ROMANIA – SPANIA 1-2 în CUPA DAVIS. Misiune aproape imposibilă pentru România

ROMANIA-SPANIA CUPA DAVIS. Marius Copil şi Feliciano Lopez au deschis, vineri, întâlnirea dintre România şi Spania, care se  desfăşoară în Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, în turul al doilea al Zonei Euro-africane a Cupei Davis. Al doilea meci al zilei a fost Adrian Ungur - Roberto Bautista Agut.

16 iul. 2016, 16:04
ROMANIA – SPANIA 1-2 în CUPA DAVIS. Misiune aproape imposibilă pentru România

UPDATE: Perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins cuplul Feliciano Lopez/Marc Lopez cu 3-6, 6-1,1-6, 7-5, 6-3 şi a adus primul punct echipei de tenis a României în meciul cu Spania, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul doi al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa/AfricaROMANIA-SPANIA CUPA DAVIS. Andrei Pavel, căpitanul nejucător al României, a fost bucuros de faptul că întâlnirea România – Spania urma să fie deschisă de Marius Copil, doar că acesta a pierdut, în cinci seturi, în faţa lui Feliciano Lopez. Al doilea meci al zilei inaugurale a fost cel dintre Adrian Ungur si Bautista Agut, pierdut şi de această dată de român.

REZULTATE

Meciul 1: Marius Copil – Feliciano López 6-7 (4), 7-5, 4-6, 6-3, 3-6

Meciul 2: Adrian Ungur – Roberto Bautista Agut 3-6, 2-6, 1-6

Marius Copil: Sunt trist că nu am putut să aduc primul punct României

Marius Copil s-a arătat trist după înfrângerea din meciul cu Feliciano Lopez.

„Mi-a lipsit puțină experiență azi. Am avut șanse multe, iar primul set consider că l-am pierdut aiurea. Apoi puteam să fac 2-1 pentru mine la seturi. Iar pe cel de-al patrulea l-am luat, așa că se putea încheia 3-1 pentru mine. Dar sunt și eu om, mai greșesc din când în când. Per total sunt mulțumit de cum am jucat, în trei ore și ceva am avut doar câteva momente de deconcentrare. Sunt trist că nu am putut să aduc primul punct României”, a spus Copil.

El a adăugat că în ciuda faptului că meciul a durat 3 ore și 41 de minute nu s-a simțit obosit. „În setul cinci nu am simțit oboseală, chiar puteam să mai joc fără nicio problemă. Am încercat să pun returul mereu în teren, dar și el și-a schimbat puțin tactica la serviciu. Am fost aproape, dar nu am reușit. Rămâne de văzut cu Agut duminică, eu am încredere în mine, mă simt bine la Cupa Davis. Publicul a făcut spectacol în tribune, m-a ajutat astăzi foarte mult”, a explicat jucătorul român, care s-a arătat mulțumit de jocul său din ultima perioadă și speră să urce cât mai curând în clasamentul ATP.

Adrian Ungur: De acum e misiune imposibilă

„A fost un meci foarte greu, Agut nu degeaba se află în primii 15 jucători ai lumii. Am încercat să fac tot ce pot astăzi, nu am reușit și îmi pare rău pentru asta. Ăsta e tenisul, a câștigat cel mai bun până la urmă. Nu este suprafața mea preferată, dar asta nu este o scuză pentru mine. Atmosfera a fost superbă, demnă de un meci de Cupa Davis, și de aceea le mulțumesc pe această cale clujenilor pentru susținere. Sper să vină și mâine, chiar în număr mai mare dacă se poate, pentru că meciul de dublu este decisiv pentru noi”, a spus Adrian Ungur după înfrângerea suferită în meciul doi al zilei.

Acesta susține că România are „o misiune imposibilă” în momentul de față pentru a câștiga meciul cu Spania, dar a precizat că jucătorii vor da totul până la sfârșit. „La 2-0 sperăm ca meciul de mâine să îl câștigăm și să mai avem o șansă duminică. În Cupa Davis câștigă cel care ajunge primul la trei. Ei au deja două puncte, deci mai sunt trei în joc și sperăm să le luăm noi. Va fi o misiune imposibilă, dar încercăm să luptăm până la capăt”, a mai afirmat Ungur.

Meciurile care se vor mai juca la Sala Polivalentă din Cluj Napoca:

Sâmbătă, de la ora 14.00

Dublu: Florin Merge/Horia Tecău-Pablo Carreño Busta/Marc Lopez

Duminică, de la ora 13.00

Meciul 1: Marius Copil – Roberto Bautista Agut

Meciul 2: Adrian Ungur – Feliciano Lopez