România va fi OBLIGATĂ să îşi îmbunătăţească CONDIŢIILE din ÎNCHISORI

Parlamentarul conservator Philip Hollobone a făcut apel la guvernul britanic să îşi limiteze ajutorul internaţional pentru ţările care nu îşi pot repatria cetăţenii deţinuţi în Marea Britanie din cauza propriilor condiţii de încarcerare deficitare, printre care şi România, relatează joi site-ul www.breitbart.com, citat de Agerpres.

16 oct. 2014, 18:23
România va fi OBLIGATĂ să îşi îmbunătăţească CONDIŢIILE din ÎNCHISORI

Într-o dezbatere la Westminster, el a explicat că această măsură ar viza până la 1 miliard de lire sterline constând în ajutoare pentru ţări precum România, India, Bangladesh şi Pakistan, adăugând: ‘Eu cred că ar trebui să ne condiţionăm ajutorul pentru ţările respective de acceptarea de către acestea a unui program de construire de închisori’.

Prin retragerea fondurilor, Hollobone consideră că ţările respective se vor simţi presate să îşi gestioneze condiţiile de încarcerare mai bine, ceea ce ar permite Marii Britanii să trimită înapoi mai mulţi deţinuţi, în condiţiile în care, potrivit lui, contribuabilii britanici suportă cheltuielile pentru mii de străini încarceraţi aflaţi în această situaţie.

Citeşte şi Avocatul Poporului va avea atribuţii în prevenirea TORTURII la locurile de detenţie, au decis deputaţii

La ora actuală, anumite ţări din cadrul Uniunii Europene, inclusiv Polonia, au ales să nu aplice directiva europeană privind repatrierea deţinuţilor comunitari. Conform cifrelor guvernului britanic, în închisorile britanice se află 938 de cetăţeni polonezi, 779 de irlandezi, 737 de jamaicani şi 547 de români.