România va cumpăra un batalion de tancuri Abrams din SUA

România va achiziționa un batalion de tancuri Abrams printr-un acord Guvern la Guvern (G2G) cu Statele Unite. Tancurile vor fi dotate cu echipamente moderne după specificațiile cerute de Armată, a declarat generalul-maior Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente.

07 mart. 2023, 15:14
România va cumpăra un batalion de tancuri Abrams din SUA

România va cumpăra un batalion de tancuri Abrams din SUA. „Zilele acestea vom trimite către Parlamentul României, pentru aprobarea prealabilă a Parlamentului, achizițiile care se referă la obuzierele propulsate pe șenile. De asemenea mașina de luptă a infanteriei pe șenile, sistemele de apărare aeriană cu bătaie scurtă și foarte scurtă, dar și două tipuri de rachete pentru avioane F-16. În același timp este pe parcursul de a merge spre aprobarea prealabilă a Parlamentului cererea noastră de aprobare a unei achiziții pentru un batalion de tancuri Abrams”, a declarat generalul-maior Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente, invitat la podcastul „Observatorului militar”.

Citește și: EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „PSD va veni cu o lege a pensiilor care să îndeplinească jalonul din PNRR. Nu putem decapita armata, cu război la graniţă. M-am săturat de aceşti mincinoşi”

De ce a fost ales tancul Abrams? „Foarte simplu. Pentru că Statul Major al Forțelor Terestre a considerat că pentru misiunea brigăzii pe care vrea să o întărească cu acest tip de tanc, Abrams e cel mai bun mijloc și are o unicitate în realizarea misiunilor”, a spus oficialul MApN, potrivit hotnews.ro.

Citește și: Stenograme incendiare din dosarul lui Victor Pițurcă. Cum se împărțea profitul de pe urma măștilor neconforme pentru Armată și câți bani îi reveneau fostului selecționer