handbalul internaţional! Cristina Neagu s-a accidentat aseară, rupându-şi ligamentul de la genunchi! Asta înseamnă o recuperare lungă şi un drum anevoios până la recuperarea totală. Din păcate, noi, sportivii, ştim foarte bine ce înseamnă accidentările, iar drumul performanţei este presărat cu riscuri enorme. Suntem alături de tine, Cristina Neagu! Sunt sigură că te vei ridica şi în final vei fi învingătoare!”.

Ana Maria Popescu a precizat, pe Facebook, că pentru Neagu nu există obstacol de nedepăşit: “Cristina Neagu a suferit ieri o accidentare într-un meci contând pentru calificarea în semifinalele Campionatului European din Franţa şi cu toţii speram să nu fie chiar atât de grav! Doar că diagnosticul a venit cu o veste extrem de tristă – ruptură de ligament încrucişat la genunchiul drept- iar asta înseamnă o recuperare lungă şi plină de încercări! Sportul, din păcate, vine cu bune şi cu rele, cu glorie, dar şi cu riscuri si lovituri grele, câteodată nemiloase. Cristina Neagu este o luptătoare, un om cu o voinţă greu de atins, un CAMPION! Suntem alături de tine, Cristina Neagu, şi sunt convinsă că pentru tine nu există obstacol de nedepăşit!”.

Şi Ciprian Marica a postat un mesaj de susţinere pentru Neagu: “Hai Cristina! România este alături de tine!”.

Andreea Mitu şi-a arătat şi ea susţinerea pentru handbalistă, după accidentarea suferită de aceasta. “Ieri seară, Cristina Neagu a avut o accidentare în meciul din Campionatul European, o ruptură de ligament încrucişat care duce spre o recuperare grea şi necesită o rezistenţă psihică extraordinară – o calitate pe care Cristina Neagu a dovedit de nenumărate ori că o deţine! Suntem alături de tine!”, a notat Mitu.

Căpitanul naţionalei feminine de handbal, Cristina Neagu, a suferit o ruptură de ligament încrucişat anterior şi va fi indisponibilă o lungă perioadă, astfel că nu va mai evolua la Campionatul European din Franţa.

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat, după opt ani, în semifinalele Campionatului European din Franţa, de pe locul al doilea în grupa a II-a, şi va întâlni campioana olimpică Rusia, vineri, la Paris.