România, ţara medicilor pensionari. În Ialomiţa, un psihiatru octogenar încă profesează

Mulţi doctori tineri aleg să plece în străinătate, unde pot câştiga chiar şi de zece ori mai mult ca aici. Astfel că în multe spitale continuă să profeseze specialişti trecuţi chiar şi de 80 de ani. Astfel, în judeţul Ialomiţia un psihiatru profesează şi la 82 de ani, informează România TV.

12 feb. 2015, 07:10
România, ţara medicilor pensionari. În Ialomiţa, un psihiatru octogenar încă profesează

Ana Maria Andrei este medic pediatru la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia. La 74 de ani încă mai profesează. „Adevărul e că este foarte solicitant. După gardă sunt epuizată fizic, dar, după ce îmi refac forţele, revin cu aceeaşi dragoste. Suntem trei medici care lucrăm pentru aproape cinci sau chiar şase”, a spus medicul.

Zece medici pensionari continuă să vină la muncă în spitalul din Slobozia. „Medici tineri nu vin pentru că preferă să plece în afară. Şi atunci avem nevoie de ei. Cu ajutorul lor ţinem spitalul pe linie de plutire. Nu s-ar mai putea face gărzile. Avem şi peste 70 de ani şi peste 65 şi peste 70 şi peste 80”, a declarat Mihai Lungu de la Colegiul Medicilor din Ialomiţa.

28 de doctori trecuţi de 65 de ani profesează în continuare în judeţul Ialomiţa. Cel mai bătrân are 82 de ani şi este psihiatru.