România, ţara tuturor posibilităţilor! Un bătrân încearcă de 4 ani să convingă autorităţile că nu este mort

Se întâmplă în România unde un bărbat de 78 de ani încearcă de patru ani să convingă autorităţile că trăieşte. Se întâmplă în Galaţi, unde omul a aflat chiar de la medicul de famile că nu mai poate lua reţete compensate pentru că figurează ca fiind decedat. Nu este singura anomalie, pentru că în tot acest timp omul şi-a primit pensia.

RomaniaTV.net
27 mart. 2014, 14:37
România, ţara tuturor posibilităţilor! Un bătrân încearcă de 4 ani să convingă autorităţile că nu este mort

Pentru Ion Comişan de 78 de ani nu a fost deloc uşor să înţeleagă situaţia în care se află. El a fost şters din arhivele de stare civilă în urmă cu patru ani. Asta după ce poliţiştii din Bucureşti au găsit un cadavru şi au spus că este bărbatul din Galaţi.

„În Bucureşti, în Sectorul 3 a fost găsit un cadavru. Cel care a instrumentat actele de deces, nu ştiu de unde şi până unde mi-a furat identitatea”, a declarat Ion Comişan, pensionar.

Potrivit România TV, din acel moment, Ion Comişan a figurat decedat numai la Casa de Sănătate nu şi la cea de Pensii. Patru ani i-au trebuit ca să convingă funcţionari că trăieşte.

Cu toate că şi-a pierdut identitatea, pensia a venit în fiecare lună. Fără o zi întârziere.

„Domnul Ion Comişan este pensionar activ în plată. În baza noastră de date este activ, domnul Comişan îşi primeşte pensia lunar. În luna noiembrie a solicitat un bilet de tratament”, a declarat Denis Arama, director Casa Judeţeană de Pensii Galaţi.

La Primăria din Galaţi, surpriză: bărbatul figurează în continuare decedat.

„Domnul Comişan figurează în actele de evidenţă a populaţiei din Galaţi ca decedat. Noi am început demersurile legale pentru ca dumnealui să reintre în drepturi”, a declarat Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi.

Calvarul recuperării identităţii ar putea fi rezolvat în instanţă, însă, bărbatul este prea obosit şi nici nu mai are bani. Aşa că roagă autorităţile să remedieze greşeala.

Citeşte şi: A vrut să se interneze în spital, dar a aflat că ESTE MORT