România se TOPEŞTE. Luni, 4 august, s-a înregistrat CEA MAI CALDĂ dimineaţă a anului

Canicula a pus stăpânire pe România. Luni, 4 august, a fost înregistrată cea mai călduroasă dimineaţă a anului, informează România TV. În jurul orei 8.00 pe litoral s-au înregistrat 27 de grade Celsius.

04 aug. 2014, 05:38
România se TOPEŞTE. Luni, 4 august, s-a înregistrat CEA MAI CALDĂ dimineaţă a anului

Luni este a doua zi cu temperaturi destul de ridicate, iar în unele localităţi din partea de sud-est a ţării va fi chiar mai cald decât duminică.

Tot luni s-a înregistrat cea mai caldă dimineaţă a anului. În jurul orei 8.00, pe litoral s-au înregistrat 27 de grade, o temperatură potrivită a se înregistra în această perioadă a anului în orele amiezii. Este vorba de valori termice mai ridicate cu aproape 10 grade faţă de ceea ce ar trebui să înregistrăm.

ALERTĂ METEO: CANICULĂ ŞI DISCONFORT TERMIC MAJOR în următoarele zile

Luând în calcul şi umezeala din aer din apropierea ţărmului, turiştii aflaţi pe litoral resimt deja temperaturi apropiate de pragul caniculei.

Destul de cald va rămâne şi pe parcursul zilei de marţi în partea de sud-est a ţării. Deşi nu o să mai fie valori termice de 36, 37 de grade la umbră, maximele termice vor atinge 35 de grade.

Ploile îşi vor face însă apariţia luni în zonele de munte, iar spre seară în zona Moldovei. Aversele pot lăsa mari cantităţi de apă, într-un interval scurt de timp, şi vor fi căderi de grindină. Începând de marţi, instabilitatea atmosferică va fi din ce în ce mai accentuată, cele mai vizate regiuni fiind cele din partea de vest a ţării.

Meteorologii au emis şi o informare meteo de caniculă şi disconfort termic pentru intervalul 03 – 04 august.

Citeşte şi Luna IULIE 2014, în clasamentul celor mai ploioase luni iulie din 1961