ROMANIA – SUEDIA 1-0: Victorie de palmares pentru tricolori în faţa unei naţionale care merge la Mondiale

Reprezentativa României a învins, marţi seară, cu scorul de 1-0 (0-0), selecţionata Suediei, calificată la Cupa Mondială, într-un meci amical disputat la Craiova.

RomaniaTV.net
27 mart. 2018, 09:24
ROMANIA – SUEDIA 1-0: Victorie de palmares pentru tricolori în faţa unei naţionale care merge la Mondiale

UPDATE Dorin Rotariu: Am fost agresivi ca ei, probabil asta a fost cheia; Suedia este o echipă puternică, a eliminat Italia

Mijlocaşul Dorin Rotariu a declarat, marţi seară, că naţionala României a fost agresivă în meciul amical cu Suedia, apreciind că acest lucru a contat în obţinerea succesului, scor 1-0, în meci amical la Craiova.

„A fost un meci greu, am fost inspirat, în fotbal aşa se întâmplă, puteam să şutez prost. Am fost agresivi ca ei, probabil asta a fost cheia, Suedia este o echipă puternică, a eliminat Italia. Ca să câştigi cu o echipă nordică, trebuie să fii la fel de agresiv. Am dovedit că suntem o echipă bună, în schimbare, abia aşteptăm meciurile oficiale. Îmi doream mai mult în ceea ce priveşte jocul, niciodată n-o să fiu mulţumit de jocul meu”, a declarat Rotariu la Pro X.

Dennis Man: Sunt fericit că am reuşit să debutez, sper ca pe viitor să joc tot mai bine şi să fiu convocat din nou

„Este o seară minunată, sunt fericit că am reuşit să debutez, sper ca pe viitor să joc tot mai bine şi să fiu convocat din nou. De asta m-am apucat de fotbal, să joc cu o astfel de atmosferă în spate. Este un vis devenit realitate şi mă face să muncesc mai mult. Sunt extrem de fericit, în primul rând pentru că am câştigat şi apoi pentru că am debutat. Mister este alături de noi, ne dă sfaturi şi ne ajută. Trebuie să ne adaptăm la orice teren, asta e meseria de fotbalist, trebuie să facem treaba indiferent de condiţii”, a declarat Man la Pro X.

Reprezentativa României a învins, marţi seară, cu scorul de 1-0 (0-0), selecţionata Suediei, calificată la Cupa Mondială, într-un meci amical disputat la Craiova.

Golul a fost marcat de Dorin Rotariu, în minutul 57, cu un şut din careu, la colţul lung.


ROMANIA – SUEDIA LIVE VIDEO ONLINE 2018 PRO TV STREAMING: 1-0

Min. 71: Tătăruşanu scapă România de la primirea unui gol la o fază haotică din careul mic

GOOOOOOOOL Rotariu în minutul 57, abia introdus pe teren de selecţionerul Contra.

Meci încleştat, fără ocazii de poartă şi un gazon execrabil. Cea mai mare ocazie i-a aparţinut lui Ţucudean, care nu a găsit poartă după ce primise o pasă exelentă de la Chipciu.

Înainte de startul jocului, s-a ţinut un minut de reculegere în memoria lui Nicolae Tilihoi.

În minutul 45, fanii de la o peluză au aruncat cu câteva petarde pe teren, iar jocul a fost întrerupt pentru scurt timp până la calmarea situaţiei.

Dennis Man şi Ionuţ Nedelcearu au debutat în prima reprezentativă la partida cu Suedia.

Meciul de marţi a fost primul pentru echipa naţională la Craiova după o pauză de 14 ani. Partida precedentă a avut loc la 4 septembrie 2004, când tricolorii au învins cu 2-1 Macedonia, în preliminariile Cupei Mondiale.


ROMANIA:  Tătărușanu – Cr. Manea, Săpunaru, Dr. Grigore, Toșca – Pintilii, R. Marin – Chipciu, Stanciu, Mitriță – Țucudean.

SUEDIA: Johnsson – Larsson, Jansson,  Helander, Hult – Durmaz, Fransson, Hiljemark, Sema –  Guidetti, Kiese Thelin.

Naționala de fotbal a României va disputa diseară un amical de top contra Suediei, pe noul ”Oblemenco” din Craiova, de la ora 21:30. Starea precară a gazonului i-a neliniștit pe tricolori, care au decis să ia contact cu suprafața de joc chiar în această dimineață. Asta în condițiile în care nici elevii lui Cosmin Contra, dar nici nordicii nu au putut efectua acolo antrenamentele oficiale. 

ROMANIA – SUEDIA LIVE VIDEO ONLINE 2018 PRO TV STREAMING

UPDATE Ora 14:59. Selecționerul Janne Andersson a anunțat deja primul unsprezece pentru partida cu România:

12. Johnsson – 16. Larsson, 18. Jansson-cpt., 14. Helander, 6. Hult – 21. Durmaz, 15. Fransson, 13. Hiljemark, 19. Sema – 11. Guidetti, 22. Kiese Thelin

Calificată la Campionatul Mondial din vara acestui an, naţionala Suediei a început deja pregătirea pentru turneul final din Rusia. După înfrângerea de săptămâna trecută de pe propriul teren, scor 1-2, cu Chile, nordicii vor juca marţi, la Craiova, împotriva României. 

România – Suedia, echipele probabile

  • România: Tătăruşanu – Benzar, Săpunaru, Grigore, Toşca – Pintilii, R. Marin – Deac, Stanciu, Grozav – Ţucudean
  • Suedia: Nordfeldt – Lustig, Lindelof, Granqvist, M. Olsson – Claesson, Svensson – S. Larsson, Forsberg, Berg – Toivonen

ROMANIA – SUEDIA LIVE VIDEO ONLINE 2018 PRO TV STREAMING: Echipa probabilă a lui Contra

 

Cosmin Contra a anunţat că nu îşi propune să facă prea multe schimbări faţă de meciul cu Israel.

Stanciu, care a schimbat faţa României când a intrat în Israel, e în formă maximă, lucru demonstrat şi la noua echipă de club, Sparta Praga. El îl va înlocui pentru meciul cu Suedia pe Deac.

„Voi încerca să nu mai fac aşa multe schimbări. Sigur, sunt jucători tineri pe care i-am adus şi pe care vreau să îi văd, dar mi-am propus să nu mai fac atât de multe modificări precum la ultimele două partide”, spunea Contra.

Înaintea partidei din Israel, Contra se gândise să îi folosească pe Toşca şi Bancu pe rând, pe postul de fundaş stânga. Astfel, fostul stelist ar fi trebuit să evolueze cu nordicii, marţi, dar evoluţia lui Bancu a fost excelentă. În aceste condiţii, e foarte posibil ca el să continue, mai ales că partida se dispută pe terenul Craiovei, acolo unde Nicuşor e un idol al tribunelor.

„Bancu a fost printre cei mai buni jucători de la Craiova și nu mi-a fost frică să-l bag. Aveam nevoie de incursiunile lui. A făcut un meci bun și mă bucur pentru el”, a spus selecţionerul, după meci.

O ultimă posibilă modificare are în vedere postul de mijlocaş la închidere. Asta pentru că Pintilii a ajuns la 33 de ani şi nu poate duce un meci din trei în trei zile. Locul lui în primul „11” ar putea fi luat de Paul Anton.

România (4-2-3-1): Tătăruşanu – Benzar, Săpunaru, Grigore, Bancu – Anton, Marin – Stanciu, Budescu, Grozav – Keşeru

România, primul 11 cu Israel (4-2-3-1): Niţă – Benzar, Săpunaru, Grigore, Bancu – Pintilii, R. Marin – Deac, Budescu, Grozav – Keşeru

ROMANIA – SUEDIA LIVE VIDEO ONLINE 2018 PRO TV STREAMING: Amintirea de coşmar de la CM 1994

Selecţionata României are un bilanţ negativ cu Suedia, echipă pe care a întâlnit-o de opt ori de-a lungul timpului. Oaspeţii noştri de mâine s-au impus de trei ori, alte trei dueluri s-au încheiat la egalitate, în timp ce tricolorii au câştigat în două rânduri.

Cel mai trist moment din istoria echipei naţionale este legat de Suedia. Scandinavii ne-au ucis visul american, în 1994, atunci când ne-au eliminat în sferturile Campionatului Mondial.

La finalul celor 90 de minute, scorul a fost egal, 1-1. În prelungiri, tricolorii au trecut în avantaj, după un gol înscris de Florin Răducioiu, dar nordicii au egalat în minutul 116, după reuşita lui Kennet Andersson. În acel moment, adversarii noştri evoluau în inferioritate numerică.

La penalty-uri, Dan Petrescu şi Miodrag Belodedici au ratat şi astfel România s-a întors acasă, după cea mai bună performanţă din istorie, la un Mondial.

„Şocul a fost extrem de mare, am avut jocul în buzunar şi le-am dat lor şansa asta. E unul din marile regrete ale carierei mele, că nu am jucat semifinala asta contra Braziliei, am fost la două minute distanţă. N-am avut nici şansă, peste câţiva ani a fost Golden Goal (n.r. regula „golului de aur”), dacă era atunci, la 2-1 puteam face pasul mai departe. A fost greu pentru noi, suedezii acceptaseră înfrângerea, îi simţeam în teren”, şi-a amintit Dumitescu, la „Fotbal European”.

Cea mai spectaculoasă apariție a fost cea a lui Bogdan Lobonț (40 de ani). Portarul celor de la AS Roma, adus de Cosmin Contra pentru a-l ajuta în staff, a intrat pe gazon cu o pereche de ochelari de soare la ochi, în ciuda faptului că vremea la Craiova este înorată.

„Starea gazonului va fi foarte grea, pe ei îi avantajează, pentru că sunt o echipă masivă, fizică. Pe noi ne dezavantajează, pentru că vom încerca să introducem o echipă care să îi pună în dificultate. Trebuie să ne adaptăm, iar băieții au făcut-o foarte bine până acum. Nu au existat plângeri, jucatorii au fost super profesioniști. Trebuie să alergăm mai mult și să ne batem mai mult pentru fiecare minge pe un asemenea teren”, a spus Contra, într-o conferință de presă.

ROMANIA – SUEDIA LIVE VIDEO ONLINE 2018 PRO TV STREAMING: Cosmin Contra este conștient că tricolorii nu vor avea o misiune ușoară, în condițiile în care Suedia a eliminat Italia la baraj și s-a calificat la Campionatul Mondial din Rusia.

„Va fi un meci destul de greu, cu o echipă de Mondiale, care a eliminat Italia. Vom întâlni o echipă foarte bine organizată, nordică, puternică din punct de vedere fizic, cu un joc bine definit. Noi venim după o victorie importantă în Israel, acolo unde băieții au reacționat foarte bine. Am analizat cele 15 minute mai puțin bune din a doua repriză și voi incerca să lucrez puțin tactic și o să le spun ce aștept de la ei mâine”, a mai afirmat Contra.

Altfel, Contra a anunţat că nu îşi propune să facă prea multe schimbări faţă de meciul cu Israel. Stanciu, care a schimbat faţa României când a intrat în Israel, e în formă maximă, lucru demonstrat şi la noua echipă de club, Sparta Praga. El îl va înlocui pe Deac pentru meciul cu Suedia.

„Voi încerca să nu mai fac aşa multe schimbări. Sigur, sunt jucători tineri pe care i-am adus şi pe care vreau să îi văd, dar mi-am propus să nu mai fac atât de multe modificări precum la ultimele două partide”, a spus Contra, la conferința de presă.

Și fotbaliștii naționalei Suediei au beneficiat de același statut ca al tricolorilor și au inspectat deja arena pe care vor evolua diseară.

ROMANIA – SUEDIA LIVE VIDEO ONLINE 2018 PRO TV STREAMING: Duelul loturilor

Conform site-ului de specialitate Transfermarkt, dacă analizăm titularii celor două reprezentative din ultimele meciuri amicale, valoarea totală a tricolorilor trimiși în teren de Contra în amicalul cu Israel este de 18,7 milioane de euro.

De cealaltă parte, naționala Suediei a avut, în amicalul cu Chile, un „prim 11” cu o valoare totală de 80 de milioane de euro. Numai fundașul Victor Lindelof (foto, jos), de la Manchester United, costă 26 de milioane de euro. Suedezii mai au în lot un jucător aproape la fel de scump, mijlocașul stânga Emil Forsberg, de la Leipzig, cotat la 25 de milioane.

Cel mai scump jucător român este tocmai portarul Tătărușanu, cotat la 4,1 milioane de euro, însă jucătorul de la Nantes a fost rezervă cu Israel. Ca valoare de piață, urmează Claudiu Keșeru. Atacantul de la Ludogorets costă 3,15 milioane de euro, urmat de Răzvan Marin, de la Standard Liege, cu o cotă de piață de 2,5 milioane de euro.

Cel mai în formă om de la FCSB, Constantin Budescu, este următorul în acest clasament, cu o valoare de piață de 2,3 milioane de euro. În rest, media tricolorilor este undeva între 1,5 și două milioane de euro, cel mai ieftin fiind fundașul Cristian Săpunaru, de la Kayserispor, care e evaluat la 500.000 de euro.

Biletele pentru meciul cu Suedia sunt disponibile și la casierii

Începând de marți, 20 martie, biletele pentru partida amicală dintre România și Suedia se regăsesc și la casieriile de la Sala Polivalentă.

Programul caselor de bilete:

20-26 martie, între orele 12:00-19:00

27 martie, începând cu ora 12:00 până la startul partidei România – Suedia

Casieria pentru ridicarea biletelor a persoanelor cu dizabilități va fi deschisă luni și marți, 26 și 27 martie, între orele 12:00 – 21:00.

Bilete disponibile și online

Biletele sunt disponibile online începând de vineri, 2 martie, numai pe site-urile bilete.frf.ro și www.bilete.ro.

Fiecare persoană poate cumpăra maximum 4 bilete, urmând ca acestea să fie nominale (numele, data și locul nașterii ale titularului vor fi inscripționate pe toate). În cazul modificării titularului, tichetele vor putea fi preschimbate (inscripționate cu noul nume) la casieria stadionului, luni și marți, 26-27 martie, între orele 12:00 și 21:00.

Prețuri bilete
Peluze | 30 lei
Tribuna 1 | 90 lei
Tribuna 2 | 90 lei
VIP | 350 lei

Print-at-home, fără taxe suplimentare

Pe lângă opțiunea livrării (6 RON în București și 9 RON în țară), suporterii au și varianta print-at-home, prin care își pot imprima singuri biletul, fără costuri suplimentare. (IMPORTANT! În cazul achiziționării mai multor e-ticket-uri, e necesară tipărirea biletelor din toate link-urile recepționate pe adresa de e-mail).

Reduceri în Family Zone

Fanii își pot aduce copiii în Family Zone, în sectoarele special amenajate, la Tribuna a 2-a, beneficiind și de o reducere: 5% – 2 bilete, 10% – 3 bilete, 15% – 4 bilete, 20% – 5 bilete. Reducerea se va aplica după plasarea comenzii. Accesul pe stadion al copiilor se face numai însoțiți de un adult. Pentru fiecare copil minor va fi emis un bilet care va trebui prezentat la porțile de acces ale arenei din Craiova.

Echipa națională a României va juca astăzi, de la 21:30, pe stadionul „Ion Oblemenco”, o partidă amicală contra Suediei, echipă calificată la Campionatul Mondial din Rusia. Acestă partidă va putea fi urmărită în direct la Pro TV.

UPDATE

– în dimineața jocului cu Suedia, tricolorii au mers la stadionul „Ion Oblemenco” unde au inspectat gazonul, apoi au făcut o scurtă plimbare în centrul Craiovei. 

– au fost stabilite culorile în care vor juca cele două formații în partida din această seară. Tricolorii vor evolua în galben, în timp ce oaspeții au ales culoarea albastră. 

 

Meciul din această seară este primul la Craiova după o pauză de 14 ani. Ultimul meci disputat de echipa națională în Bănie s-a disputat pe 4 septembrie 2004, când tricolorii au învins cu 2-1 Macedonia, meci contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2006.

De-a lungul istoriei, tricolorii au jucat șase partide în Bănie, obținând patru victorii, iar două meciuri s-au terminat la egalitate.

Lotul convocat de selecționerul Cosmin Contra:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Nantes, 48/0), Silviu Lung (Kayserispor, 3/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), Bogdan Lobonț (AS Roma, 85/0)

Fundași: Romario Benzar (FCSB, 11/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 1/0), Cosmin Moți (Ludogorets, 12/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 24/0), Dragoș Grigore (Al Sailiya, 32/0), Alin Toșca (Benevento, 10/0), Ionuț Nedelcearu (UFA, 0/0), Nicușor Bancu (CS U Craiova, 2/0)

Mijlocași: Mihai Pintilii (FCSB, 41/1), Răzvan Marin (Standard Liege, 10/1), Alexandru Cicâldău (FC Viitorul, 1/0), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 20/7), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 33/4), Dorin Rotariu (Royal Mouscron-Péruwelz, 4/0), Paul Anton (Anji Mahacikala, 1/0), Gheorghe Grozav (Bursaspor, 24/5), Dennis Man (FCSB, 0/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 14/1), Alexandru Mitriță (CS U Craiova, 1/0), Constantin Budescu (FCSB, 9/4)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets, 22/6), George Țucudean (CFR Cluj, 3/1)