ROMANIA – UCRAINA 3-4: Tricolorii, huiduiţi în Italia înainte de Euro 2016

ROMANIA - UCRAINA 3-4, tricolorii au încasat într-un amical mai multe goluri ca în toate preliminariile şi au fost huiduţi de fani înItalia.

RomaniaTV.net
29 mai 2016, 16:57
ROMANIA – UCRAINA 3-4: Tricolorii, huiduiţi în Italia înainte de Euro 2016

UPDATE: ‘A fost o primă repriză foarte bună, în care am controlat în mare parte jocul și am marcat. Poate dacă nu era acea greșeală din finalul primei reprize în care am fost egalați… Dar toate celelalte goluri primite provin din greșeli individuale nepermise. Repriza a doua a fost una care efectiv ne-a scăpat de sub control, cel puțin în prima sa parte. Una cu foarte multe greșeli individuale și cu trei goluri primite făcute cadou adversarului, lucru care, din punct de vedere psihologic ne-a pus la pământ. În final am reușit să mai marcăm 2 goluri, dar insuficient. Trebuie să învățăm din aceste greșeli. Sunt nepermise pentru jucători cu mare experiență. Au intrat relaxați în repriza a doua, crezând că jocul este la discreția lor’, a declarat Iordănescu la postul Digi Sport.

Întrebat dacă faptul că nu joacă la echipa de club și-a pus amprenta asupra evoluției lui Vlad Chiricheș, Iordănescu a răspuns: ‘Sunt mulți jucători care nu au ritm, care au avut probleme la echipele lor. Mă refer și la Torje, și la Maxim, sunt o sumedenie de jucători care nu au jocuri în picioare. E greu să îi aduci la același nivel când ei s-au prezentat la cantonament în etape’.

Iordănescu a menționat că nu este supărat neapărat pentru înfrângere, cât pentru greșelile făcute de jucătorii săi. ‘Sunt supărat pe greșelile individuale din repriza a doua. Partea finală a fost bună, dar rămân cu acele 15-20 de minute din repriza a doua cu acele greșeli nepermise. Noi ne-am făcut socotelile. Știm unde suntem, dar pentru jucători, pentru fani, ar fi fost foarte bine să menținem această perioadă de invincibilitate. Ajunsesem la 15 meciuri fără înfrângere, aveam un an și ceva de la ultimul eșec. Sigur avem de învățat din această înfrângere’, a menționat Iordănescu.

Selecționerul Anghel Iordănescu a adăugat că lotul de 23 de jucători pentru Campionatul European îl va anunța la 31 mai.

 

Naționala de fotbal a României a fost învinsă de formația Ucrainei cu scorul de 4-3 (1-1), duminică seara, pe Stadionul Olimpic din Torino, într-un meci de pregătire pentru EURO 2016.

Tricolorii au pierdut un meci pe care l-au început bine, dar au încasat trei goluri în primul sfert de oră din repriză secundă, repetând evoluția din partida cu RD Congo (1-1), când au făcut o primă repriză bună și o a doar slabă.

Pe finalul partidei de la Torino, România a mai reparat din erorile care și-au lăsat amprenta asupra acestui meci și a pierdut la limită.

Gabriel Torje (23), Denis Alibec (75) și Nicolae Stanciu (85) au înscris pentru România, iar Roman Zozulia (44), Aleksandr Zincenko (49), Evgheni Konoplianka (55) și Andrei Iarmolenko (59) au punctat pentru Ucraina. 
Cu numai doi jucători păstrați în formula de start față de meciul cu RD Congo, Chiricheș și Pintilii, România a început bine meciul cu Ucraina și a avut inițiativa, a făcut presing și s-a apărat bine.

Deși s-au aflat la cârma jocului, prima ocazie a partidei a aparținut ucrainenilor, în min. 11, când Konoplianka a tras peste poartă, după o eroare a lui Grigore.

România și-a creat prima situație notabilă în min. 16, când șutul lui Torje a fost respins în lateral de Piatov. Torje a fost cel care a deschis scorul, în min. 23, cu un șut tare la colțul scurt, expediat din afara careului, după o minge întoarsă de Keșeru.

Echipa antrenată de Anghel Iordănescu a avut mai multe acțiuni ofensive, dar în general a lipsit pasa decisivă.

Ucraina a acționat mai ales pe partea sa stângă, iar Tătărușanu a fost nevoit să respingă de la colțul scurt (33), la un șut al lui Șevciuk. Pe fondul unei erori a lui Filip, Șevciuk a trimis o pasă în spatele apărării noastre, iar Roman Zozulia (44) a restabilit egalitatea.

Prima repriză s-a încheiat cu un șut expediat de Pintilii peste poartă (45+1).

Partea a doua a început catastrofal pentru tricolori, care au încasat un nou gol (49), marcat de Aleksandr Zincenko, scăpat singur cu Tătărușanu, după o mare eroare a lui Chiricheș. După ce Tătărușanu (53) a scos un șut la vinclu al lui Șevciuk, portarul echipei noastre a scos din nou balonul din plasă, la un șut din 15 metri al lui Konoplianka (55).

Dezastrul a fost completat de o greșeală a noului intrat Maxim, concretizată pe tabela de marcaj de Andrei Iarmolenko (59), scăpat singur cu Tătărușanu.

Hoban a avut o primă oportunitate pentru România (64) după pauză, dar șutul său a fost reținut de Piatov. 
Denis Alibec l-a surprins la colțul scurt pe Piatov, din lovitură liberă, și a redus din diferență (75). Tricolorii s-au apropiat la un singur gol, prin reușita lui Nicolae Stanciu (85), cu un șut din marginea careului, mingea lovind bara înainte de a intra în poartă, dar nu au reușit egalarea.

România a ratat egalarea celui mai lung șir de meciuri consecutive fără înfrângere, oprind seria pozitivă la 15 (7 victorii, 8 egaluri), ultimul eșec fiind cel din amicalul cu Algeria, din iunie 2014. Recordul datează din perioada mai 1974 — decembrie 1975, când România a avut 4 victorii și 12 remize.

România, care va juca la EURO 2016 contra Franței (10 iunie), Elveției (15 iunie) și Albaniei (19 iunie), va mai disputa un meci de pregătire pentru turneul final din Franța, pe 3 iunie, la București, cu Georgia. Până atunci, pe 31 mai, selecționerul Iordănescu trebuie să anunțe lotul definitiv de 23 de jucători, ceea ce înseamnă să renunțe la cinci fotbaliști din lotul convocat pentru turneul din Italia și pentru partida cu Georgia.

Ucraina este și ea calificată la EURO 2016, unde le va avea ca adversare pe Germania, Irlanda de Nord și Polonia.


ROMANIA – UCRAINA 3-4, scor final

Min. 85, 2-4: Stanciu reduce din diferenţă graţie unei greşeli a portarului advers.

Min. 75, 2-4: Denis Alibec înscrie superb din lovitură liberă!

Min. 59, 1-4, Iarmolenko majorează scorul la o greşeală a lui Maxim

Min. 55, 1-3, Ucraina se distanţează pe tabelă prin golul lui Konoplianka

Min. 47, 1-2, Zincenko aduce Ucraina în avantaj după o greşeală imensă a lui Chiricheş.

Min. 44: 1-1, Zozulia aduce egalarea pe tabelă.

Min. 23: 1-0 – Gabi Torje deschide scorul pentru România

Echipa de start a României:

Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, Grigore, Filip – Pintilii, Prepeliţă – Torje, Sânmărtean, Stancu – Keşeru

O situație specială o reprezintă Florin Andone. Internaționalul român are meci diseară cu Cordoba la Mallorca după care mâine va ajunge în țară. Rămâne de văzut dacă Iordănescu îl va convoca și pe el, chiar dacă ”spaniolul” nu a participat deloc în cantonamentul din Italia.

Anghel Iordănescu schimbă echipa din temelii, în amicalul cu Ucraina, care va fi ÎN DIRECT pe Digi Sport 1, duminică, de la ora 20:30. Doar patru jucători dintre cei care au început meciul cuRD Congo vor fi păstraţi în primul 11 la Torino.

Răzvan Raţ, Vald Chiricheş şi Mihai Pintilii sunt siguri că se vor afla pe teren din primul minut, în timp ce Adi Popa e din nou favorit în faţa lui Andrei Ivan.

Un alt semn de întrebare al selecţionerului este folosirea de la început a lui Bogdan Stancu, în timp ce Dragoş Grigore şi Lucian Sânmărtean au scăpat de problemele medicale şi revin în prima echipă.

Ciprian Tătăruşanu, Alexandru Măţel, Dragoş Grigore, Alex Maxim şi Claudiu Keşeru sunt ceilalţi titulari din partida cu Ucraina.

Echipa probabilă a României: Tătărușanu – Mățel, Chiricheș, Dragoș Grigore, Raț – Sânmărtean, Pintilii – Adi Popa (A. Ivan), Maxim, B. Stancu – Keșeru

ROMÂNIA – UCRAINA LIVE duminică, de la 20:30. SCOR FINAL. Meciul România – Ucraina se joacă duminică, 29 mai, cu o zi înainte de finalul cantonamentului din Italia, de la ora 20:30. Rezultatul partidei România – Ucraina va fi transmis în format LIVE pe WWW.DCNEWS.RO.

 

ROMÂNIA – UCRAINA LIVE duminică, de la 20:30. SCOR FINAL. Duminică, 29 mai, de la ora locală 19:30 (20:30 ora României), reprezentativa României o întâlnește pe cea a Ucrainei în a doua partidă de pregătire disputată în Italia.

ROMÂNIA – UCRAINA LIVE VIDEO duminică, de la 20:30. SCOR FINAL. Meciul se va disputa la Torino, pe stadionul Olimpic, acolo de unde suporterii români își pot achiziționa bilete sâmbătă și în ziua meciului.

ROMÂNIA – UCRAINA LIVE VIDEO duminică, de la 20:30. SCOR FINAL. Anatoliy Tymoshchuk (37 de ani), cel mai experimentat fotbalist al ucrainenilor, a avut numai cuvinte de laudă la adresa elevilor lui Anghel Iordănescu.

ROMÂNIA – UCRAINA LIVE VIDEO duminică, de la 20:30. SCOR FINAL. „Ucraina este într-o grupă mai grea la Euro, decât cea a României. Nu pot fi comparate posibilitățile de calificare ale uneia sau ale celeilalte.

Însă, dacă România va juca așa cum a făcut-o în preliminarii, atunci se va califica”, a spus căpitanul naționalei Ucrainei.

ROMÂNIA – UCRAINA LIVE duminică, de la 20:30. SCOR FINAL. Programul meciurilor din Grupa A, din care face parte și România:

10 iunie: Franţa – ROMÂNIA
11 iunie: Albania – Elveţia

15 iunie: ROMÂNIA – Elveţia
15 iunie: Franţa – Albania

19 iunie: Elveţia – Franţa
19 iunie: ROMÂNIA – Albania

La finalul stagiului de pregătire din Italia, selecționerul Anghel Iordănescu va anunța lista cu cei 23 de jucători pe care îi va convoca la turneul final din Franța.

Iordănescu a convocat pentru cantonamentul din Italia 27 de jucători, plus Florin Andone care încă nu a ajuns la lot, și urmează să renunțe la 5 dintre ei.

Ediția tipărită a Gazetei Sporturilor scrie că Iordănescu este hotărât să renunțe la Andrei Ivan, Ioan Hora și Adrian Ropotan. Cei trei jucători nu l-au convins pe selecționer și au șanse minime de a face parte din lotul de 23.

  •  Andrei Ivan: Vârful de 19 ani a fost luat de la început la lot cu ideea de a intra în circuitul „naţionalei” şi de a se adapta pentru viitor. N-a jucat împotriva congolezilor, de văzut dacă va intra cu Ucraina
  • Ioan Hora: Golgeterul Ligii 1 a evoluat în repriza secundă cu africanii, a început vârf şi a trecut în banda stângă. Nici n-a avut şanse, nici n-a impresionat
  • Adrian Ropotan: Închizătorul de 30 de ani a jucat doar în prima repriză cu Congo, fiind prima schimbare, la pauză, semn că „Generalului” nu i-a convenit jocul lui.

Pe lângă cei 3 jucători, alți 5 tremură pentru locul de la EURO.

Lotul României:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra)

Fundași: Cristian Săpunaru (Pandurii Tg. Jiu), Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheș (SSC Napoli), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moți (Ludogorets), Răzvan Raț (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo), Alin Toșca (FC Steaua București)

Mijlocași: Mihai Pintilii (FC Steaua București), Ovidiu Hoban (Hapoel Be’er Sheva), Adrian Ropotan (Pandurii Tg. Jiu), Andrei Prepeliță (Ludogorets), Adrian Popa (FC Steaua București), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Chipciu (FC Steaua București), Andrei Ivan (CSU Craiova), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Nicolae Stanciu (FC Steaua București), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogoreț), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Cordoba), Denis Alibec (Astra), Ioan Hora (Pandurii Tg. Jiu) 

 EURO 2016 se va desfășura între 10 iunie și 11 iulie. România este în Grupa A, cu Franța, Elveția și Albania, și va juca în meciul de deschidere, pe 10 iunie, cu Franța.

ROMANIA-UCRAINA LIVE VIDEO. Răzvan Raţ a declarat la conferinţa de presă dinaintea meciului că nu există nici un conflict între el şi selecţionerul echipei naţionale, Anghel Iordănescu.

„Eu am vrut să vin în faţa presei spre a clarifica situaţia mea. Sînt de 15 ani la „naţională”, nea Puiu este cel ce m-a adus la prima reprezentativă, nu există nici un conflict între noi doi. N-a fost niciodată vreo discuţie între mine şi conducerea FRF în sensul în care eu aş fi propus un anumit selecţioner.

Nu este cazul, eu sînt doar fotbalist, îmi fac treaba pe teren. Gata, să nu mai facem tam-tam pe un conflict inexistent! Scurt şi la obiect, nu e nici o disensiune şi n-am propus niciodată antrenori la nici o echipă la care am activat. Vă rog, deja s-a luat amploare. Cred că am lămurit şi problema banderolei, spunând că nu e nici un conflict”, a spus Raţ. 

ROMANIA-UCRAINA LIVE VIDEO. Daniel Isăilă, unul dintre colaboratorii lui Anghel Iordănescu, speră că România va cîştiga partida cu Ucraina şi, astfel, să încheie stagiul de pregătire din Italia cu capul sus.

ROMANIA-UCRAINA LIVE VIDEO. „Sîntem la finalul stagiului, ne-am pregătit foarte bine chiar dacă am întîmpinat unele dificultăţi cu sosirea unor jucători. Dar am încercat să ne adaptăm. Am avut o repriză foarte bună cu Congo şi o alta mai puţin reuşită.

ROMANIA-UCRAINA LIVE VIDEO. Ucraina este un adversar puternic, vrem să cîştigăm, să facem un joc bun şi să încheiem cu bine acest stagiu. Acest joc este foarte important şi ne va ajuta să luăm cea mai bună alegere. Sper ca domnul Iordănescu să fie inspirat şi să aleagă cei 23 de jucători pentru Euro. Dragoş Grigore este în regulă”, a spus Isăilă. 

ROMANIA-UCRAINA LIVE VIDEO. Isăilă a vorbit şi despre faptul că Raţ nu a fost căpitan în partida cu RD Congo. „A fost decizia lui nea Puiu. A discutat cu Răzvan în vestiar şi nu mai este nici o problemă. Echipa naţională are nevoie de mai mulţi căpitani, doi, poate şi trei. S-a speculat mult pe această temă”, a spus Isăilă.